Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Suomalaiset ostavat mobiililaitteet selvästi mieluiten myymälästä - Elisan pääkaupunkiseudun suurin myymälä uuden digitaalisen konseptin mukaiseksi

Elisa Oyj

Suomalaiset ostavat mobiililaitteet selvästi mieluiten myymälästä - Elisan pääkaupunkiseudun suurin myymälä uuden digitaalisen konseptin mukaiseksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.03.2013 klo 12:59
Julkaisija: Elisa Oyj

Suomalaisista lähes 70 % haluaa ostaa mobiililaitteensa fyysisestä myymälästä, siinä missä verkkokauppaa kannattaa näissä ostoaikeissa noin 15 % suomalaisista. Elisan TNS Gallupilla teettämästä tutkimuksesta selviää lisäksi, että myös kodin tekniset laitteet ja palvelut ostetaan mieluiten myymälästä, mutta verkkokaupalla on tässä tuoteryhmässä mobiililaitteita suurempi rooli. Yli neljännes ilmoittaa ostavansa kodin tekniset laitteet ja palvelut mieluiten verkosta.

Tutkimuksen mukaan moni tekijä vaikuttaa fyysisen myymälän suosioon mobiililaitteita ostettaessa. Halu nähdä laite todellisuudessa, laitteen kokeilemisen mahdollisuus ja kasvotusten tapahtuva palvelu ovat tärkeimmät myymäläasioinnin kulmakivet. Helsingissä, Turussa ja Tampereella korostuvat laitteen näkemisen ja kokeilemisen mahdollisuus muuta maata enemmän. Rovaniemellä korostuu vastaavasti muita alueita enemmän henkilökohtainen palvelu eli kasvokkain tapahtuva palvelutilanne sekä myyjän antama opastus. Suomalaiset 18-25-vuotiaat ja miehet haluavat erityisesti kokeilla laitetta. Naisilla korostuu halua nähdä laite todellisuudessa sekä myyjän antama opastus. Liikkeeseen mennään toisinaan myös vain katselemaan ja kokeilemaan ilman ostoaikeita.

Verkkokaupassa asioinnin syitä kysyttäessä helsinkiläisistä 17 % on sitä mieltä, että fyysinen myymälä on liian kaukana, tai sinne on liian hankala mennä. Rovaniemeläisistä vain 12 % on tällä hetkellä tätä mieltä.

- Helsingin alueella asuvat ovat muita alueita kiinnostuneempia teknisistä laitteista. He myös asioivat muita alueita aktiivisemmin verkossa ja käyttäisivät mielellään myös myymälätilassa sähköisiä palveluita. Helsingin alueella asuvat käyttävät verkkoa aktiivisesti tiedonlähteenään ja hakevat tietoa verkosta muita useammin ostopäätöksensä tueksi, kertoo TNS Gallup Digitalin tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen.

Euroopan digitaalisin myymäläkonsepti rantautui Itiksen Elisa Shopitiin

Elisa avasi tänään pääkaupunkiseudun suurimman Elisa Shopit -myymälänsä täysin uudistettuna kauppakeskus Itiksessä. Itiksen  170 m²:n Elisa Shopitissa tekniikkaa on hyödynnetty uudella tavalla esimerkiksi esillepanossa ja monissa myymälän rutiinitehtävissä, millä on vapautettu myyjän aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun.

- Uusi myymäläkonseptimme on euroopanlaajuisestikin vertailtaessa hyvä esimerkki siitä, miten digitaalisuutta voi nykyään hyödyntää myymälöissä. Sähköisten hinta- ja tuotetietonäyttöjen korvatessa kokonaan paperiset julisteet ja hintalaput myyjille vapautuu aikaa varsinaiseen asiakaspalveluun. Hinnastot ja mainokset ovat myös aina ajan tasalla, koska ne päivitetään keskitetysti pilvipalvelua hyödyntäen, eikä myyjien näin ollen tarvitse huolehtia niiden päivittämisestä. Elisan uudessa myymäläkonseptissa laitteiden ja palveluiden kokeilemisen helppouteen on kiinnitetty erityistä huomiota, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden myyntijohtaja Pasi Vanninen.  

Videoneuvotteluratkaisut ovat tuoneet lisää mahdollisuuksia yritysasiakkaiden palveluun, sillä asiantuntijaresurssit ovat käytössä paikasta riippumatta. Myymälästä voidaan kommunikoida erityisasiantuntimusta vaativissa tilanteissa videoneuvottelulla, jolloin asiakaspalvelu on henkilökohtaisempaa kuin puhelimella ja sähköpostilla.  Järjestelmä etsii vapaana olevan erityisasiantuntijan, ja kuvayhteys ja jaettu työpöytä mahdollistavat esimerkin näyttämisen.

Lisätiedot:
Pasi Vanninen, myyntijohtaja, Elisa Oyj, p. 045 6700 474, etunimi.sukunimi@elisa.fi

Myymälässä asioinnin ja mobiililaitteiden hankinnan muita alueellisia erityispiirteitä:

- Ystävien ja sukulaisten suosituksia mobiilillaitteiden suhteen arvostavat vähiten kouvolalaiset (46 %) ja oululaiset (48 %). Koko maan keskiarvo tässä on 54 %.
- Joensuulaiset ovat tutkimuksen valossa maan kärsivällisimpiä, sillä heistä alle kolmasosaa  häiritsee se, että tuotteen saapumista joutuu verkkokaupasta ostettaessa odottamaan. Joensuulaisten vastakohdat eli malttamattomimmat ostajat löytyvät Tampereelta ja Turusta - näillä alueilla lähes puolet haluaa tuotteen heti, eikä halua odottaa sen saapumista postitse.
- Turkulaisia ja helsinkiläisiä kiinnostaa eniten mobiililaitteiden lisätarvikkeisiin tutustuminen myymälässä. Turkulaisista 29 % ja helsinkiläisistä 28 % näkee lisätarvikkeissa lisäarvoa siinä missä rovaniemeläisistä 23 % on kiinnostunut myymälässä asioinnissa tästä mahdollisuudesta.
- Tamperelaisista 37 % menee mobiililaitteita myyvään liikkeeseen toisinaan vain katselemaan ja kokeilemaan ilman ostoaikeita. Noin kymmenen prosenttia vähemmän rovaniemeläisistä, oululaisista ja kouvolalaisista toimii näin.
- Rovaniemeläisistä 10 % haluaa ostaa mobiililaitteensa verkkokaupasta, kaikista suomalaisista 16 %.


Elisa on tietoliikenne- ja ICT-palveluyritys. Tuomme elämyksiä suomalaisten elämään ja tuottavuutta liiketoimintaan online- ja ICT-palveluillamme. Palvelemme noin 2,2 miljoonaa kuluttajaa, yritystä ja julkishallinnon organisaatiota. Mobiililiittymien markkinajohtajana tarjoamme asiakkaillemme kattavan ja nopean verkon, joka mahdollistaa 3G- ja 4G-palvelut. Liikevaihtomme vuonna 2012 oli 1,55 miljardia euroa ja henkilöstömäärämme 3 870. Tarjoamme palvelut kansainvälisesti yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa. Lisätietoja www.elisa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs