Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » OTAN VASTUUN -VERKKOSIVUSTO EHKÄISEMÄÄN LAPSIIN KOHDISTUVAA SEKSUAALIRIKOLLISUUTTA VERKOSSA

Pelastakaa Lapset ry

OTAN VASTUUN -VERKKOSIVUSTO EHKÄISEMÄÄN LAPSIIN KOHDISTUVAA SEKSUAALIRIKOLLISUUTTA VERKOSSA

Tiedote.
Julkaistu: 13.01.2015 klo 10:00
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Otan vastuun -verkkosivusto on tarkoitettu tueksi henkilöille, jotka tuntevat seksuaalista kiinnostusta lapsiin ja verkossa oleviin laittomiin lasten kuviin.  Seksuaalisen hyväksikäytön ennaltaehkäisemiseksi riskiryhmälle suunnattua tukea tulee lisätä.

Pelastakaa Lapset julkaisee verkkosivuston, joka on tarkoitettu lapsiin ja verkossa oleviin laittomiin lasten kuviin seksuaalista kiinnostusta tunteville. Aineisto palvelee myös henkilöitä, jotka ovat lähestyneet alaikäisiä verkossa seksuaalisessa tarkoituksessa, tai tuntevat kiinnostusta tällaiseen toimintaan. Auttamalla riskiryhmään kuuluvia pidättäytymään laittomasta tai haitallisesta toiminnasta, voimme ennaltaehkäistä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Verkossa olevien laittomien, seksuaalisen hyväksikäytön yhteydessä otettujen lasten kuvien käyttöön liittyy usein myös taloudellisen hyödyn tavoittelu. INHOPE (International Association of Internet Hotlines) verkoston jäsenten yhteiseen tietokantaan vietiin vuonna 2013 yhteensä 54 969 vihjettä, jotka koskivat laitonta, lapseen kohdistuneen seksuaalirikoksen yhteydessä otettua materiaalia.

Pelastakaa Lasten tuottama Otan vastuun -verkkosivusto antaa tietoa verkossa olevien lasten seksuaalisten kuvien käytön ja muun verkossa alaikäisiin kohdistuvan seksuaalisen toiminnan laittomuudesta ja haitoista. Aineisto haastaa pohtimaan omaa ajattelua sekä toimimaan siten, että muiden hyvinvointi ei vaarannu.

Pelastakaa Lapset ry on tehnyt vuodesta 2002 alkaen työtä lasten suojelemiseksi digitaalisessa mediassa. Viime vuonna Nettivihje-palvelussamme käsiteltiin yhteensä yli 2200 vihjettä aineistoista, joista viidesosa arvioitiin laittomaksi. Laittomaksi arvioitu aineisto on tyypillisesti otettu lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yhteydessä.

Otan vastuun -sivusto löytyy verkossa osoitteesta: www.otanvastuun.fi

-    Yksi tapa yrittää ennaltaehkäistä lasten seksuaalista hyväksikäyttöä on lisätä potentiaalisten rikoksentekijöiden ymmärrystä toimintansa haitallisista seurauksista sekä laajemmista vaikutuksista. Otan vastuun -verkkosivusto perustuu ajatukseen siitä, että jokainen on vastuussa omasta toiminnastaan, myös verkossa, kertoo Lasten suojelu digitaalisessa mediassa toimintojen asiantuntija Jenni Häikiö Pelastakaa Lapset ry:stä.

Lisätietoja:

Jenni Häikiö, asiantuntija, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 432 1076, jenni.haikio@pelastakaalapset.fi

Veera Uusoksa, päällikkö, Lapset ja digitaalinen media, Pelastakaa Lapset ry, puh. 050 433 1397,veera.uusoksa@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, Pelastakaa Lapset ry, puh. 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs