Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Ajankohtaista Pirkanmaalta: Etävalmentaja kannustaa elämäntaparemonttiin

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Pirkanmaalta: Etävalmentaja kannustaa elämäntaparemonttiin

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2016 klo 08:00
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Tamperelainen Movendos kehittää ratkaisua pulmaan, joka on samaan aikaan sekä hyvin yksinkertainen että hyvin monimutkainen: lähes kaikki ihmiset tietävät, miten terveyttä voi kohentaa liikunnalla ja ravitsemustottumuksilla, mutta läheskään kaikki eivät silti motivoidu näin tekemään.

Samaan aikaan markkinoille tulvii jos jonkinlaisia teknologisia apuvälineitä.

Movendoksen liikeideana on iskeä tähän ristiriitaan: kyseessä ei viime kädessä ole teknologia vaan inhimilliset käyttäytymismallit ja tottumukset.

”Tutkimuksissa on havaittu, että pelkät mittarit ja mittaaminen eivät motivoi elämäntapamuutoksiin ja terveelliseen elämään. Itse asiassa ne saattavat vaikuttaa täysin päinvastoin: mittareiden tarjoama data saattaa lannistaa entisestään, jos motivaatiota ei ole”, Movendosin toimitusjohtaja Arto Leppisaari sanoo.

Hyvä ratkaisu on henkilökohtainen valmentaja, joka neuvoo ja motivoi. Ongelmaksi vain muodostuu se, että ammattitaitoiset valmentajat eivät ole halpoja.

Vastauksena tähän Movendos on kehittänyt mCoachin, selainpohjaisen mobiilin sovelluksen, jolla valmentaja ja valmennettava voivat pitää yhteyttä ajasta ja paikasta riippumatta. Näin valmentaja voi seurata valmennettavansa edistymistä ja ohjata harjoittelua erittäin kustannustehokkaasti. Uusimmassa versiossa yhteydenpito onnistuu myös live-videon välityksellä.

Valtava tarve ‒ 70 prosenttia terveydenhuollon kuluista johtuu elintasovaivoista

Movendosin kaltaisella ratkaisulla on kansanterveyden lukujen valossa valtava potentiaali: peräti 70 prosenttia terveydenhuollon kuluista johtuu elintasovaivoista. Näennäisen pienetkin muutokset elintavoissa merkitsevät väestötasolla huikeita säästöjä.

Movendosia hyödynnetään etenkin terveys- ja hyvinvointivalmennuksessa, työhyvinvoinnissa, liikuntaneuvonnassa ja kuntoutuksessa. Fyysisen valmennuksen ohella sovelluskohteita löytyy myös psyykkisessä valmennuksessa ja psykoterapiassa.

”Palveluamme käyttävät myös ammattimaiset urheiluvalmentajat, mutta painopiste on ilman muuta ihan tavallisten ihmisten tarpeissa. Valmennettavia on teini-ikäisistä yli 80-vuotiaisiin”, Leppisaari sanoo.

Pienet kotimarkkinat eivät riitä, katse maailmalla

Movendos ei halua jäädä vain Suomen pienehköille kotimarkkinoille, vaan kansainvälistyy askel askeleelta. Tällä hetkellä asiakkaita on Suomen lisäksi Isossa-Britanniassa, Espanjassa ja Belgiassa.

Yhtiö on tehnyt alusta alkaen tiivistä yhteistyötä Tekesin kanssa. Yrityksen tausta on tutkimusmaailmassa, josta ydinteknologia irrotettiin yritykseksi. Yhtiö kehitti tuotteen ensimmäisen version osin Tekesin tuotekehitysrahoituksella ja on sittemmin jatkanut kehitystä tuotekehityslainalla. Movendos on mukana Tekesin Terveyttä biteistä -ohjelmassa.

Lisätietoja

www.movendos.com

Toimitusjohtaja Arto Leppisaari
arto.leppisaari (at) movendos.com
Puh. 050 511 7305

Teksti: Netprofile
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Viestintäpäällikkö Pia Mörk, Tekes
puh. 050 5577 713, pia.mork@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

 

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs