Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » ICT Showroom – uusien tuoteideoiden esiinmarssi

Turun ammattikorkeakoulu

ICT Showroom – uusien tuoteideoiden esiinmarssi

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2013 klo 13:17
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Yritysedustajat valitsevat voittajan

ICT Showroom – uusien tuoteideoiden esiinmarssi

Turun korkeakoulujen yhteisessä ICT Showroom -tapahtumassa 7.3. opiskelijaryhmät kilpailevat opiskelualaansa liittyvillä tuoteideoilla. Yhtenä kilpailun tarkoituksena on edistää korkeakoulujen tutkimustulon kaupallistamista. Tapahtumassa on mukana yli 40 projektiryhmää ICT-talon kolmesta korkeakoulusta. Opiskelijakilpailijat esittelevät tilaisuudessa uusia ideoitaan myös yleisölle, ja voittajan valitsee alueen yritysedustajista muodostettu jury. Tänä vuonna ICT Showroom on myös osa Turku ICT Week -teemaviikkoa, jota koordinoi Turku Science Park.

Prototyyppi tablet-sovelluksesta TYKSin leikkausosaston tarpeeseen

Tuoteidea voi lähteä liikkeelle aidosta tarpeesta, kuten TYKSin leikkausosaston työvuorojen koordinoinnista. Turun ICT-talossa toimiva ”leikkuritäppäri”-ryhmä on syksyn ajan suunnitellut tablet-sovellusta, joka mahdollistaisi henkilöstön työvuorojen hallinnoinnin sekä työtehtävien jakamisen sairaalassa reaaliaikaisesti. Lisäksi opiskelijat ovat selvittäneet vapaiden ja varattujen potilaspaikkojen käyttöastetta sekä henkilökunnan paikantamista talon sisällä.

– Olemme projektin aikana selvittäneet leikkausosaston toimenkuvaa sekä osastolla tapahtuvaa henkilöstön, tilojen ja laitteiston hallintaa. Kartoitimme myös tarpeita, joita leikkausosaston henkilökunnalla on tällaiselle ohjelmistolle, kertoo opiskelija-projektipäällikkö Matti Makkonen Turun AMK:sta.

– Uusien sovellusten ja esiteltävien prototyyppien toteutuskelpoisuutta testataan jälleen tulevassa ICT Showroomissa, jossa paikalla olevat yritysedustajat arvioivat kaikkien esillä olevien sovellusten kaupallistamismahdollisuuksia, kertoo yliopettaja Janne Roslöf Turun AMK:sta.

TERVETULOA ICT SHOWROOM -TAPAHTUMAAN

torstaina 7.3.2013 klo 11 - 14 Turun ammattikorkeakouluun

ICT-talo, Joukahaisenkatu 3, Turku

Projektityökilpailuun osallistuvien töiden lisäksi esillä on tutkimus- ja projektiryhmien aikaansaannoksia sekä useita ICT-alan yrityksiä. Yhteensä Turun yliopistosta, Åbo Akademista sekä Turun ammattikorkeakoulusta esillä on 43 eri ryhmää.

 Lisätiedot:

Yliopettaja Janne Roslöf, Turun AMK, p. 050 5985 438, janne.roslof@turkuamk.fi

Opiskelija-projektipäällikkö Matti Makkonen, matti.ta.makkonen@students.turkuamk.fi

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs