Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Espotel perusti teollisen internetin sovelluksiin keskittyvän yksikön

Espotel Oy

Espotel perusti teollisen internetin sovelluksiin keskittyvän yksikön

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2015 klo 08:00
Julkaisija: Espotel Oy

Suomen johtava älykkäiden laitteiden ja teollisen internetin suunnittelutalo Espotel on käynnistänyt uuden liiketoimintayksikön. Syyskuun alussa aloittaneen asioiden internetin eli Internet of Things (IoT) -yksikön vetäjäksi on nimitetty Espotelin teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola.

Ala-Paavola tuntee laajasti teollisen internetin mahdollisuudet, sillä hän toimii myös Tekesin Teollisen Internetin ohjelman strategisen ohjausryhmän jäsenenä.

”Yksikön tavoitteena on innovoida ja toteuttaa asiakkaille uusia digitaalisen liiketoiminnan malleja ja ratkaisuja. Työskentelytapaamme leimaa ketteryys sekä start-up -henkisyys. Tavoittelemme uusien asiakkaiden ohella uusia markkinoita käyttäen valikoitua teknologiaa”, Ala-Paavola sanoo.

 IoT-osaaminen vaatii laaja-alaisuutta

Espotel tuntee teollisen internetin ketjun: se toteuttaa ketjun kaikki vaiheet aina sensorista pilveen. Yritys palvelee myös tiedon analysoimisessa ja jalostamisessa asiakkaan liiketoimintaprosessien tarpeisiin.

”Aito IoT-osaaminen punnitaan siinä, kuka pystyy pelkän pilveen kytkennän ohella kehittämään ja toimittamaan tarvittavat fyysiset laitteet. Lisäksi osaamista tulee olla IoT-sovellukseen tarvittavan analytiikan tuottamisessa sekä mitattavan liiketoimintahyödyn osoittamisessa”, teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola korostaa.

Espotelin näkemyksen mukaan teollisen internetin kentässä itse teknologia ei ole yksin keskiössä. Olennaista on erilainen tapa ajatella ja hyödyntää käytettävissä olevia ratkaisuja. Siinä missä perinteisessä tuotekehityksessä keskitytään jo tunnistetun tuotteen toteuttamiseen, haetaan IoT-ratkaisuissa usein uusia tuote- ja liiketoimintamalleja.

”Teollinen internet ei näy vain koneenrakentamisessa ja sähkötekniikassa, kuten vielä usein kuulee puhuttavan. Esimerkiksi pari viikkoa sitten käynnistimme IoT-hankkeen infra- ja rakennusautomaatio-asiakkaalle.”

Ala-Paavolan mukaan liikkeelle lähdetään tyypillisesti pilottikokeilusta. Sen tulosten perusteella arvioidaan, mikä arvo lopputuotoksella voisi olla asiakkaan liiketoiminnalle. Espotel on toisin sanoen mukana innovoinnin alkupäässä, jossa asiakasta autetaan löytämään uutta markkinaa.

 

Lisätietoja:

teknologiajohtaja Jaakko Ala-Paavola
+358 44 7552936
jaakko.ala-paavola@espotel.com

toimitusjohtaja Kari Liuska
+358 40 7560 285
kari.liuska@espotel.com

 

Espotel

Espotel on Suomen johtava sulautettujen järjestelmien ja teollisen internetin ratkaisujen rakentaja. Autamme asiakkaita löytämään uusia liiketoimintamahdollisuuksia teollisen internetin soveltamisessa. Toteutamme yhdessä suunnitellut ja räätälöidyt ratkaisut sekä palvelut älykkäistä kenttälaitteista ja ohjelmistoista aina pilvipalveluihin ja mobiilisovelluksiin saakka.

Espotelilla on vankka kokemus tuotekehityspalveluista kansainvälisille teknologiateollisuus-, lääketiede- ja tietoliikenneasiakkaille. Teknologiatoteutuksemme laitteisiin ja koneisiin, yhdistettyinä joustaviin taustaohjelmistoihin ja käyttöliittymiin, auttavat asiakkaitamme teollisen internetin soveltamisessa.

Palvelemme asiakkaitamme 300 asiantuntijan voimin Suomesta, Ruotsista ja Puolasta. Espotelin liikevaihto vuonna 2014 oli noin 25 miljoonaa euroa. Yhtiön tärkeimmät teknologiakumppanit ovat ARM, IBM ja National Instruments.

www.espotel.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs