Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » Adobe julkaisee uuden Document Cloud -pilvipalvelun

Adobe

Adobe julkaisee uuden Document Cloud -pilvipalvelun

Tiedote.
Julkaistu: 17.03.2015 klo 10:45
Julkaisija: Adobe

Adobe julkaisee Adobe Acrobat DC:n, joka on uusin versio tunnetusta Adobe Acrobat -ohjelmasta PDF-dokumenttien katseluun ja muokkaukseen. Samalla Adobe lanseeraa kolmannen pilvipalvelunsa, Adobe Document Cloudin. Acrobat DC muodostaa perustan tilauspohjaiselle Adobe Document Cloudille, jonka tarkoituksena on digitalisoida dokumenttien käsittely. Document Cloudin avulla esimerkiksi paperidokumentit voidaan helposti skannata älypuhelimella ja muuntaa digitaalisiksi tiedostoiksi, joita voi muokata tai allekirjoittaa digitaalisesti. Creative Cloudin asiakkaat voivat käyttää Document Cloudia Acrobat DC:n kautta, ja se tulee sisältymään Creative Cloud -jäsenyyteen. Adobe Document Cloudin ja Acrobat DC:n julkaisun odotetaan tapahtuvan seuraavan kuukauden sisällä.

PDF-formaatin keksijänä Adoben tavoitteena on Document Cloudilla mullistaa dokumenttityön tavat, kuten Adobe Creative Cloud ja Adobe Marketing Cloud ovat tehneet luovan työn ja markkinoinnin saralla. Adobe on jo useita vuosia panostanut pilviteknologiaan ja ohjelmistojen tilauspalveluihin.

Adobe Document Cloud koostuu integroiduista palveluista, joiden avulla voi luoda, käyttää ja muokata dokumentteja niin tietokoneella kuin mobiililaitteilla. Dokumentit voi myös tallentaa verkkoon, ja ne voi helposti jakaa muille. Adobe Document Cloudiin sisältyy uusi Adobe Acrobat DC -ohjelma (Adobe Acrobat Document Cloud) PC- ja Mac-tietokoneille, ja ohjelmaa voi myös käyttää kosketusnäytöillä.

”Paperittomasta yhteiskunnasta on puhuttu jo vuosia. Siitä huolimatta käytämme dokumenttien osalta vanhanaikaisia menetelmiä, vaikka esimerkiksi elokuva-, televisio- ja musiikkiteollisuus on jo siirtynyt digitaalisiin formaatteihin. Haluamme tehostaa kehitystä uudella teknologiallamme ja varmistaa, että tärkeät dokumentit digitalisoidaan ja niitä on helppo käyttää älypuhelimilla ja tableteilla”, sanoo Adoben Document Cloud -ratkaisujen Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Jenny Höglund.

Jopa kolmasosa työajasta paperityöhön

IDC:n uuden tutkimuksen* mukaan yli 80 % paperityöstä ei edelleenkään ole digitaalista. Samalla havaittiin, että usein dokumentit käyvät läpi monia tulostamista ja skannausta sisältäviä työvaiheita. Näin tapahtuu erityisesti, jos dokumentti vaatii allekirjoituksia. IDC:n tutkimuksesta ilmenee myös, että eurooppalaiset työntekijät käyttävät jopa yli kolmasosan työajastaan paperityöhön varsinaisien työtehtäviensä kustannuksella.

Samalla kuitenkin digitaalisten dokumenttien käyttö kasvaa. Joka päivä Adoben maksuton PDF-ohjelma, jonka nimi muuttuu Acrobat Reader DC:ksi, asennetaan yli 400 000 mobiililaitteeseen. Pelkästään vuonna 2014 yli 50 miljardia PDF-tiedostoa avattiin Adoben ohjelmilla.

Skannaa ja allekirjoita dokumentit älypuhelimella

Uusien Acrobat Mobile- ja Fill and Sign -mobiilisovelluksien ansiosta käyttäjät voivat luoda ja käsitellä dokumentteja suoraan mobiililaitteellaan. Puhelimen kamera toimii skannerina, joka muuttaa minkä tahansa paperidokumentin digitaaliseksi tiedostoksi.

”Aiemmin dokumenttien allekirjoittaminen on vaatinut usein dokumentin tulostamisen ja allekirjoituksen jälkeen skannauksen. Tämä tapa vaikuttaa muinaismuistolta mobiilimaksamisen aikana. Kun dokumentin voi allekirjoittaa suoraan digitaalista versiota käyttävällä laitteella, säästyy aikaa ja paperia”, Jenny Höglund toteaa.

Document Cloudiin ja Creative Cloudiin sisältyvän Acrobat DC:n tilaukseen kuuluu eSign Services (aiemmin Adobe EchoSign). Palvelulla minkä tahansa dokumentin voi lähettää ja allekirjoittaa sähköisesti millä laitteella tahansa ilman lisäkuluja.

Hajanainen dokumenttityö rasittaa yrityksiä

IDC:n tutkimuksen mukaan hajanainen dokumenttityö vaikuttaa kaikkiin liiketoiminta-alueisiin kielteisesti. Tulokset osoittavat, että joustavampi dokumenttien hallinta parantaisi liiketulosta sekä vähentäisi riskejä paperi- ja digiversioiden välillä liikuttaessa.

”IDC:n tutkimus osoittaa, että organisaatiot kärsivät niin sanotusta ”document disconnect -ilmiöstä”.  Se vaikuttaa maailmanlaajuisesti kaikenkokoisiin yhtiöihin kaikilla aloilla. Tästä aiheutuu pitkiä viiveitä sekä virheitä oleellisissa liiketoiminnan funktioissa, kuten myyntisopimuksissa, laskutuksessa, hankinnoissa ja rekrytoinnissa. Tutkimukseen vastanneiden mukaan kyseessä on selkeä este, joka vaikuttaa negatiivisesti myyntiin, sopimuksiin, kuluihin, tuottavuuteen ja asiakaskokemukseen”, sanoo Jenny Höglund IDC-tutkimukseen viitaten.

Lisäksi IDC:n tutkimus osoittaa, että document disconnect -ilmiön ratkaiseminen kasvattaisi tulosta jopa 36 prosenttia, leikkaisi kustannuksia 30 prosenttia sekä vähentäisi sopimusrikkomuksia 23 prosenttia. Samalla selvisi, että kolme viidestä työntekijästä vaihtaisi työpaikkaa, jos uudessa työpaikassa olisi vähemmän paperi- ja hallintotyötä.

Integraatio Creative Cloudin ja Marketing Cloudin kanssa

Acrobat on tärkeä osa Adobe Creative Cloudia. Se mahdollistaa luovat mallikirjat, kommentoinnin, vastaukset sekä painoa edeltävän tuen. Adobe Document Cloudin ansiosta PDF-dokumentteja voi työstää missä vain. Document Cloud mahdollistaa sähköisen allekirjoituksen sekä synkronoinnin Creative Cloudin kanssa. Creative Cloudin asiakkaat voivat käyttää Document Cloudia Acrobat DC:n kautta, ja se tulee sisältymään Creative Cloud -jäsenyyteen.

Adobe Experience Managerin kanssa integroitu Adobe Document Cloudin eSign Services luo saumattoman asiakaskokemuksen verkko- ja mobiilisivuille. Tulevaisuudessa Adobe integroi ratkaisuun Marketing Cloudin elementtejä, jotta yritykset saavat tarkkaa tietoa dokumenttien käytöstä ja käyttötavoista.

Suurille organisaatioille Document Cloud for Enterprise

Adobe Document Cloud for Enterprise on suurille organisaatioille suunnattu pilviratkaisu, joka tehostaa dokumenttityötä. Suuret organisaatiot voivat hallita Document Cloudin ja Creative Cloudin käyttötunnuksia kertakirjautumisella (single sign-on) Adobe Enterprise Dashboardin kautta.

Lisätietoja Document Cloudista:

Hinta ja saatavuus

Adobe Document Cloudin ja Acrobat DC:n odotetaan tulevan saataville seuraavan 30 päivän aikana. Acrobat DC julkaistaan sekä tilauspohjaisena versiona että kertaostoksena. Lisätietoja saatavuudesta ja hinnoista Adoben verkkosivuilta. Sivuilla voit myös jättää sähköpostiosoitteesi, jolloin saat ilmoituksen Document Cloudin ja Acrobat DC:n julkaisusta.

*IDC:n ”The Document Disconnect” -tutkimus on Adoben sponsoroima.

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Liitetiedostot

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs