Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Basware yhtenäistää ja tehostaa asiakastoimintaa Microsoftin teknologioiden ja Siili Solutionsin osaajien avulla

Microsoft Oy

Basware yhtenäistää ja tehostaa asiakastoimintaa Microsoftin teknologioiden ja Siili Solutionsin osaajien avulla

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 09:01
Julkaisija: Microsoft Oy

Johtava hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen sekä rahoituspalvelujen tarjoaja Basware auttaa kaikenkokoisia yritysasiakkaita yli sadassa maassa tehostamaan talousohjaustaan, ja viime vuosina painopiste on ollut laajentaa toimintaa kattamaan yhä paremmin myös pienet ja keskisuuret asiakkaat. Liiketoiminnan laajennusta tukee ja tehostaa ohjelmistointegraattori Siili Solutionsin rakentama ratkaisu, joka optimoi Baswaren asiakastoimintaa yhdistämällä Baswaren eri sovelluksissa sijaitsevat asiakas- ja tuotetiedot. Ratkaisu pohjautuu Microsoftin masterdatan hallintaan, SQL-tietokantaan ja BizTalk-integrointialustaan.

Suomen talouden selkäranka ovat pienet ja keskisuuret yritykset. Ne tarvitsevat enenevässä määrin suuryritystason ratkaisuja muun muassa voidakseen toimia myös globaalisti. Suuryritysratkaisuiden tarjoajien on pystyttävä muuttumaan siten, että niiden tarjooma voidaan tuoda myös pk-yritysten ulottuville. Tämä vaatii yrityksen tiedon vahvaa hallintaa, jotta tietoa voidaan hyödyntää joustavasti eri sovellusten kesken vastaamaan uusiin liiketoimintavaatimuksiin. Pk-yrityksille suunnattu tarjooma pitää kohdentaa tarkemmin asiakastarpeen mukaan, ja tarjoavan yrityksen pitää pystyä kohdentamisen lisäksi toimimaan tehokkaasti asiakkaan kanssa.

”Pk-sektorin liiketoimintalogiikka lähenee kuluttajaliiketoimintaa. Yksittäiset asiakasyritykset ovat pieniä ja niitä on enemmän. Tarvitsemme ja haluamme näkymän kaikkiin asiakkaisiin kokonaisuutena. Jotta voimme tarjota heille juuri heidän tarvitsemiaan palveluita, pitää ryhmittelyä tehdä sekä asiakkaiden että tarjooman osalta”, sanoo Baswaren tietohallintojohtaja Janne Holli.

Baswaren tavoitteena on laajentaa tarjoomaansa ja palvella yhä paremmin myös pk-yrityksiä. Haasteena oli asiakas- ja tuotetietojen sijaitseminen siiloissa. Datavirta ei toiminut eri sovellusten välillä ja asiakastieto oli pirstaloitunutta. Ydintiedon vaatimukset piti määrittää asiakas- ja tuotetiedon osalta – ne piti pystyä tuomaan yhteen.

”Tiedot piti tuoda yhteen eri liiketoimintajärjestelmistä, mikä vaati ydintietojen yhtenäistämistä ja niiden laadun parantamista. Fragmentoitunut asiakas- ja tuotetieto piti yhtenäistää ja prosessit määrittää”, jatkaa Holli.

Baswaren toiveiden toteuttaja oli Siili.

”Pk-markkinoiden toiveisiin vastaaminen vaatii sujuvuutta ja nopeutta. Masterdatan hallinta on tärkeässä roolissa tiedon hallinnassa, valvonnassa ja ennustamisessa. Data puhtaammaksi ja yhteismitalliseksi, keskitetty tietovarastointi ja hallintamalli sekä prosessit lean-periaatteita soveltaen. Näillä keinoin saadaan liiketoimintaan potkua – ketterän ohjelmistokehityksen keinoin”, sanoo Siilin lean-prosesseista vastaava johtaja Antti Liukkonen.

Ratkaisuksi valittiin Microsoftin Master Data Service (MDS) osana Microsoft SQL Serveriä. Integrointialustana toimi Microsoft BizTalk.

”Asiakastunnistus ja -ymmärrys saatiin kokonaan uudelle tolalle MDS:n ja BizTalkin myötä. Prosessimielessä keskitimme asiakastiedon hallinnan ja määritimme, millaisessa muodossa se kantaan tuodaan. Tehoa tuo prosessimääritys sekä se, että ei ole päällekkäistä tai rinnakkaista tietoa eri järjestelmissä. Parempi asiakastiedon hallinta toi uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja paremman ymmärryksen asiakkaan tarpeista”, sanoo Baswaren IT-päällikkö Antti Kokko.

”Baswaren tapauksessa villakoiran ydin oli asiakaskokemus: se nostettiin uudelle tasolle. Masterdatan hallinta, vaikkakaan ei seksikästä, on tärkeä osa paljon puhuttua digitalisaatiota”, sanoo Microsoftin tiedonhallinnan ratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Pekka Pykäläinen.

Holli vertaa masterdatan käyttöä liikunnan aloittamiseen.

”Se on elämäntapavalinta: projektista ei koskaan tule valmista, ja sen hyödyt konkretisoituvat tekemisen myötä. Meille on tärkeää ymmärtää, mitä asiakkaat käyttävät tarjoomastamme ja miten”, sanoo Holli.

 

Lisätietoja:

Basware, tietohallintojohtaja Janne Holli, 040 5538 767, janne.holli@basware.com

Siili Solutions, lean-prosesseista vastaava johtaja Antti Liukkonen, 045 2793 136, antti.liukkonen@siili.com

Microsoft, tiedonhallinnan ratkaisuista vastaava tuotepäällikkö Pekka Pykäläinen, 040 551 8478 pekka.pykalainen@microsoft.com

Basware
Basware on maailman johtava verkottuneiden hankinnasta maksuun- ja verkkolaskuratkaisujen sekä innovatiivisten rahoituspalvelujen tarjoaja. Autamme kaikenkokoisia organisaatioita tehostamaan talousohjaustaan. Baswaren kaupankäynti- ja rahoitusverkosto yhdistää yrityksiä yli 100 maassa eri puolilla maailmaa. Basware on maailman suurin avoin yritysverkosto, joka tarjoaa skaalautuvuutta liiketoiminnan kasvattamiseen sekä ratkaisut talousprosessien yksinkertaistamiseen ja virtaviivaistamiseen. Pienet ja suuret yritykset ympäri maailman saavuttavat merkittäviä kustannussäästöjä, entistä joustavammat maksuehdot, tehokkuutta ja tiiviimmät liiketoimintasuhteet toimittajiensa kanssa. Lue lisää: www.basware.fi.

Siili Solutions
Siili Solutions Oyj on uuden ajan ohjelmistointegraattori ja digitaalisten palveluiden kumppani, joka tuottaa koko tietojärjestelmän kattavia teknologiariippumattomia IT-asiantuntijapalveluita Suomen ja maailman johtaville yrityksille. Siilillä on toimistot Helsingissä, Oulussa, Berliinissä ja Wroclawissa. Siili Solutions Oyj:n osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalla. Siili on kasvanut nopeasti ja kannattavasti perustamisestaan vuodesta 2005 lähtien. 
www.siili.com/fi.

Microsoft
Microsoft tarjoaa mobiili- ja pilvivetoisen maailman parhaat teknologia-alustat ja tuottavuuden avaimet. Yhtiön missio on auttaa jokaista maailman ihmistä ja organisaatiota saavuttamaan enemmän. Lisätietoa osoitteessa: www.microsoft.fi ja www.microsoft.fi/uutisia. Twitterissä @MicrosoftOy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs