Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » TTS-Managerista ja TTS-Koneesta julkaistu uudet versiot

TTS Työtehoseura

TTS-Managerista ja TTS-Koneesta julkaistu uudet versiot

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2012 klo 14:19
Julkaisija: TTS Työtehoseura

 

TTS:n ylläpitämistä maatalouden atk-ohjelmista on julkaistu uudet versiot.

 

TTS-Manager on tietokoneohjelma, jolla voidaan laskea tuotannon laajennuksen tai muun muutoksen vaikutus maatilan kokonaistyömäärään ja töiden ajoittumisiin. Ohjelmalla voidaan selvittää myös työrutiinien tehokkuutta vertaamalla tilalla töihin todellisuudessa kuluvaa aikaa TTS-Managerilla laskettuun, laajaan työntutkimusaineistoon perustuvaan työnmenekkiarvoon. Ohjelma perustuu suomalaiseen maataloustöiden standardiaikajärjestelmään ja ohjelman käyttäjän syöttämiin tilakohtaisiin lähtöarvotietoihin.

 

TTS-Kone on tietokoneohjelma, jolla voidaan laskea traktorin, leikkuupuimurin, kuivurin ja eri työkoneiden yksikkökustannuksia. TTS-Kone sisältää laajan valikoiman esimerkkikoneita, joiden pohjalta omien konekustannuslaskelmien laadinta on helppoa. Tämän vuoden versiossa on yhteensä 243 esimerkkilaskelmaa.

 

TTS-Koneeseen päivityksiä ja uusi vertailutoiminto

TTS-Koneeseen on päivitetty koneiden hankinta- ja muut lähtötietohinnat vastaamaan tämän vuoden tasoa. Ohjelman esittämät TTS:n kyselyyn perustuvat keskimääräiset toteutuneet urakointihinnat on päivitetty vastaamaan viime vuoden kyselyn tuloksia.

 

Esimerkkilaskelmiin on lisätty työkoneisiin tehokkaampia niittomurskaimia, karhonyhdistäjiä ja ympäristön hoitoon tarkoitettuja murskaimia. Työkoneisiin liitettävistä lisälaitteista kuten etuniittolaitteista ja karhonyhdistäjistä on muodostettu oma koneryhmä. Kurottajat -koneryhmään on kustannuserittelyyn lisätty vakuutuskustannukset.

 

Uuteen versioon on luotu vertailutoiminto, jonka avulla ohjelmalla laadittuja ja tallennettuja omia konekohtaisia kustannuslaskelmia voi helposti vertailla vierekkäin samassa ikkunassa. Vertailuun voi lisätä tai vertailusta voi poistaa saman koneryhmän konelaskelmia muutamalla klikkauksella. Oletuksena vertailuikkunassa on taulukkomuotoinen esitys lähtötiedoista ja yksikkökustannuksista, mutta näkymän voi muuttaa myös graafiseen pylväsnäkymään.

 

Esimerkkilaskelmissa lähtöarvoina annetut kustannustekijöiden hinnat ovat suuntaa-antavia, jotka käyttäjän on syytä aina arvioida oman konetyönsä kohdalta erikseen. Oman laskelman tulosta voi helposti verrata TTS:n kyselyn keskimääräiseen urakointihintaan, joka löytyy esimerkkilaskelmien näkymässä, mikäli kyseisessä työssä hinta on saatavilla.

 

Eri töissä hintavaihtelu on erittäin suurta, eikä keskimääräisiä urakointihintoja ole syytä pitää ohjehintoina. Hinnan asettamista korkeammalle ei kannata epäröidä, sillä hintatason on oltava kustannukset kattava ja omaa tuottotavoitetta vastaava. Kilpailukykyisen hinnan määrittelemisessä tieto markkinoiden hintatasosta on kuitenkin avuksi.

 

TTS-Manageriin lisäyksiä ja erillinen kuljetustyöpohja

TTS-Manageriin on kehitetty "ylimääräiselle" kuljetustyölle oma pohja, jolla voi laskea materiaalien yms. kuljetusaikoja. Varsinainen sadon kuljetustyöhän on mukana kasvin oletustöissä. Lisättävä kuljetustyö ei ole sidottu kasvikohtaisiin pinta-aloihin, satotasoihin eikä lohkojen etäisyyksiin vaan ne määritellään kyseiselle työlle erikseen. Kuljetustyötä voi käyttää myös esimerkiksi ylimääräisiin siirtymisiin, peltolohkojen tarkastuksiin tms. kuluvan ajan laskennassa. Kuljetustyön voi valita yhtenä vaihtoehtona lisätyissä töissä.

 

Kotieläinten ruokinta- ja lannanpoistotöihin voi lisätä omia työmenetelmiä ja koneita ja määrittää näille itse työaikoja. Lisätyt menetelmät ja koneet ovat laskelmakohtaisia ja ne tallentuvat laskelmaa tallennettaessa.

 

Koneiden käyttömäärätaulun konenimet haetaan standarditauluihin lisätyistä työkohtaisista konenimistä ja näin ne vastaavat paremmin todellista työssä käytettyä konetta. Samalle koneella eri töissä kertyneet tunnit kirjautuvat entistä paremmin yhdelle koneelle (esimerkiksi noukinvaunulle rehun kuormaus- ja kuljetustyöt). Kotieläinten hoitotöissä käytettyjen koneiden käyttömäärät ja traktorityötunnit tulevat koneiden käyttömäärätauluun ruokintatöiden osalta.

 

Ohjelmassa viimeiseksi avoinna olleet laskelmat löytyvät luettelona päävalikosta ja ovat siitä helposti avattavissa samalla tapaa kuin Windows Officen sovelluksissa. Suosikkilaskelmat voi kiinnittää "nastalla" pysyviksi luetteloon.

 

Säilörehu- ja heinänurmen niittoon on lisätty konevaihtoehtoihin niittomurskain taakseajolla ja perhosniittomurskain. Lehmien asemalypsyyn on lisätty uusia lypsylaitteistovaihtoehtoja.

 

Ohjelmat edullisimmin TTS-kaupasta

Molemmat ohjelmat ovat ostettavissa TTS:stä (asiakaspalvelunumero (09) 2904 1200) tai verkkokaupasta (www.ttskauppa.fi), josta ohjelmat voi hankkia joko sähköisesti tai tilata postitse CD-levyllä. Ohjelmat toimivat Windows-ympäristössä. TTS-Managerin verollinen hinta on 120 euroa ja verkkokaupasta ladattuna 105 euroa. TTS-Koneen verollinen hinta on 90 euroa ja verkkokaupasta ladattuna 79 euroa.

 

TTS-Managerin ja TTS-Koneen levityksestä on tehty sopimus Käytännön Maamies -lehden kanssa, ja ohjelmat ilmestyivät lehden Vuosikerta DVD:llä toukokuussa. TTS-Managerin käytöstä on tehty sopimus myös ProAgrian kanssa.

 

Lisätietoja ohjelmista:

Eerikki Kaila, TTS

etunimi.sukunimi@tts.fi

 

TTS - Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio, joka kouluttaa vuosittain noin 7000 opiskelijaa eri alojen ammattilaisiksi. Koulutustoiminnan lisäksi TTS - Työtehoseura tutkii ja kehittää noin 100 vuosittaisen projektin avulla työmenetelmien toiminnallisuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs