Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Virtuaalilasit vievät pelaajan keskelle psykiatrista sairaalaa

Turun ammattikorkeakoulu

Virtuaalilasit vievät pelaajan keskelle psykiatrista sairaalaa

Kutsu.
Julkaistu: 27.10.2015 klo 13:15
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Tervetuloa Crowmire-demopäivään testaamaan Morrow Gamesin tulossa olevaa Crowmire-kauhupeliä Oculus Rift -virtuaalilaseilla tai perinteisesti PC:llä. Tilaisuus järjestetään ICT-talolla Turku Game Labin tiloissa 30. lokakuuta  klo 13–17. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Crowmire-kauhupeli sijoittuu psykiatriseen sairaalaan, jossa pelaajan pahin vastustaja on hänen oma mielensä.

Viime vuonna kolmen Turun ammattikorkeakoulun opiskelijan ryhmä alkoi kehittää peliä, jota pelattaisiin virtuaalilaseilla. Nyt Crowmire-kauhupelissä on päästy demovaiheeseen.

Pelin ympäristönä toimii psykiatrinen sairaala. Siellä pelaaja kokee oman paranemisprosenssinsa vaikeasta masennuksta.

– Käsikirjoituksen inspiraationa ovat toimineet erityisesti masennuksestaan kirjoittaneet potilaat. Ajatus itseään sabotoivasta mielestä on todella karmiva, joten se päätyi pelin pääteemaksi, kertoo pelin kehittäjä Tero Alasmaa.

– Pelissä pelaajan pahin vastustaja on hänen oma mielensä. Se muistuttaa siitä jutusta, joka jäi kalvamaan pelaajan mieltä. Halusimme viedä tämän ajatuksen äärimmilleen.

Mielenkiintoisen lisän peliin tuo Oculus Rift -laseilla pelaaminen. Virtuaalilaseilla pelikokemus on intensiivinen ja kauhu-aspekti voimistuu entisestään, kun ympäriltä suljetaan muu maailma. Pelin tunnelmaan pääsee kiinni heti.

PC-peli haastaa kulta-aikaa elävän mobiilin

Pelaaminen on ollut suosittu harrastus vuosikymmenten ajan. Aikana, jolloin kasvava sukupolvi keskittyy mobiiliin eikä välttämättä edes osaa käyttää tietokonetta, opiskelijat halusivat kuitenkin keskittyä PC-peliin.

– Mobiilipeliala on pahasti ruuhkautunut ja siellä joukosta erottuminen on hankalaa. Kehitystiimissämme on vahva kannatus PC-pelaamista kohtaan ja halusimme lähteä kokeilemaan rajojamme, Alasmaa kertoo.

Peliä varten käytiin kuvaamassa referenssimateriaalia sekä tutustumassa sairaalan välineistöön.

– Pelaajat kiinnittävät nykyään erityistä huomiota grafiikaan laatuun ja yksityiskohtiin, joten niiden hiominen vei paljon aikaa. Turku Game Lab tukee pelialan opiskelijoita ja startup-yrityksiä.

– Tavoitteenamme on tarjota työvälineitä ja koulutusta. Haluamme tukea Turun omaa peliteollisuutta, kertoo Turku Game Labin projektisuunnittelija Natasha Bulatovic Trygg.

Demo-tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/155748868108457/ 

Lisätietoja:
Jami Andersson
Toimitusjohtaja, Morrow Games
puh. 040 861 3500
jami.andersson@morrowgames.com

 

 

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs