Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Valtorin tavoitteena tuottaa valtionhallinnon tasolla kustannustehokkaita palveluja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtorin tavoitteena tuottaa valtionhallinnon tasolla kustannustehokkaita palveluja

Tiedote.
Julkaistu: 19.10.2016 klo 15:16
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Museovirasto kritisoi 19.10.2016 blogissaan Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtoria viraston ICT-kustannusten rajusta noususta.

Valtori on perustettu yhtenäistämään ja tuomaan kustannussäästöjä valtionhallinnon ICT-kustannuksiin kokonaisuutena. Myös säästötavoitteet on asetettu valtionhallinnon tasolla. Esimerkiksi Valtion yhteisen puheratkaisun myötä valtiolla on saavutettu jopa 15 miljoonan euron säästöt.

”On totta, että yksittäisten virastojen kohdalla siirtyminen Valtorin keskitettyihin palveluihin voi nostaa hintoja aikaisempaan tuotantotapaan verrattuna. Näin on käynyt etenkin pienemmillä virastoilla. Usein vanha palvelu ja uusi keskitetty palvelu eivät ole täysin vertailukelpoisia. Esimerkiksi Valtorin tuottamaan Päätelaitepalvelu Valtin sisältö on monipuolisempi kuin moni aikaisempi virastokohtainen päätelaiteratkaisu. Tällöin asiakas myös saa uudesta palvelusta rahoilleen enemmän vastinetta”, selventää tilannetta Valtorin toimitusjohtaja Pasi Lehmus.

Myös todellisten kustannusten vertailu on hankalaa. Ennen ICT-palvelujen siirtymistä Valtorin vastuulle, ICT-kustannuksia on seurattu eri virastoissa hyvin erilaisin tavoin. Siirtyminen yhtenäisiin ICT-palveluihin ja palvelujen kilpailuttaminen laajempina kokonaisuuksina tuovat kiistatta säästöjä koko valtionhallinnon ICT-kustannuksiin.

Valtiotasolla saadut hyödyt realisoituvat virastoille kuitenkin eri tahdissa ja eri suuruisina riippuen kunkin viraston lähtötilanteesta. Täysimääräisesti tavoitellut kustannussäästöt toteutuvat vasta sen myötä, kun valtionhallinnon organisaatiot siirtyvät asiakaskohtaisista ICT-ratkaisuista käyttämään valtion yhteisiä ICT-palveluja. Palvelujen käyttöönotot on määrä toteuttaa vuosien 2016-2018 aikana.

”Huomioimme luonnollisesti saamamme palautteen ja arvioimme, voisimmeko tarjota jatkossa vakiopalveluidemme rinnalla kevyempiä ja edullisempia vaihtoehtoja. Esimerkiksi pilvipalveluita hyödyntämällä asiakkaamme saavat nopeasti ja erittäin edullisesti käyttöönsä julkista palvelinkapasiteettia ja siihen liittyviä valinnaisia tukipalveluita”, toteaa Lehmus.  

Lisätietoja

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Toimitusjohtaja Pasi Lehmus
p. 0295 50 5522, gsm 050 5500 022
pasi.lehmus@valtori.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen. Valtorin vastuulla on noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Valtorissa työskentelee noin 1100 ict-ammattilaista. Lisätietoja: www.valtori.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs