Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Affecto toteutti DNA:lle karttapohjaisen asiakaspalvelu- ja kuuluvuusaluesovelluksen

Affecto toteutti DNA:lle karttapohjaisen asiakaspalvelu- ja kuuluvuusaluesovelluksen

Julkaistu: 14.01.2009 klo 10:34
Julkaisija:

IT-palveluyhtiö Affecto on toimittanut DNA Finlandille kuuluvuusaluesovelluksen, jossa on sekä yleiseen käyttöön suunnattu kuuluvuusaluekartta että yrityksen operatiivisiin järjestelmiin integroitu reaaliaikainen karttapohjainen käyttöliittymä.

IT-palveluyhtiö Affecto on toimittanut DNA Finlandille kuuluvuusaluesovelluksen, jossa on sekä yleiseen käyttöön suunnattu kuuluvuusaluekartta että yrityksen operatiivisiin järjestelmiin integroitu reaaliaikainen karttapohjainen käyttöliittymä.

"Tavoitteena oli toteuttaa pitkän elinkaaren ratkaisu, joka palvelee niin asiakkaitamme, asiakaspalveluamme, myyntiä, matkaviestinverkon rakentamista ja operointia kuin viranomaisyhteistyötäkin. Uuden sovelluksen etuina ovat tietojen entistä parempi reaaliaikaisuus ja asiakaspalvelutyön helpottuminen", DNA Finlandin kehityspäällikkö Tuomo Rikman sanoo.

"DNA:lle kehittämämme sovellus yhdistää operatiivisista järjestelmistä tuodut tiedot suoraan karttakäyttöliittymään, mikä tekee ratkaisusta visuaalisen ja helppokäyttöisen. Paikkatieto tuo ihan uudenlaisen näkökulman liiketoiminnan suunnitteluun ja prosessien tehostamiseen", Affecto Finlandin operatiivisista ratkaisuista vastaava johtaja Ray Byman sanoo.

Kuuluvuusaluekartta löytyy DNA:n julkisilta verkkosivuilta, ja se on yleiseen käyttöön tarkoitettu DNA:n matkaviestinverkon kuuluvuusalueiden selvittämiseen suunniteltu apuväline. 2G- ja 3G-verkkojen kuuluvuusalue esitetään kartan päällä päivittyvänä karttatasona.

Helpdesk-sovellus on puolestaan DNA:n sisäiseen käyttöön tarkoitettu kuuluvuusalue- ja katveilmoitusratkaisu. Kartan avulla katvekeskittymät saadaan paikannettua ja (mobiili)verkon kattavuutta parannettua. Katveilmoitukset tallennetaan tietovarastoon, josta verkon suunnittelijat saavat ne suoraan käyttöönsä.

"Jos asiakaspalveluun tulee esimerkiksi yhteydenotto kuuluvuusongelmien takia, se voi merkitä ongelma-alueen saman tien kartalle ja kirjata saamastaan puhelusta katveilmoituksen. Sen jälkeen kirjattu katveilmoitus etenee järjestelmissä DNA:n prosessin mukaisesti. Katvetietojen lisäksi saamme verkon tilasta tietoa aiempaa reaaliaikaisemmin, koska järjestelmä on kytketty muihin operatiivisiin järjestelmiimme", Rikman jatkaa.

Lisätietoja:

DNA Finland, Tuomo Rikman, kehityspäällikkö, puh. 044 220 3246
Affecto Finland, Ray Byman, johtaja, Operatiiviset ratkaisut, puh. 0205 777 823

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs