Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » HSL ja Tieto allekirjoittavat sopimuksen uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän toimittamisesta

HSL Helsingin seudun liikenne

HSL ja Tieto allekirjoittavat sopimuksen uuden lippu- ja informaatiojärjestelmän toimittamisesta

Tiedote.
Julkaistu: 16.05.2012 klo 08:16
Julkaisija: HSL Helsingin seudun liikenne

Helsingin seudun joukkoliikenteessä otetaan vuoden 2015 loppuun mennessä käyttöön uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä. Se uudistaa nykyisen matkakorttijärjestelmän ja yhtenäistää informaatiojärjestelmät. Tavoitteena on saada koko Helsingin seudun joukkoliikenne ajantasaisen matkustajainformaation piiriin.

HSL ja Tieto allekirjoittavat tänään sopimuksen uuden järjestelmän toimittamisesta. Sopimus sisältää lippu- ja informaatiojärjestelmän toteutuksen sekä ylläpidon 5 vuodeksi. Hankkeen investointikustannukset ovat noin 60 miljoonaa euroa ja viiden vuoden käyttökustannukset noin 30 miljoonaa euroa.

Uusi lippu- ja informaatiojärjestelmä perustuu avoimeen palvelukeskeiseen arkkitehtuuriin. Se mahdollistaa järjestelmän jatkuvan kehittämisen, palveluiden lisäämisen ja järjestelmän ajan tasalla pitämisen joustavasti ja kustannustehokkaasti. HSL toteutti nykyisen kontaktittomiin kortteihin perustuvan matkalippujärjestelmän ensimmäisten joukossa maailmassa ja jatkaa uuden hankkeen myötä joukkoliikenteen järjestelmien edelläkävijänä yhdessä Tiedon kanssa.

”Kun lippu- ja informaatiojärjestelmien uudistus tehdään samanaikaisesti, saadaan palvelukokonaisuus, jossa järjestelmät voivat hyödyntää yhteisiä perustietokantoja, samoja ajoneuvojärjestelmän osia ja toistensa tuottamia tietoja. Näin pystytään rakentamaan parempi palvelukokonaisuus ja säästetään sekä investoinneissa että käyttökustannuksissa,” toteaa HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi.

”Älyliikenne nähdään Tiedossa merkittävänä osana tietoyhteiskunnan kehitystä. Tämä on Tiedolle merkittävä sopimus, koska haluamme olla mukana kehittämässä joukkoliikenteeseen uusia palveluja. Olemme HSL:n kanssa eturintamassa kehittämässä uuden sukupolven lippu- ja informaatiojärjestelmää”, sanoo Ari Järvelä, Tiedon Suomen ja Baltian liiketoiminnasta vastaava johtaja.

Järjestelmien uudistaminen sujuvoittaa joukkoliikenteen käyttöä. Matkan suunnittelu helpottuu, kun käytössä on entistä kattavammat reaaliaikaiset informaatio- ja verkkopalvelut. Myös kaikkiin busseihin asennettavat pysäkkinäytöt auttavat reitin hallinnassa. Poikkeustilanteiden informaatiota voidaan parantaa ajoneuvojen satelliittipaikannuksen ansiosta.

Lisätietoja:
HSL:n toimitusjohtaja Suvi Rihtniemi, puh. 050 565 8884
HSL:n Matkustajapalvelut osaston johtaja Pirkko Lento, puh. 050 380 7033
Tieto, vanhempi myyntipäällikkö Risto Lehtinen, puh. 0400 446 084 

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 350 työntekijää, ja liikevaihto on runsaat 520 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehdään vuosittain 320 miljoonaa matkaa, mikä on noin 60 % kaikista Suomen joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: http://www.hsl.fi/FI/Sivut/media.aspx.

Tieto on Pohjois-Euroopan johtava tietotekniikka- ja tuotekehityspalveluyhtiö. Pitkälle erikoistuneiden tietotekniikka-ratkaisujemme ja -palvelujemme sekä vahvan teknologia-alustamme ansiosta voimme tarjota merkittäviä liiketoimintahyötyjä niin paikallisille kuin kansainvälisesti toimiville asiakkaillemme. Olemme luotettu kumppani liiketoiminnan muutoksessa ja riittävän lähellä asiakkaitamme ymmärtääksemme näiden yksilölliset tarpeet. Palveluksessamme on noin 18 000 tietotekniikan asiantuntijaa, ja yhteisenä tavoitteenamme on olla johtava palveluintegraattori, joka luo parhaita palvelukokemuksia tietotekniikan alueella. www.tieto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs