Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Parhaiden mobiilipalveluiden etsintä käynnistyy jälleen

Teknologiateollisuus ry

Parhaiden mobiilipalveluiden etsintä käynnistyy jälleen

Tiedote.
Julkaistu: 28.03.2014 klo 15:57
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

ParasMobiilipalvelu2014-kilpailun tavoitteena on kannustaa yrityksiä kehitystyöhön ja nostaa innovatiisimpia mobiilipalveluita suuren yleisön tietoisuuteen. Kilpailun järjestävät Teleforum ry ja Teknologiateollisuus ry, ja sen tukijoina on laaja joukko elinkeinoelämän toimijoita. Kilpailun päätuomarina toimii asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen ja tuomaristossa on mukana muun muassa kulttuurineuvos Jouni Mykkänen sekä joukko mobiilialan vaikuttajia.

ParasMobiilipalvelu-kilpailu on vakiinnuttanut asemansa vuoden parhaiden palveluiden esittelijänä ja palkitsijana. Vuonna 2014 kilpailussa tuodaan uusien kategorioiden myötä esille erityisesti ikääntyvälle väestölle suunnattuja palveluita, monikulttuurisuutta ja pienten kieliryhmien sopeutumista edistäviä palveluita sekä terveyden ja hyvinvoinnin palveluita. Muissakin sarjoissa seurataan ajankohtaisia ilmiöitä ja huomioidaan esimerkiksi niin sanotun teollisen internetin piiriin kuuluvat mobiilisovellukset.

– Haluamme jälleen rohkaista palveluntarjoajia kehitystyöhön. Suomi tunnetaan jo maailman parhaista mobiilipeleistä, mutta meillä on valtavasti potentiaalia muillakin alueilla. Tänä vuonna kilpailussa näkyvät erityisesti palvelut, jotka auttavat seniorikansalaisten ja kielivähemmistöjen kaltaisia ryhmiä arjen rutiinien keskellä ja estävät heitä syrjäytymästä tietoyhteiskunnan kehityksestä. Minusta kaikkien on päästävä osallisiksi tietoyhteiskuntaan ja on hienoa, että näillä sovelluksilla voidaan edistää jopa kansalaisten tasa-arvoa. Lisäksi omassa sarjassaan palkitaan ensimmäistä kertaa terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita. Tälläkin alueella on paljon kasvupotentiaalia ja mahdollisuuksia myös kansainvälisten menestystarinoiden syntymiseen, kommentoi asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen.

Kilpailun yhteistyökumppaneina toimivat Microsoft, Nokia, Samsung, IBM, HeathCampus, Terveystalo, Elisa, Forum Virium Helsinki, Mobiili.fi, Mobile Monday, MT, Ohjelmistoyrittäjät ry, Sanoma, TeliaSonera sekä Startup Sauna. Tänä vuonna kilpailulle ja voittajille haetaan aikaisempaa enemmän kansainvälistä näkyvyyttä.

– Kilpailuaika on huhtikuusta lokakuuhun. Tänä vuonna kunkin 11 kategorian TOP 3 ehdokkaat pääsevät marraskuussa palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä järjestettävään tapahtumaan esittäytymään kotimaiselle ja kansainväliselle medialle. Viime vuonna kilpailussa oli reilusti yli 100 ehdotusta ja odotamme määrän kasvavan tänä vuonna uusien kategorioiden myötä, kertoo Teleforumin toimitusjohtaja Juhani Kivikangas.

Mukana kilpailussa ovat kaikki vuonna 2014 Suomen markkinoilla olevat mobiilipalvelut, jotka yleisön tai yritysten itsensä toimesta ilmiannetaan kilpailuaikana kilpailusivustolle www.bestmobileservice.fi. Sivustolla voi myös äänestää ehdokkaita ja äänestystulokset huomioidaan yhtenä arviointikriteerinä voittajia valittaessa. Kaikissa kategorioissa painotetaan palveluiden uutuusarvoa.

Parhaita mobiilipalveluita palkitaan seuraavissa kategorioissa:

Palvelut kuluttajille:

1. Terveys- tai hyvinvointipalvelu

2. Senioripalvelu - palvelu ikääntyville

3. Monikulttuurisuutta tukeva palvelu, kielivähemmistöille suunnattu palvelu

4.  Hyötypalvelu

5. Peli

6. Ajanvietepalvelu

Julkiset palvelut:

7. Julkisen sektorin mobiilipalvelu

Yrityssovellukset:

8.  Teollinen internet, M2M

9.  Paras mobiilia toiminassaan hyödyntävä yritys

10. Yrityksen tehokkuutta tai tuottavuutta parantava palvelu

Kansainvälisyys

11. Parhaan kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu

 
Kilpailun tuomaristoon kuuluvat ministeri Pia Viitanen pj (Liikenne- ja viestintäministeriö), kulttuurineuvos Jouni Mykkänen (EETU ry), johtaja Jukka Viitasaari (Teknologiateollisuus), Jose Fernandez (Microsoft Finland), toimitusjohtaja Yrjö Närhinen (Terveystalo), Monikulttuurisuusasioiden päällikkö Anne Alitolppa-Niitamo (Väestöliitto), Mika Jaakonaho (IBM), Mika Engblom (Samsung), toimitusjohtaja Janne Aaltonen (Hyksin Oy) sekä johtaja KooPee Hiltunen (Neogames).

Suurimman kansainvälisen potentiaalin omaava palvelu -kategorian voittaja esitellään Mobile Mondayn kansainvälisen verkoston kautta yli 80 maassa kansainväliselle medialle ja yhteistyökumppaneille. Kaikki kategoriavoittajat saavat voittopokaalit, kunniakirjat, puhelimia sekä medianäkyvyyttä. Tarkat kategoriat sekä tiedot osallistumisesta ja kilpailun etenemisestä löytyvät osoitteesta www.bestmobileservice.fi.

Kilpailu lanseerataan 31. maaliskuuta Mobile Monday Helsingin tapahtumassa. Kilpailuaika alkaa 31.3. ja päättyy 15.10. Voittajat julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa marraskuun ensimmäisellä viikolla.

Lisätietoja:

Juhani Kivikangas (toimitusjohtaja, Teleforum ry)

Puh. 040 556 1228, juhani.kivikangas@teleforum-ry.fi, www.teleforum-ry.fi

Jukka Viitasaari (johtaja, Teknologiateollisuus ry)

Puh. 040 823 5507, jukka.viitasaari@teknologiateollisuus.fi, www.teknologiateollisuus.fi

 

Teleforum ry on digitaalisten palveluiden tuottajien vuonna 1990 perustama yhteistyöjärjestö. Valvomme puhelin-, mobiili- ja verkkopalveluja tuottavien jäsenyritystemme etuja sekä olemme mukana kehittämässä toimialan pelisääntöjä. Autamme rakentamaan maailmaa, jossa kännykkä ja digitaaliset palvelut näkyvät sekä arjen askareissa helpottamassa elämää että lisäämässä viihtymistä.

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 55 prosentista Suomen viennistä ja 80 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 290 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs