Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietotekniikka » 5 suosituinta sovellusta synnyttää 2/3 mobiilidataliikenteestä

Ericsson

5 suosituinta sovellusta synnyttää 2/3 mobiilidataliikenteestä

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2015 klo 08:30
Julkaisija: Ericsson

Ericssonin Mobility Reportin viimeisin päivitys paljastaa, että valtaosa mobiiliverkkojen dataliikenteestä syntyy vain muutamien suosituimpien sovellusten käytöstä.

Ericssonin raportin mukaan Yhdysvaltain mobiiliverkoissa Facebook, YouTube, Netflix, Instagram ja Snapchat luovat yhteensä 61 % dataliikenteestä. Tilanne on saman suuntainen myös muualla maailmassa.

Merkittävimpiä liikenteenluojia ovat sosiaaliseen mediaan ja videoiden suoratoistoon liittyvät sovellukset, joskin yksittäiset appit vaihtelevat maittain. Facebook on tyypillisesti isoin datasyöppö, mutta esimerkiksi Etelä-Koreassa eniten liikennettä tuottavien sovellusten kärkiviisikkoon nousevat myös meillä tuntemattomat peer-to-peer-televisiosovellus AfreecaTV ja hakuportaali NAVER.

Videoliikenne jatkaa kasvuaan, älypuhelinliittymiä 40 % enemmän kuin vuonna 2013

Valtaosa mobiilidataliikenteen kasvusta johtuu videokatselun lisääntymisestä. Ericssonin Mobility Report ennustaa, että videoliikenne tulee kasvamaan noin 45 prosentin vuosivauhtia ainakin vuoteen 2020 saakka.

Mobiilivideoiden kulutusta kasvattavat videotoistoa tukevat laitteet, isommat näytöt ja parempi kuvanlaatu. Videoista on myös tullut yhä tärkeämpi osa nettisisältöjä niin verkkouutisoinnissa, mainonnassa kuin sosiaalisessa mediassakin.

Ericssonin raportissa todetaan, että samalla kun suoratoistovideoiden katselu lisääntyy, on perinteisen television katselu vähenemään päin.

Mobility Report kertoo, että vuonna 2014 maailmassa tehtiin 800 miljoonaa uutta älypuhelinliittymäsopimusta. Niiden kokonaismäärä on jo 2,7 miljardia – 40 % enemmän kuin edellisvuonna.

Tutustu tarkemmin Ericsson Mobility Reportiin:

http://www.ericsson.com/ericsson-mobility-report

Ericsson Mobile World Congress-tapahtumassa 2.–5.3.2015

Ericssonin tämän kevään messuteemana on We enable change-makers in the networked society. Fira Barcelona Gran Via -kongressikeskuksen hallissa 2 katsotaan verkkoliikennealan tulevaisuuteen ja tutustutaan siihen, miten Ericsson käytännössä toteuttaa kasvustrategiaansa niin ydinliiketoiminnassaan (Radio, Core & Transmission, Telecom Services) kuin uudemmilla toiminta-alueillaan (IP Networks, Cloud, OSS/BSS, TV & Media, Industry & Society).
http://www.ericsson.com/mwc2015/ 

LIITTEET

Graafeja tuoreimmasta Ericsson Mobility Reportista, ks. linkit viestin lopussa.

LISÄTIETOJA

Milla Nummenpää
Viestintäjohtaja, Ericsson
Puh. 09 299 2556 / 044 299 2556
milla.nummenpaa@ericsson.com

Ericssonin näkemyksiä ja tutkimustietoa liittyen yhteiskuntien verkottumiseen:
http://www.ericsson.com/thinkingahead/networked_society

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:
www.ericsson.com/press

Liitetiedostot

 

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs