Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ajankohtaista Uudeltamaalta: Nokia-taustainen Wellmo edistää hyvinvointia tehokkaasti ja hauskasti

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Uudeltamaalta: Nokia-taustainen Wellmo edistää hyvinvointia tehokkaasti ja hauskasti

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2015 klo 14:06
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Terveysteknologiayhtiö Wellmo on erinomainen esimerkki Nokia-osaamisen perustalle syntyneestä uudesta bisneksestä. Yritys kehittää älypuhelimissa toimivaa ohjelmistoa, jolla käyttäjät voivat seurata terveyteensä ja fyysiseen hyvinvointiinsa liittyvää kehitystä ja virstanpylväitä. Hommasta voi tehdä hauskempaa ja kannustavampaa esimerkiksi pelimäisyydellä.

Yrityksen tausta on Nokiassa, jossa yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Jaakko Olkkonen aikoinaan johti Nokian hyvinvointisovellusten kehitystä. Siellä muhineista ideoista syntyi sittemmin Wellmo.

”Wellmo ei ole niinkään yksittäinen sovellus vaan kokonainen ohjelmistoalusta. Erilaisten terveysrannekkeiden ja älyvaakojen lisäksi Wellmon voi liittää vaikka terveyspalveluiden tarjoajien järjestelmiin”, Olkkonen kertoo.

Alusta palveluntarjoajille

Wellmon avulla voi pitää kirjaa esimerkiksi treenimääristä, painosta, verenpaineesta ja nukkumisesta. Vastaavia sovelluksia on markkinat väärällään, mutta Wellmon lähestymistapa on erilainen: sen suoria asiakkaita ovat loppukäyttäjien asemesta erilaiset palveluntarjoajat.

Puhelimessa toimivan sovelluksen järeämpi vastinkappale on pilvipohjainen, terveys- ja hyvinvointiammattilaisille tarkoitettu työkalu ja rajapinnat ammattilaisten järjestelmiin. Näiden ansiosta ammattilaiset voivat seurata käyttäjien edistymistä yksilöllisesti ja tarjota heille vaikkapa sähköisiä terveystarkastuksia ja etävalmennusta.

Ilmeisimpiä asiakkaita Wellmolle ovat työterveystalot ja vakuutusyhtiöt, mutta ohjelmisto on herättänyt kiinnostusta myös hieman yllättävämmissä suunnissa - muun muassa mediayhtiöissä.

”Esimerkiksi terveys-, hyvinvointi- ja liikunta-aiheiset mediat haluavat sitouttaa yleisöään uudenlaisilla sisällöillä ja palveluilla. Wellmon alustan avulla ne voivat tarjota yksilöllistä viestintää esimerkiksi painonhallintaan tai kunnon kohottamiseen liittyen”, Olkkonen sanoo.

Tekes auttoi selättämään pienten kotimarkkinoiden haasteen

Wellmo on perustamisestaan lähtien tehnyt yhteistyötä Tekesin kanssa. Yhtiö kehitti teknologiaansa Tekesin tuotekehityslainan turvin. Parhaillaan Wellmo on mukana Tekesin Nuoret innovatiiviset yritykset -ohjelmassa (NIY) sekä Terveyttä biteistä -ohjelmassa.

”NIY on kaltaisellemme start-upille aivan olennaisen tärkeä tuki-instrumentti. Muuten kansainvälistymisponnistukset voisivat olla huomattavasti vaikeampia, koska kotimarkkinat ovat pienet ja lisäksi juuri nyt hieman alavireiset”, Olkkonen sanoo.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Jaakko Olkkonen
Wellmo
Puh. 050 482 2161
jaakko.olkkonen@wellmo.com

Teksti: Netprofile Finland
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Viestintäpäällikkö Pia Mörk, Tekes
puh. 050 5577 713, pia.mork@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

 

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs