Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » JAMK kouluttaa peruskoululaisia pelintekoon

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMK kouluttaa peruskoululaisia pelintekoon

Tiedote.
Julkaistu: 06.06.2014 klo 09:51
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelma järjestää pelikurssin 11.6.-13.6. klo 10-15 peruskoulun 3-9 -luokkalaisille. Ensimmäistä kertaa järjestettävään koulutuksen osallistuu 25 nuorta, joista suurin osa on poikia, mutta mukana on tyttöjäkin. 

Kolmen päivän kurssilla tehdään yksinkertainen tasohyppely-, ammuskelu- tai seikkailupeli. Valmis peli ladataan palvelimelle ja sitä voi pelata tabletin, kännykän tai tietokoneen selaimessa.

–  Pelin tekeminen opettaa loogista päättelykykyä, vieläpä hauskalla tavalla. Monesti nuori viettää tietokoneella aikaansa melko passiivisesti vaikkapa katsoen videota, pelaten tai pyörien sosiaalisen median parissa. Pelin tekeminen on luovaa ja aktiivista toimintaa, kurssin vetäjä, lehtori Tommi Tuikka Jyväskylän ammattikorkeakoulusta kertoo.

–  Vaikka todellisuudessa menestyspelin tekeminen ja markkinoille lanseeraaminen voi viedä vuosia, on kaikilla osallistujilla kurssimme päätyttyä itse tehty peli. Pelejä ja pelien kautta oppimista hyödynnetään myös JAMKin tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa.

–  Pelejä kehittämällä tulevat ICT-tradenomit oppivat tekemään myös muilla toimialoilla hyödyllistä sovelluskehitystä, Tuikka jatkaa.

Ohjelma:

ke 11.6 Johdanto pelinkehitykseen

to 12.6. Pelihahmon ohjaaminen kosketusnäytöllä, animaatio, törmäysten havainnointi ja kameran käyttöönotto

pe 13.6. Tiled mapin käyttöönotto, useampien peliruutujen luominen ja siirtyminen ruudulta toiselle. Pelin äänet ja pelin lataaminen palvelimelle pelattavaksi.

Median edustajat ovat tervetulleita vierailemaan pelikurssilla kurssin viimeisenä päivänä perjantaina, jolloin koululaiset voivat esitellä kurssin aikana tekemäänsä peliä. Paikkana on Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampus, Rajakatu 35, luokka B108.

Lisätietoja:
Matti Hirsilä, koulutuspäällikkö, 040 521 5637 sekä Tommi Tuikka, lehtori, 040 764 2558, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketoiminta ja palvelut -yksikkö

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs