Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Oulun yliopiston harjoittelukoululla testataan uutta teknologiaa

Samsung Electronics Nordic

Oulun yliopiston harjoittelukoululla testataan uutta teknologiaa

Tiedote.
Julkaistu: 10.07.2014 klo 08:00
Julkaisija: Samsung Electronics Nordic

Oulun yliopiston harjoittelukoulu ja Samsung tutkivat yhdessä miten uutta teknologiaa voi hyödyntää helposti Suomen oppilaitoksissa. Koulujen on usein vaikea verrata tuotteita ja niiden tuomia hyötyjä. Oulun tutkimus tekee yksinkertaisia havaintoja uusista teknologioista, jotta oppilaitokset saisivat tukea ja tietoa omiin hankintoihinsa.

Oulun yliopiston alkuvuodesta käynnistynyt projekti pyrkii löytämään entistä parempia tapoja käyttää teknologiaa kouluopetuksen tukena. Projektin taustalla on Euroopanlaajuinen ITEC- hanke, jossa sekä Samsung että Oulun yliopiston harjoittelukoulu ovat olleet mukana.

Projektissa on mukana harjoittelukoulusta useita opettajia alakoulusta ja yläkoulusta. Samsungin opetukseen ja oppimiseen liittyvää teknologiaa on kevään aikana testattu koulun täydennyskoulutustilassa ITEC- hankkeen koordinaattoreiden Pasi Kurttilan ja Markku Langin toimesta.

Eri aineiden opettajia on koulutettu ohjelmistojen ja laitteiden käyttöön ja tarkoituksena on aloittaa laajamittainen pilotointi Tukemo- hankkeen parissa. Klikkaa tästä lisätietoja.

Seuraavassa koordinaattoreiden mietteitä projektista:

“Teemme havaintoja perusteknologian käytöstä opetuksessa ja pohdimme, minkälaisista laitteista on aitoa pedagogista hyötyä.

Jotta tieto ei jäisi vai yliopistolaisille käytännön havaintoja jaetaan oppimaisema.fi -  julkaisualustalla. Tarkoituksena on, että laitehankintoja miettivät koulut saavat hyviä vinkkejä ja ajattelemisen aihetta.

Esitystekniikkaan liittyvät hankinnat ovat ajankohtainen kysymys Pitäisikö luokkiin hankkia isoja kosketusnäyttöjä (Large Format Display) vai interaktiivisia projektoreita?

Toinen ajankohtainen kysymys on se, että kannattaisiko koulun sijoittaa tablettihankinnoissaan yhteen käyttöjärjestelmään vai useamman käyttöjärjestelmän ekosysteemiin?”

 

Laitteet kovassa testissä

Yliopiston harjoittelukoululla on käytössään Samsung School -järjestelmä, jonka palvelimella voi hallinnoida oppilaitoksen laitteita. Koulun täydennyskoulutustilassa käytössä on 75-tuumainen LFD-näyttö, 30 tablettia, 5 kannettavaa Chromebook-tietokonetta ja vaihtoehtoisiksi luokkahuoneen äänentoistolaitteiksi kokeiltavia soundbar-kaiuttimia.

- Tämä on meille myös erinomainen tilaisuus päästä vaikuttamaan teknologian kehittämiseen, jotta teknologiasta tulisi pedagogiseksi mahdollisimman järkevää, Lang sanoo.

Kevään aikana laitteita on kokeiltu täydennyskoulutustilassa ja kynällä varustettuja tabletteja on käytetty käsityöopetuksessa. Syksyllä laitteet ovat lähinnä Tukemo-hankkeen käytössä yläkoululla, jossa niiden soveltuvuutta arvioidaan erityisesti oppilaan kolmiportaisen tuen toteuttamisen näkökulmasta.

- Tabletteja on jo jonkin aikaa ollut koulujen käytössä. Samsung School on kuitenkin ensimmäinen opetuskäyttöön luotu tablettien ekosysteemi. Se antaa opettajalle mahdollisuuden kontrolloida tabletteja ryhmätasolla, samalla tapaa kuin tietokoneita joissakin tietokoneluokissa, Lang sanoo.

Lisää projektista löydät oppimaisema.fi -palvelusta.

 

Lisätietoja projektista:

Markku Lang

markku.lang@oppimaisema.fi

0401350741

 

Lisätietoja Samsungin laitteista:

Lasse Pulkkinen, OS/G Viestintä. Lasse Pulkkinen, lasse.pulkkinen@osg.fi, p. 0400 630 049

Kuvapyynnöt ja testilaiteasiat: samsungpr@osg.fi

Lehdistötiedotteet ja kuva-arkisto verkossa: www.samsung.fi ja valitse uutiset.

Haluatko Samsungin lehdistötiedotteita tai kokeilla uusia tuotteita? (Medialle) Ilmoittaudu lähetyslistalle osoitteeseen samsungpr@osg.fi 

Liitetiedostot

Samsung Electronics Co Ltd, on maailman johtava elektroniikkavalmistaja, joka avaa ihmisille uusia mahdollisuuksia ympäri maailman. Tinkimättömällä innovoinnilla muutamme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, tietokoneista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista, puolijohteista ja LED-tuotteista. Yrityksellä on 286 000 työntekijää 80 maassa. Yhtiön yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto oli vuonna 2013 159,5 miljardia euroa. Lisätietoja Samsungista:www.samsung.com/fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs