Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ericsson julkaisee uuden sukupolven verkkotuotteita

Ericsson

Ericsson julkaisee uuden sukupolven verkkotuotteita

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2015 klo 15:00
Julkaisija: Ericsson

Verkkoliikenne tulee moninkertaistumaan esimerkiksi teollisen internetin ratkaisujen yleistyessä. Liikenteen yhä kasvaessa tarvitaan uudenlaisia verkkolaite- ja -ohjelmistoratkaisuja – niin suorituskyvyn, toiminnallisuuksien kuin ulkomuodonkin puolesta. Ericsson esittelee Barcelonan Mobile World Congressissa uuden sukupolven verkkotuotteita, joista monet enteilevät ominaisuuksiensa puolesta jo vuoden 2020 tienoilla häämöttävää 5G-verkkojen kaupallistumista.

Samaan aikaan kun verkkokapasiteettia tarvitaan suurkaupungeissa yhä enemmän, operaattorit kilpailevat kalliista neliömetreistä muiden kaupunkirakentajien kanssa. Ericssonin uusi Radio System -verkkoratkaisu koostuu modulaarisista osista, jotka voi sijoittaa esimerkiksi rakennuksen seinälle. Näin laitteet eivät vie lainkaan lattiatilaa, ja operaattorien nykyisiä infrakohteita voidaan hyödyntää entistä tehokkaammin.

Radio System sisältää myös alan energiatehokkaimman ja pienikokoisimman radio- ja mikroaaltoratkaisun, mikä mahdollistaa todella korkean suorituskyvyn puolta pienemmissä ja kevyemmissä laitteissa. Monikaista-, monikerros- ja monistandarditeknologialla varaudutaan jo 5G:n tuloon.

Radio Systemin ohjelmistona toimii toinen Barcelonassa esiteltävä Ericssonin uutuus, Networks Software 15B. Tämä Ericssonin verkko-ohjelmiston tuorein versio on maailman ensimmäinen ohjelmistoratkaisu, joka mahdollistaa olemassa olevan LTE-laiteyksikön muuttamisen TDD- ja FDD-teknologioiden samanaikaista käyttöä tukevaksi pelkän ohjelmistopäivityksen avulla.

MWC 2015 -tapahtumassa esitellään myös Ericssonin Router 6000 -reititin, joka välittää sekä radio- että IP-liikennettä. Se tarjoaa korkealaatuisen IP-siirtoverkon ja tarkan synkronoinnin, joita LTE-A:n, 5G:n ja koneiden välisen internetin (M2M) kehitys edellyttää.

Reititin kuuluu Ericssonin uuteen, yhden käyttöjärjestelmän tuotesalkkuun. Salkussa on laitteita verkon reunareitittimistä aina datakeskuksiin asti. Kun laitteet yhdistetään virtuaalireitittimen kanssa, operaattori voi lanseerata joustavasti hajautettuja pilvipalveluita. Operaattori pystyy optimoimaan liikennettä ja tietojenkäsittelykapasiteettia tarjotakseen kuluttajille huippulaatuisen käyttökokemuksen.

 

Lisätietoa näistä julkistuksista:

Radio System
http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/radiosystem

Networks Software 15B
http://www.ericsson.com/news/1895767?query=networks+15b

Router 6000 series
http://www.ericsson.com/news/1895762?query=6000

 

Lisätietoa muista Ericssonin Mobile World Congress -julkistuksista:

http://www.ericsson.com/mwc2015/

 

Lisätietoa 5G:stä:

Ericssonin 5G-tietopaketti lehdistölle

http://www.ericsson.com/thecompany/press/mediakits/5g

White paper: 5G radio access – technology and capabilities

http://www.ericsson.com/news/150210-wp-5g-radio-access_244069647_c?categoryFilter=white_papers_1270673222_c

 

Ericsson Mobile World Congress-tapahtumassa 2.–5.3.2015

Ericssonin tämän kevään messuteemana on We enable change-makers in the networked society. Fira Barcelona Gran Via -kongressikeskuksen hallissa 2 katsotaan verkkoliikennealan tulevaisuuteen ja tutustutaan siihen, miten Ericsson käytännössä toteuttaa kasvustrategiaansa niin ydinliiketoiminnassaan (Radio, Core & Transmission, Telecom Services) kuin uudemmilla toiminta-alueillaan (IP Networks, Cloud, OSS/BSS, TV & Media, Industry & Society).

 

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs