Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ajankohtaista Uudeltamaalta: Vieraan kielen oppiminen Muumien kanssa on lasten leikkiä

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Uudeltamaalta: Vieraan kielen oppiminen Muumien kanssa on lasten leikkiä

Tiedote.
Julkaistu: 03.06.2015 klo 14:00
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Omat lapset saivat Anu Guttormin ideoimaan kieltenopetuspelin päiväkoti-ikäisille. Suoraan kansainvälisille markkinoille tähtäävä palvelu luottaa Muumien vetovoimaan ja laadukkaaseen opetukseen ja digitaalisuuteen. Tekes oli mukana rahoittamassa eEemeli 2015 -laatukilpailun voittajaksi valitun pelin tuotekehitystä.

Kun kyse on kielistä Anu Guttorm tietää, mikä on paras tapa oppia. Guttormin ja hänen isänsä omistama yritys Promentor Solutions Oy on digitaalisen kielikoulutuksen suomalainen pioneeri. Vuonna 2014 yrityksen kylkeen perustettiin lasten oma kielikoulu Moomin Language School. Guttorm kertoo kipinän ratkaisun kehittämiseen lähteneen omista lapsista.

"Kielen varhainen kehittyminen vaikuttaa lapsen tulevaisuuteen niin kokonaisvaltaisesti, että sitä mahdollisuutta ei pitäisi kenenkään vanhemman ohittaa. Monikielisillä lapsilla on tutkitusti korkeampi itsetunto ja parempi keskittymiskyky kuin niillä, jotka ovat yksikielisiä. Uuden kielen oppiminen päiväkoti-iässä kehittää laaja-alaisesti kaiken uuden oppimista. Lapsille kehittyy sitä kautta esiluokkaiset analyyttiset ja sosiaaliset taidot. Aikuisena monikielisyydestä on selkeitä etuja globaalissa maailmassa. Näistä lähtökohdasta aloimme kehittää kansanvälisille markkinoille suunnattua palvelua, joka perustuu suomalaiseen korkeatasoiseen koulutusosaamiseen ja innovatiiviseen oppimismetodiin. Metodi yhdistää joustavasti digitaalisuuden, yksilöllisen oppimisen pelin avulla sekä ryhmässä oppimisen leikkituokioiden kautta", hän kertoo.

Muumien filosofia ohjaa lapsilähtöiseen oppimiseen

Moomin Language School yhdistää luontevasti pelillisyyden, pedagogiikan sekä vahvan ja tunnetun brändin. Ratkaisussa vaikuttaa Muumien maailmasta ja suomalaisesta opetustavasta tuttu ideologia, jossa lapsi oppii leikkien turvallisessa ympäristössä vanhemman sekä tutun opettajan tuella.

Lapsen mukana kehittyvää peliä pelataan tabletilla, mutta vanhemmille ja opettajille tarkoitetut työkalut oppimisen seuraamiseen ja ohjaamiseen löytyvät erikseen verkosta.

"Kun lapsi pelaa, onnistuminen mahdollistetaan aina jolloin ei tule turhautumista ja motivaatio säilyy. Seuraamme tietysti virheiden määrää, jotta haasteellisia asioita voidaan kerrata. Lasta ohjataan aina positiivisessa hengessä", kertoo Guttorm.

Tällä hetkellä oppimateriaali on suunnattu lähinnä päiväkoti-ikäisille, mutta soveltuu kenelle tahansa, joka aloittaa englanninkielen oppimisen.

Menestyksekästä kielikoulua kehitetty Oppimisratkaisut-ohjelmassa

Kielikoulun tuotekehitystä rahoitti Tekes, ja starttihanke oli osa Oppimisratkaisut-ohjelmaa. Rahoituksen turvin tehty pitkäjänteinen työ tuotti hedelmää eEemeli 2015 -laatukilpailussa, jossa Moomin Language School valittiin vuoden parhaaksi digitaaliseksi oppimisratkaisuksi.

"Uskon vahvasti tuotteen ja palvelun kansainväliseen menestykseen. Kiinnostusta on havaittavissa ympäri maailman", Guttorm kertoo luottavaisesti. Kiitosta sai myös syksyllä 2014 järjestetty Pitch-koulutus, jossa tähdättiin Slushissa esiintymiseen.

Lisätietoja

Anu Guttorm
Toimitusjohtaja
anu (at) moominls.com
Puh. 040 746 3810

www.moominls.com

Teksti: SST Viestintä

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Viestintäpäällikkö Pia Mörk, Tekes
puh. 050 5577 713, pia.mork@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs