Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Ministeri Sanni Grahn-Laasonen palkitsi Suomen ammattitaitomaajoukkueen

Skills Finland

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen palkitsi Suomen ammattitaitomaajoukkueen

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2015 klo 13:00
Julkaisija: Skills Finland

Opetus- ja kulttuuriministeri palkitsi ammattitaidon MM-kilpailussa WorldSkillsissä menestyneet nuoret tänään 11.9.2015 Säätytalossa Helsingissä. Suomeen saatiin kilpailusta pronssimitali tietokoneet ja -verkot -lajissa.

WorldSkills-kilpailu pidettiin Brasilian São Paulossa elokuussa. Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen kuului 36 nuorta, jotka kilpailivat 31 ammattialalla. Joukkueen valmensi ja lähetti matkaan Skills Finland.

Suomeen saatiin kisoista MM-mitali: Pekka Tuukkanen voitti pronssia lajinaan tietokoneet ja -verkot. Kokonaisuutena Suomen joukkue pärjäsi hyvin, sillä Suomen kilpailijat saivat 18 lajissa suorituksestaan Medallion for Excellence -tunnustuksen. Tunnustuksen saaminen tarkoittaa sitä, että kilpailija tai tiimi on saanut oman lajinsa keskiarvoa korkeammat pisteet.

Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen puhui joukkueelle tänään Säätytalossa.

– WorldSkills 2015 -kilpailujen tulokset osoittavat, että osaamispohjamme on vahva ja laaja, sanoi ministeri tervehdyspuheessaan.

Hän muistutti, että maailman terävimmässä kärjessä pysyäksemme meidän on vahvistettava ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallista merkitystä ja rohjettava uudistaa ammattikoulutusta ennakkoluulottomasti niin, että se vastaa tulevaisuuden osaamistarpeita.

– Ammatillinen huippuosaaminen ei rakennu Suomessa vain muutaman yksilön ja alan varaan, vaan se perustuu laadukkaaseen ammatilliseen koulutukseen, joka tuottaa työssä ja elämässä tarvittavaa osaamista kaikille aloille ja luo vankan pohjan osaamisen kehittämiselle läpi työuran, ministeri sanoi.

Skills Finland on yhteistyökumppaneineen jo kokoamassa seuraavia maajoukkueita. Vuonna 2016 mitellään erityistä tukea tarvitsevien ja vammaisten Abilympics-ammattitaitokilpailussa Ranskan Bordeaux’ssa sekä EM-mitaleista EuroSkills Gothenburg 2016 -kilpailussa Ruotsissa. Seuraava WorldSkills-kilpailu käydään Abu Dhabissa vuonna 2017.

WorldSkills São Paulo 2015, palkitut suomalaiset

Pronssia
Pekka Tuukkanen, tietokoneet ja -verkot

Medallion for Excellence (oman lajin keskiarvon ylittävästä suorituksesta)
Niklas Kyrkkö ja Lauri Luoma, mekatroniikka
Pekka Sumiloff, hitsaus
Johanna Eloranta, laatoitus
Roope Mehtonen, lentokonehuolto
Iiro Jansson, putkiasennus
Niko Kinnunen, elektroniikka
Lauri Eskola, verkkosivujen tuottaminen
Henna Otronen, maalaus ja tapetointi
Jaakko Järvi, huonekalupuuseppä
Anni Paakkinen, kultaseppä
Josefiina Kivero, floristiikka
Joona Jaakkola, hiusmuotoilu
Eve Korhonen, muoti ja vaatetus
Mikaela Kärki, kondiittori
Lari Helenius, kokki
Laura Tikkanen, ravintolapalvelu
Juuso Hietamies, kylmäkoneasennus
Stina Katajisto, lähihoitaja

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Joukkueenjohtaja Pekka Matikainen, Skills Finland ry, puh. +358 50 5322 765, pekka.matikainen@skillsfinland.fi

Painokelpoisia kuvia Skills Finlandin kuvapankissa

Liitetiedostot

Skills Finland ry järjestää vuosittain kansalliset Taitaja-, TaitajaPLUS- ja Taitaja9-kilpailut. Yhdistys valmentaa ja lähettää Suomen maajoukkueen kansainvälisiin WorldSkills-, EuroSkills- ja Abilympics-kilpailuihin. Skills Finland kehittää myös huippuosaajien valmennusjärjestelmää, kouluttaa kilpailuasiantuntijoita sekä tuottaa ammattitaitokilpailuihin liittyvää tutkimusta, tiedotusta ja julkaisuja. Yhdistyksen taustavoimia ovat opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja ammatilliset oppilaitokset sekä keskeiset työmarkkina- ja opetusalan järjestöt.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs