Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Puhelin katosi – mitä teen?

Puhelin katosi – mitä teen?

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 10:01
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

Kadonnut puhelin löytyy useimmiten laukun pohjalta, taskusta tai työpöydältä paperipinojen välistä, mutta entä jos se onkin varastettu?

HELSINKI – 28. lokakuuta 2013. Sekä omat että työnantajan tiedot ovat vaarassa joutua vääriin käsiin, kun älypuhelin tai tabletti katoaa. SIM-kortilla voi nykyään maksaa monenlaista, ja identiteetin varastaminen laitteen sisältämillä tiedoilla on helppoa, kun sen osaa. Yritykset pelkäävät luottamuksellisten asiakas- ja muiden tietojensa menetystä puhelimen mukana.

– Puhelinta kannattaa säilyttää yhtä huolellisesti kuin luottokorttia, sanoo Check Point Software Technologiesin Suomen maajohtaja Jukka Saarenmaa. Jos vahinko on kuitenkin jo tapahtunut ja laite kadoksissa, Saarenmaa neuvoo toimimaan näin:

 

1. Kerro työnantajalle ja operaattorille

Ilmoita matkapuhelimen tai SIM-kortillisen tabletin katoamisesta oman puhelinoperaattorisi (Sonera, Elisa, DNA) asiakaspalveluun. Liittymän voi yleensä sulkea myös itse operaattorin verkkopalvelussa. Jos puhelin on työnantajan, voi työpaikan yhteyshenkilö hoitaa tilapäisen SIM-kortin sulkemisen. Työnantajalle kannattaa ilmoittaa myös sen takia, että tietoturvan suhteen valveutuneen yrityksen käytössä on keinoja puhelimen jäljittämiseen, etälukitsemiseen ja sille talletettujen tietojen tuhoamiseen.

 

2. Jäljitä laite

Jos älypuhelimessa ei ole jäljitystoimintoa valmiina, siihen voi todennäköisesti ladata jäljityssovelluksen, kuten ilmaisen Find My Phone -sovelluksen Anrdoid-laitteille tai Find My iPhonen iOS-laitteille. Sovelluksen ja tietokoneen avulla löytyy kahvilaan unohdettu tai työpöydän papereiden väliin jäänyt laite näppärästi. Jos olet varautunut tilanteeseen ennalta ja puhelimesi löytyy tällä tavoin, voit käydä poistamassa tilapäisen sulun operaattorin nettipalvelussa. Jos taas onnistut jäljittämään rosvon, älä lähde omin päin perimään puhelintasi takaisin. Ilmoita tietosi mieluummin poliisille. Työnantaja voi pystyä jäljittämään työpuhelimesi, vaikka et itse pystyisi siihen.

 

3. Tee rikosilmoitus ja vahinkoilmoitus

Kun olet varma, että puhelin on varastettu eikä kadonnut, voit tehdä rikosilmoituksen poliisille. Kun käytössä on puhelimen IMEI-koodi ja jäljennös rikosilmoituksesta, operaattori voi sulkea koko laitteen eikä vain SIM-korttia. IMEI-koodi löytyy puhelimen pakkauksesta ja sen akun alla olevasta tarrasta, josta sen voi kirjoittaa muistiin katoamistilanteen varalta. Tee myös vahinkoilmoitus vakuutusyhtiölle. Rikosilmoituksen voi tehdä sähköisenä netissä, mutta palvelusta tulostettava lomake ei riitä operaattorille ja vakuutusyhtiölle, vaan ne vaativat poliisilta saatavan rikosilmoituksen kopion. Se saaminen voi viedä viikkoja, joten harkitse myös rikosilmoituksen tekemistä käymällä poliisilaitoksella.

 

4. Vaihda salasanat

Vaihda varmuuden vuoksi kaikki tärkeimmät nettipalveluiden salasanasi, jotta pitkäkyntinen ei pääse hyödyntämään löytöään esimerkiksi verkkokaupoissa. Tiesithän, että helpoin tapa estää varastetun puhelimen väärinkäyttö on pitää se lukittuna salasanalla? Ota salasanan käyttö tavaksi jatkossa.

 

Lisätietoja:

Check Point Software Technologies Finland Oy, maajohtaja Jukka Saarenmaa, p. 040 744 9531, jukka.saarenmaa@checkpoint.com

 

Liitetiedostot

Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.CheckPoint.com) on maailman johtava internetin turvallisuuden asiantuntija, joka tarjoaa asiakkailleen tinkimättömän suojan kaikenlaisia tietoturvauhkia vastaan vähentäen tietoturvan monimutkaisuutta ja alentaen sen kokonaiskustannuksia. Check Point on ollut alan edelläkävijä patentoituun tekniikkaan perustuvasta Firewall-1-palomuuuristaan lähtien. Tällä hetkellä Check Point kehittää innovaatioita Software Blade -arkkitehtuurin pohjalta tarjoten joustavia ja yksinkertaisia ratkaisuja, jotka voidaan räätälöidä vastaamaan täsmällisesti minkä tahansa organisaation turvallisuustarpeita. Check Point on alan ainoa palveluntarjoaja, joka ylittää teknologian ja näkee turvallisuuden liiketoimintaprosessin osana. Check Point 3D Security turvaa yrityksen tietovarannot yhdistämällä ainutlaatuisella tavalla ihmiset ja tietoturvakäytännöt sekä niiden valvonnan. Näin tietoturvatoiminnot saadaan vastaamaan organisaation liiketoiminnan tarpeita. Check Pointin asiakkaina on kymmeniä tuhansia eri kokoisia yrityksiä, mukaan lukien kaikki Fortune- ja Global 100 -yritykset. Check Pointin palkitut ZoneAlarm-ratkaisut suojaavat miljoonia kuluttajia tietomurroilta, vakoiluohjelmilta ja identiteettivarkauksilta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs