Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Asetus lausuntomenettelystä tuo ryhtiä valtionhallinnon suuriin ICT-hankkeisiin

Valtiovarainministeriö

Asetus lausuntomenettelystä tuo ryhtiä valtionhallinnon suuriin ICT-hankkeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 18.12.2014 klo 13:52
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto antoi tänään 18.12.2014 asetuksen valtion viranomaisten merkittäviä tietohallinnon hankintoja koskevasta lausuntomenettelystä. Asetuksen mukaan vähintään viiden miljoonan euron arvoisiin valtion tieto- ja viestintätekniikan (ICT) kehittämishankkeisiin ja hankintoihin on pyydettävä valtiovarainministeriön lausunto.

Laki julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta sisältää valtion viranomaisia koskevan lausuntomenettelyn. Sen mukaan viranomaisten on pyydettävä valtiovarainministeriön lausunto merkittävistä tietohallintoa koskevista hankinnoista, joilla on laajaa
toiminnallista merkitystä tai jotka ovat taloudelliselta arvoltaan merkittäviä.

Lausuntomenettelystä on aiemmin annettu valtiovarainministeriön ohje, jota nyt täsmennetään asetuksella. Asetus tulee voimaan 1.1.2015.

Tavoitteena onnistuneet ICT-hankinnat

Asetuksen tavoitteena on varmistaa mahdollisimman onnistuneet investoinnit valtion tietohallintoon. Menettelyssä kiinnitetään huomiota erityisesti hankkeilla tavoiteltaviin hyötyihin ja niiden edellytyksiin.

Valtiovarainministeriö pyrkii lausunnoillaan nostamaan esiin hankkeiden onnistumiseen vaikuttavia asioita. Menettelyn suurin hyöty on kuitenkin se, että viranomaiset huomioivat näitä jo hankkeiden ja hankintojen valmisteluvaiheessa.

Valtiovarainministeriö antaa asetuksen soveltamiseen liittyvän käytännön ohjeen tammikuun alussa.

Valtiovarainministeriö kehittää valtionhallinnon ICT-hankesalkun hallinnan yhteisiä toimintatapoja. Jatkossa erityisesti hankkeiden kustannuksiin ja hyötyihin liittyvät arviointikäytännöt tulevat koskemaan myös pienempiä hankkeita kuin nyt voimaan tuleva
lausuntomenettely.

Lisätietoja:

ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, p. 02955 30165

Neuvotteleva virkamies Toni Äikäs, p. 02955 30167

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs