Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » ATK-instituutti säätiö jakoi vuoden 2014 ProICT-palkinnot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

ATK-instituutti säätiö jakoi vuoden 2014 ProICT-palkinnot

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2014 klo 08:44
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

ATK-instituutti säätiö on jakanut kaksi ProICT-palkintoa tunnustuksena erityisen ansiokkaasta ICT-työstä. Palkinnon saivat Yritys Hyvä 10!-projektiimi  ja lehtori Tapio Kattainen. Palkinnot jaettiin 3.12.2014 säätiön edustajiston kokouksessa.

Palkintojen saajat ovat palkintoraadin mukaan osoittaneet ICT-alalla eteenpäin katsovaa, kehittävää ja uusia ratkaisuja hakevaa asennetta. Heidän toiminnastaan on syntynyt tuloksia, jotka edistävät ICT-alan kehittymistä ja kilpailykykyä.

Yritys Hyvä 10! –projekti synnyttää uusia yrityksiä ja työpaikkoja Suomen ICT-alalle

Uudella koulutusmallilla pyritään vastaamaan ICT- toimialan murroksen haasteisiin hyödyntäen digimurroksen liiketoimintamahdollisuuksia. Digiyrittäjävalmennus saattaa yhteen nuorten osaamisen ja pitkään alalla työskennelleiden kokemuksen yrittäjyyden muodossa.

- HAAGA-HELIA on rakentanut räätälöidyn ja joustavan opintopolun, jossa ideat jalostetaan kannattavaksi liiketoiminnaksi: opitaan perustamaan oma yritys,  johtamaan sitä menestyksekkäästi, opitaan hankkimaan rahoitus yritykselle ja verkostoitumaan kumppanien kanssa kertoo koulutusohjelmajohtaja Minna Kivihalme HAAGA-HELIAsta.

Yritys Hyvä 10! - projekti toteutetaan yhteistyössä Tietotekniikan Liiton, Työterveyslaitoksen ja ESR:n kanssa.

Lehtori Tapio Kattaiselle (Suomen Liikemiesten Kauppaopisto) myönnettiin ProICT –palkinto pitkäjänteisestä ja kokonaisvaltaisesta datanomikoulutuksen kehittämistyöstä. Tapio Kattainen on ollut kantava voima SLK-datanomien koulutuksen kehittämisessä. Hän on ollut mukana kehittämässä valtakunnallisia datanomitutkinnon perusteita alusta alkaen.

Tapio Kattainen on vaikuttanut aktiivisesti tietojenkäsittelyn koulutuksen kehittämiseen tietojenkäsittelyn neuvottelukunnassa. Hänellä on laajat kansainväliset yhteistyöverkostot, jotka ovat suurimmaksi osaksi muotoutuneet Skills- toiminnan kautta. SLK on yksi Skills Finlandin huippuvalmennusyksiköistä. Tällä hetkellä hän toimii Skill Finlandin nimeämänä Suomen EuroSkills kilpailujen teknisenä delegaattina. Kattainen on myös aktiivisesti edistänyt datanomikoulutuksen työelämäyhteistyötä.

Lisätietoja:
ATK-instituutti säätiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Vahermaa, p. 050 309 73 72, pertti.vahermaa@asiakastieto.fi
Yritys Hyvä 10!- projektin osalta johtaja Harri Palviainen, p.  0500 967 744, harri.palviainen@haaga-helia.fi              Suomen Liikemiesten Kauppaopiston vararehtori Heli Huotari, p. 050 3412 402, heli.huotari@businesscollege.fi


ATK-instituutti säätiön tarkoituksena on tukea ja harjoittaa tietotekniikan tutkimus- ja kehittämistoimintaa sekä kehittää alan ammattilaisten ja asiantuntijoiden koulutusta Suomessa. Säätiö tukee erityisesti ammattikorkeakoulu HAAGA-HELIAn ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston (englanniksi Helsinki Business College) tai niitä korvaavien oppilaitosten tietotekniikan koulutuksen kehittämistä.  Lisäksi säätiö voi osallistua myös muutoin tietoyhteiskunnan kehittämiseen.

HAAGA-HELIA on yksityinen, Suomen johtava matkailualan ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa myös liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. HAAGA-HELIAn 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs