Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » DNA:n ja Soneran yhteisverkko toi Kainuuseen kattavamman 4G:n – koko Kainuu on nyt yhteisverkon kuuluvuusalueella

 Suomen Yhteisverkko Oy

DNA:n ja Soneran yhteisverkko toi Kainuuseen kattavamman 4G:n – koko Kainuu on nyt yhteisverkon kuuluvuusalueella

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2016 klo 09:00
Julkaisija: Suomen Yhteisverkko Oy

Lapin tietoliikenneyhteydet 4G-aikaan vienyt DNA:n ja Soneran yhteisverkko laajentui keväällä 2016 Kainuuseen. Nyt kokonaan uuden matkaviestinverkon rakennustyöt ovat valmistuneet myös Kainuussa.

Yhteisverkko on kahden operaattorin, DNA:n ja Soneran, ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa kattavammat ja huippunopeat tietoliikenneyhteydet myös haja-asutusalueille. Hankkeen ansiosta syrjäseutujen tietoliikenneyhteydet nopeutuvat monikymmenkertaisiksi. 

– Kahden operaattorin taajuudet ja resurssit yhdistämällä olemme toteuttaneet tuplasti nopeamman 4G-verkon. Rakensimme Kainuun alueelle pari sataa uutta tukiasemaa, mikä paransi kuuluvuutta alueella merkittävästi. 4G-laitteiden lisäksi kuuluvuus on parantunut myös 2G- ja 3G-laitteilla, kertoo Suomen Yhteisverkko Oy:n toimitusjohtaja Antti Jokinen

Yhteisverkon rakennustyöt valmistuivat aiemmin tänä vuonna Pohjois-Suomessa, jonne nousi yli 600 tukiasemaa. Yhteisverkko toi uudet yhteydet noin 220 000:lle Pohjois-Suomen asukkaalle. Lapin jälkeen yhteisverkon peittoalue laajentui kohti itää, ja se kattaa nyt koko Kainuun ja osia Pohjois-Pohjanmaasta Vaalasta Pyhännälle saakka. Kainuussa ja muualla Itä-Suomessa nyt valmistuneet rakennustyöt ovat tuoneet paremmat yhteydet jo noin 300 000 henkilölle, niin taajamiin kuin syrjäseuduillekin.

Yhteisverkko monikymmenkertaistaa tiedonsiirtonopeuksia uusimman sukupolven LTE Advanced 4G-teknologian myötä. Yhteisverkon tiedonsiirtonopeudet ovat taajamissa maksimissaan 450 Mbit/s LTE CAT9 -päätelaitteilla. Taajamien ulkopuolella maksiminopeus on 150 Mbit/s.

– Käytännössä kaikkein syrjäisimpienkin alueiden tietoliikenneyhteydet nopeutuvat yhteisverkon ansiosta huomattavasti. Nyt kun Kainuu on valmis, on rakennustöitä hyvä jatkaa myös muualla Itä-Suomessa, sanoo Jokinen.

Yhteisverkko on suomalaisittain ainutlaatuinen yhteishanke, joka mahdollistaa radioverkon rakentamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti harvaan asutuille alueille Pohjois- ja Itä-Suomessa. Operaattoreiden yhdessä toteuttaman verkon on tarkoitus kattaa vuoden 2016 loppuun mennessä noin puolet Suomen pinta-alasta, ja sen alueella asuu noin 15 prosenttia väestöstä.

Suomen Yhteisverkko Oy ei tarjoa palveluja loppuasiakkaille, vaan sen omistajat DNA ja Sonera kehittävät ja tarjoavat edelleenkin itsenäisesti kaikki palvelut omille asiakkailleen.

Lisätietoja:
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Soneran viestintä, puh. 020 405 4000, communications-fi@sonera.com

Liitetiedostot

Suomen Yhteisverkko Oy

Suomen Yhteisverkko Oy on DNA Oy:n ja TeliaSonera Finland Oyj:n perustama yhteinen verkkoyhtiö. Vastaamme kokonaan uuden, yhteisen matkaviestinverkon rakennuttamisesta Pohjois- ja Itä-Suomen alueelle. Uudet 2G-, 3G- ja 4G-verkkoyhteydet kattavat puolet Suomen maantieteellisestä alasta ja noin 15 prosenttia väestöstä. www.yhteisverkko.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs