Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ericsson ja Scania tehostavat kuljetuksia verkon avulla

Ericsson

Ericsson ja Scania tehostavat kuljetuksia verkon avulla

Tiedote.
Julkaistu: 29.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ja Scania aloittavat tutkimusyhteistyön, jonka tarkoituksena on nopeuttaa mobiiliverkkoyhteyttä hyödyntävien kuljetusajoneuvojen ja kuljetusinfrastruktuurin kaupallista käyttöä. Ericsson ja Scania uskovat, että henkilö- ja rahtikuljetuksia voidaan parantaa viestintäteknologian ja 5G:n hyödyntämisen avulla.

“Ajoneuvojen keskenäisestä sekä ajoneuvojen ja infrastruktuurin välisestä viestinnästä on puhuttu jo pitkään. Yhteistyö Ericssonin kanssa on konkreettinen askel eteenpäin. Uskomme, että viestintäteknologian avulla voidaan kehittää kuljetusalaa monella tapaa”, sanoo Håkan Schildt, Scanian Connected Services -strategiajohtaja ja liiketoiminnan kehityspäällikkö.

LTE-verkon ja 5G-standardien kehitys tuovat uusia mahdollisuuksia varata mobiiliverkkoa ajoneuvojen väliseen viestintään. Näin voidaan minimoida ennakoimattomiin tilanteisiin ja verkon viiveeseen liittyviä riskejä.

Scania on edelläkävijä ilmanvastuksen ja polttoaineen kulutuksen vähentämisessä ajoneuvojoukkue (platoon) -konseptien kehittämisessä. Tämän hetkisen lainsäädännön mukaan rekat voivat ajaa turvallisen etäisyyden päässä toisistaan ajoneuvon tutka- ja ajokontrolliominaisuuksien avulla. Hyödyntämällä ajoneuvojen välistä mobiiliverkkoyhteyttä ja yhteyttä kontrollijärjestelmään voivat ajoneuvot kuitenkin ajaa entistä lähempänä toisiaan turvallisesti, ja sen ansiosta voidaan vähentää polttoainekuluja.

Yhdistämällä ajoneuvot infrastruktuuriin viestintäteknologian avulla voidaan mahdollistaa ajoneuvojoukkueiden suunnittelu ja organisointi. Teknologian avulla rekkojen liittäminen osaksi ajoneuvojoukkueita voidaan optimoida parhaalla mahdollisella tavalla.

Ericssonin ja Scanian tekemien tutkimusten mukaan 4G-verkon avulla on nyt mahdollista ylläpitää luotettavaa kommunikaatioyhteyttä. Tulevaisuudessa ajoneuvojen väliseen yhteyteen voidaan hyödyntää myös 5G-verkkoa.

“Kuljetusten optimoimisella teknologian avulla on lukuisia hyötyjä, kuten logistiikan tehokkuuden varmistaminen ja ympäristövaikutusten minimointi. Olemme varmoja siitä, että ajoneuvojen välisiä yhteyksiä tullaan lisäämään kaikenlaisessa kuljetuksessa. Mobiiliverkkoyhteydellä varustetut älyajoneuvot pystyvät vastaamaan kasvavan matkustaja- ja rahtimäärän haasteeseen”, sanoo Claes Herlitz, Ericssonin Automotive-liiketoiminnan johtaja.


LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press 

Liitetiedostot

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs