Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Opinnäytetyö: Tehokkuutta ja säästöä digitaalisella faksauksella Oikeushallinnossa

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Tehokkuutta ja säästöä digitaalisella faksauksella Oikeushallinnossa

Tiedote.
Julkaistu: 17.10.2011 klo 11:14
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Tradenomikoulutukseen kuuluvassa opinnäytetyössään on Esa Maijala selvittänyt Oikeushallinnon virastojen siirtymävaihetta perinteistä faksauksesta digitaaliseen faksaukseen. Oikeushallinnon tietotekniikkakeskuksessa suoritetun pilottikäytön jälkeen vanhoista analogisista fakseista voidaan luopua Oikeushallinnon virastoissa, sillä faksin lähettäminen ja vastaanottaminen onnistuu työasemalta digitaalisessa muodossa. Uusi tekniikka perustuu keskitettyyn verkkofaksausjärjestelmään, jossa RightFax-järjestelmän palvelimet hoitavat faksien välityksen IP-verkoissa. Uudistuksen jälkeen virastojen toisilleen lähettämistä fakseista ei aiheudu puhelinkuluja. Pilotointivaiheesta on tehty opinnäytetyö Hämeen ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa.

Oikeushallinnon tietotekniikkakeskuksen tulostuksenhallintaprojektin osaprojektina on suoritettu RightFax-projekti, jonka tarkoituksena oli pilotoida digitaalista faksausta. Tavoitteena oli saada järjestelmä riittävän vakaaksi ja siirtyä Oikeushallinnon virastoissa analogisesta faksauksesta digitaaliseen mahdollisimman joustavasti ilman ongelmia. Uudistuksen taustalla ovat kustannussäästöt sekä digitaalisuuden tuomat edut, joita ovat tehokkuuden ja joustavuuden lisääntyminen faksien käsittelyssä.

Faksit IP-verkkoon

Järjestelmä perustuu RightFax-palvelimiin sekä T.38-tiedonsiirtoprotokollaan, joiden avulla faksit saadaan kulkemaan IP-verkoissa. Tämä mahdollistaa nyt sen, että faksi voidaan vastaanottaa digitaalisena, jolloin se voidaan ohjata sähköpostiin tai verkkokirjoittimelle. Työasemalla sähköisessä muodossa oleva asiakirja voidaan faksata suoraan työasemalta käsin yksinkertaisesti tulostamalla se RightFax Printerille, johon voidaan antaa vastaanottajan faksinumero. Paperimuotoinen asiakirja voidaan faksata monitoimilaitteelta siihen asennetun Meap-sovelluksen kautta. Tästä kaikesta seuraa se, ettei vanhoja analogisia fakseja enää tarvita.

Oikeushallinnon virastoilla on vielä runsaasti fakseja käytössään. Näistä voidaan suurin osa ottaa vähitellen pois käytöstä uuden järjestelmän myötä. Kustannussäästöjä syntyy, kun vanhoista laitteista ei enää tule huolto- ja tarvikekuluja, analogisia linjoja voidaan irtisanoa ja virastojen väliset faksit ovat ilmaisia. Järjestelmä on rakennettu niin, että virastojen välillä toimivat sisäiset numerot, eikä julkiseen puhelinverkkoon tarvitse mennä.

Lisätietoja:
Esa Maijala, p. 044 506 0153 tai sp. etunimi.sukunimi@student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti Visamäentie 35 A, PL 230 13101 Hämeenlinna sp. tiedotus@hamk.fi p. (03) 6461 (vaihde)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs