Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Etelä-Suomessa panostetaan pelialan

Turun ammattikorkeakoulu

Etelä-Suomessa panostetaan pelialan

Tiedote.
Julkaistu: 30.10.2012 klo 10:07
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Pelialan yhteistyön tiivistäminen tavoitteena

Etelä-Suomessa panostetaan pelialan
kehittämiseen

Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy, Turun ammattikorkeakoulu, Metropolia, Saimaan ammattikorkeakoulu, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu ja Wirma Lappeenranta ovat käynnistäneet yhteistyössä Game Cluster -hankkeen, joka edesauttaa uusien yritysten ja työpaikkojen syntymistä pelialalle sekä kehittää ja laajentaa olemassa olevan peliklusterin toimintaa.

Game Cluster -hanke on osa suurempaa Cursorin hallinnoimaa pelialan hankekokonaisuutta, jonka tavoitteena on rakentaa Etelä-Suomen pelialan yrityksille vahva pelialan ekosysteemi ja kehitysputki maailmalle. Yrityksille tarjotaan resursseja ja osaamista, joiden avulla parannetaan yritysten mahdollisuuksia rakentaa kansainvälistä liiketoimintaa ja julkaista tuotteita maailmanlaajuiseen jakeluun. Oppilaitosyhteistyö synnyttää alalle osaavaa työvoimaa ja toimii tärkeänä linkkinä yrityksiin. Hanke muodostaa merkittävän kokonaisuuden Suomen peliteollisuuden kehittämisessä ja maailmanlaajuisten menestystarinoiden synnyttämisessä.

Pelikoulutuksen kehittäminen ja pelialan yhteistyön tiivistäminen tavoitteena

 – Yhteistyöhankkeessa tuetaan laadukkaan ja työelämätarpeita vastaavan pelikoulutuksen kehittymistä, rakennetaan koulutus- ja kehitysympäristöjä sekä tehostetaan osaamisen käyttöä eri organisaatioiden kesken, toteaa Marika Säisä Turun ammattikorkeakoulusta.

Hankkeessa kehitetään yritysten kansainvälisiä liiketoimintaedellytyksiä ja pyritään tehostamaan alkavien pelialan yritysten liiketoimintaa sekä tavoitellaan pelialalla toimivien organisaatioiden yhteistyön tiivistämistä ja peliyritysten tuotantojen markkinoille pääsyn helpottamista.

Hanketta rahoittavat Euroopan unionin aluekehitysrahasto Etelä-Suomen maakuntien EU-yksikön kautta, alueen kunnat ja yritykset. Hanke on kaksivuotinen ja päättyy 30.6.2014.

 Lisätietoa hankkeesta osoitteessa www.playahub.com/gamecluster

 Lisätietoja:

projektipäällikkö Marika Säisä, Turun AMK, puh. 044 907 2080 marika.saisa@turkuamk.fi

 

       

 

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa. Turun AMK:sta valmistuneet ovat työllistyneet parhaiten muihin ammattikorkeakouluihin verrattuna.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs