Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Sisätilapaikannus helpottaa arkea Itä-Savon sairaanhoitopiirissä

Ekahau

Sisätilapaikannus helpottaa arkea Itä-Savon sairaanhoitopiirissä

Tiedote.
Julkaistu: 19.01.2012 klo 08:53
Julkaisija: Ekahau

- Ekahaun järjestelmä paikantaa sairaalalaitteet, henkilökunnan ja potilaat.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri SOSTERI on ottanut käyttöön Ekahaun langattomiin lähiverkkoihin perustuvan paikannusjärjestelmän. Sen ansiosta Savonlinnan keskussairaalassa tiedetään, missä henkilökunta ja liikuteltavat laitteistot kulloinkin sijaitsevat. Vähitellen paikantimia annetaan myös potilaille.

”Kesällä käyttöönotettu sisätilapaikannusjärjestelmä säästää aikaa varsinaiseen hoitotyöhön. Esimerkiksi laitteisiin sijoitettujen paikantimien avulla olemme voineet minimoida liikuteltavien laitteiden etsintään kuluvan ajan. Lisäksi hoitohenkilökunnan turvallisuus on lisääntynyt, kun helposti mukana kannettavalla paikantimella voi kutsua apuun vartijan lisäksi lähistöllä olevia kollegoita, jos potilas käyttäytyy aggressiivisesti ”, kertoo SOSTERIn tietojärjestelmäsuunnittelija Antti Kaipainen.

Sisätilapaikannuksen käyttöä laajennetaan pian sairaalakampukselta terveyskeskuksiin ja koko sairaanhoitopiiriin. Myös käyttöä hoivakodeissa tutkitaan henkilökunnan ja potilaiden hälytystoimintojen osalta, ja alustavat tulokset ovat olleet myönteisiä.

”Itä-Savossa sairaanhoitopiiri on lähtenyt hyödyntämään uutta teknologiaa todella määrätietoisesti.  Paikannuksen tuomat säästöt ajankäytössä ovat merkittävät, ja järjestelmän raportteja seuraamalla löydetään pullonkaulat”, kertoo Ekahaun Pohjoismaiden myynnistä vastaava myyntipäällikkö Juhani Ojala.

Potilaiden paikannus toimii sairaalassa esimerkiksi tilanteessa, jossa dementiapotilas vaeltaa epähuomiossa väärälle osastolle. Potilaan paikannusranneke tekee hälytyksen, jonka ansiosta hänet löydetään nopeasti. Seuraava askel on ensi keväänä terveyskeskuksissa kokeiltava potilaanohjaus.

”Terveyskeskukseen ajanvarauksella saapuva potilas ilmoittautuu itse ilmoittautumiskioskissa ja saa samalla tulitikkuaskin kokoisen paikannuslaitteen. Sen avulla potilas löytää oikeaan paikkaan, ja lääkäri tietää, missä potilaat liikkuvat”, Antti Kaipainen kertoo suunnitelmista, joilla halutaan vähentää niin potilaiden kuin lääkäreidenkin odottelua.

Suomalainen Ekahau on maailman johtava sisätilapaikannukseen erikoistunut yritys ja alan pioneeri. Yhdysvalloissa jo toista sataa sairaalaa käyttää Ekahaun RTLS-ratkaisua.  Noin puolet suomalaisista sairaanhoitopiireistä luottaa Ekahaun paikannusratkaisuun, tyypillisesti ensiapuhoitajien turvana.

”Ekahaun paikannusratkaisu ei vaadi erillisen infrastruktuurin rakentamista, koska se hyödyntää olemassa olevaa langatonta lähiverkkoa. Ekahaun paikannustarkkuus on erinomainen. Käyttöönotto sujuu nopeimmillaan muutamassa tunnissa, ja laajentamismahdollisuudet ovat rajattomat”, toteaa Ojala.

SOSTERIn sisätilapaikannusjärjestelmä on rakennettu yhteistyössä Fujitsu Servicen kanssa. Fujitsu tarjoaa paikannuksen osana SOSTERIlla jo käytössä olevaa Patja-palvelua. Potilaan itseilmoittaumisessa ja potilaan opastamisessa Ekahaun kumppanina on lisäksi Tieto.

Lisätietoa:
Antti Kaipainen
Tietojärjestelmäsuunnittelija, Itä-Savon sairaanhoitopiiri
Puh. 044 417 3080

Juhani Ojala
Myyntipäällikkö, Pohjoismaat
Ekahau Inc
Puh.  040 533 2344

http://www.ekahau.com

Ekahau on johtava langattomien lähiverkkojen paikannusteknologiaan ja päätelaitteisiin keskittynyt ratkaisutarjoaja. Ekahaun asiakkaat, mukaan lukien useat Fortune 500 -yhtiöt, käyttävät hyväkseen langattomien lähiverkkojen paikannuspalveluita ja innovatiivisia langattomien lähiverkkojen suunnittelu- ja optimointityökaluja. Ekahaun ratkaisuja käyttävät yli 300 sairaalaa ympäri maailman sekä valmistajat, kaivos-/öljy-/kaasuyhtiöt, ministeriöt ja puolustusvoimat. Ekahaun kumppaneihin kuuluvat langattomien ohjelmistojen kehittäjät, johtavat systeemi-integraatioiden tuottajat sekä kansainväliset alkuperäisten laitteiden valmistajakumppanit, jotka kehittävät ja markkinoivat langattomia yrityssovelluksia. Ekahaun pääkonttori sijaitsee Yhdysvalloissa, ja yhtiön toimistot sijaitsevat Kalifornian Saratogassa, Virginian Restonissa sekä Helsingissä ja Hong Kongissa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs