Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » McAfee tekee ostotarjouksen Stonesoftista

Stonesoft

McAfee tekee ostotarjouksen Stonesoftista

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2013 klo 12:30
Julkaisija: Stonesoft

Stonesoft Oyj ja McAfee, Inc. ovat allekirjoittaneet yhdistymissopimuksen, jonka mukaan ne ovat sopineet yhdistävänsä Stonesoftin ja McAfeen liiketoiminnot.

McAfee on maailman suurin tietoturvateknologiaan erikoistunut yhtiö ja Intelin kokonaan omistama tytäryhtiö. Intel on maailman johtava tietotekniikka-alan innovaatioyhtiö.

Tarjottava vastike on 4,50 euroa käteisenä jokaisesta osakkeesta, eli noin 142 prosenttia korkeampi kuin Stonesoftin osakkeen edeltävän kahdentoista kuukauden ajanjakson kaupankäyntimäärillä painotettu keskikurssi NASDAQ OMX Helsingissä. Stonesoftin osakepääoma on 1 150 574,64 euroa ja liikkeeseen laskettujen osakkeiden lukumäärä on 64 090 482 kappaletta.

Stonesoftin suurimmat osakkeenomistajat Ilkka Hiidenheimo, Stonesoftin toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen, Hannu Turunen, Stonesoftin hallituksen puheenjohtaja, ja Timo Syrjälä, Stonesoftin hallituksen jäsen, joiden omistamat osakkeet edustavat yhteensä noin 34,7 prosenttia Stonesoftin kaikista osakkeista ja äänistä, ovat sitoutuneet peruuttamattomasti ja ehdoitta hyväksymään ostotarjouksen.

Stonesoftin hallitus on päättänyt yksimielisesti suositella osakkeenomistajille ja optio-oikeuksien haltijoille Ostotarjouksen hyväksymistä. Hallitus julkistaa lopullisen arvopaperimarkkinalain mukaisen lausuntonsa Ostotarjouksesta viimeistään 15.5.2013 mennessä.

“Vireillä olevan Stonesoftin tuotteiden ja palveluiden hankinnan kautta McAfee tekee merkittävän sijoituksen seuraavan sukupolven palomuuriteknologiaan. Nämä ratkaisut ennakoivat asiakkaiden kasvavia tarpeita jatkuvasti kehittyvässä uhkaympäristössä”, sanoo Michael DeCesare, McAfeen toimitusjohtaja. ”Stonesoft on johtava innovaattori tällä merkittävällä markkinasegmentillä. Tarkoituksenamme on yhdistää Stonesoftin tarjonta McAfeen muihin tuotteisiin realisoidaksemme McAfeen Security Connected -strategian voiman. Stonesoftin tuotteet hyötyvät yli 7 200 McAfeen työntekijän kollektiivisesta asiantuntemuksesta. Hyödyntämällä McAfeen pilvipohjaista Global Threat Intelligence -ratkaisua palvelu tarjoaa ennennäkemätöntä suojaa yhteisille asiakkaillemme.”

Ehdotetun yrityskaupan perusteet ovat seuraavat:

  • Verkon tietoturva on keskeinen osa kattavaa turvallisuusratkaisua. Seuraavan sukupolven palomuurit vastaavat asiakkaiden kriittisiin tarpeisiin ja edustavat yhtä  verkon tietoturvan nopeimmin kasvavaa markkinasegmenttiä.
  • Stonesoft on johtava innovaattori seuraavan sukupolven palomuurien alueella. Gartner piti yhtiötä ”edelläkävijänä” vuoden 2013 Network Security Firewall Magic Quadrant -listauksessa. Stonesoft on saavuttanut ”Recommend”-luokituksen viimeisimmässä NSS Labs:in 2013 suorittamassa palomuuritestissä.
  • Stonesoftin avulla McAfee uskoo kasvattavansa verkkoturvaliiketoimintaansa tarjoamalla alan täydellisimmän tietoturvaratkaisun markkinoiden kolmen johtavan alustan pohjalta, jotka ovat McAfeen Network IPS Security Platform, McAfeen Firewall Enterprise sekä Stonesoftin seuraavan sukupolven palomuuri.

Stonesoftilla on yli 6 500 uskollista asiakasta ympäri maailmaa. Stonesoftin asiakaskunta voi nyt hyötyä McAfeen kautta integroiduista, kokonaisvaltaisista turvallisuusratkaisuista. Vastaavasti McAfeen laaja ja maailmanlaajuinen asiakaspohja hyötyy mahdollisuudesta käyttää hyvin innovatiivista seuraavan sukupolven palomuuria. Stonesoftin innovatiivinen seuraavan sukupolven palomuuri yhdistettynä McAfeen markkinoiden johtavaan tunkeutumisen havainnointi- ja estoratkaisuun sekä - ja korkean turvatason palomuureihin tarjoaa asiakkaille yhden alan kattavimmista verkkoturvallisuustarjonnoista.

“Yhtiöiden yhdistäminen antaa Stonesoftille mahdollisuuden hyötyä McAfeen maailmanlaajuisesta edustuksesta, yli 2 200 työntekijän myyntiorganisaatiosta, alan parhaasta uhkatutkimuksesta sekä teknologiasynergioista”, sanoo Ilkka Hiidenheimo, Stonesoftin toimitusjohtaja. “Yhdistettynä uskomme voivamme tarjota asiakkaillemme ensiluokkaisen tuotetarjonnan ensiluokkaisella tuella – kaikki tämä Intelin tukemana.”

Lehdistötilaisuus maanantaina 6.5.2013 klo 12.30–13.30

Stonesoft ja McAfee pitävät yhteisen Ostotarjousta koskevan lehdistötilaisuuden 6.5.2013 klo 12.30–13.30 G.W. Sundmansin tiloissa osoitteessa Eteläranta 16, 00130 Helsinki.

Media Hotline maanantaina 6.5.2013 klo 13.30–16.00

Suomeksi 040 455 1320

Suorat soittotiedot:

Konferenssi-ID: 932386
Suomi: +358 (0)9 2313 9201
Suomen ulkopuolelta: +44 (0)20 7162 0077
Suorat tiedustelut Stonesoftin ylimmälle johdolle: future@stonesoft.com

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Ilkka Hiidenheimo, Stonesoft Oyj
Puh. 09 476 711
Sähköposti: ilkka.hiidenheimo@stonesoft.com

 

 

Stonesoft Oyj

Stonesoft Oyj (NASDAQ OMX: SFT1V) toimittaa ohjelmistopohjaisia ja asiakaslähtöisiä kyberturvallisuusratkaisuja, jotka tehostavat tietoturvan hallintaa ja varmistavat liiketoiminnan jatkuvuuden. Yhtiön ratkaisut on suunnattu yksityisen ja julkisen sektorin organisaatioille, jotka tarvitsevat dynaamista tietoturvaa nopeasti kehittyviä kyberuhkia vastaan.

Stonesoftin tuotetarjonta perustuu kokonaisvaltaiseen Security Engine -ohjelmistoalustaan, joka tukee Stonesoftin seuraavan sukupolven palomuuri-, tunkeutumisen- ja evaasionesto- sekä SSL VPN-ratkaisuja. Stonesoft Management Center -hallintatyökalu tarjoaa edistyksellistä tilannetietoisuutta sekä kustannussäästöjä. Stonesoft on jo pitkään tutkinut kyberrikoksissa ja kohdennetuissa verkkohyökkäyksissä käytettäviä kehittyneitä evaasiotekniikoita (AET).

Stonesoftin asiakkaina on yli 6 500 keskisuurta ja suurta organisaatiota ympäri maailmaa. Yhtiöllä on alan korkein asiakasuskollisuus alhaisten kokonaiskustannusten, joustavan lisensointimallin ja erinomaisen asiakaspalvelun ansiosta. Konsernin pääkonttori sijaitsee Helsingissä. Lisätietoja: www.stonesoft.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs