Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Ericsson ConsumerLab: Kuusi vinkkiä digimuutoksiin vuonna 2016

Ericsson

Ericsson ConsumerLab: Kuusi vinkkiä digimuutoksiin vuonna 2016

Tiedote.
Julkaistu: 28.12.2015 klo 10:00
Julkaisija: Ericsson

Ericsson ConsumerLabin mukaan vuonna 2016 kuluttajatrendejä yhdistävät internetin vaikutus, kuluttajien vaikutusvallan lisääntyminen sekä uuden teknologian käyttöönottonopeuden kiihtyminen. Ericsson listasi kuluttajatrendit nyt viidettä kertaa julkistetussa jokavuotisessa 10 Hot Consumer Trends for 2016 -trendiraportissa.

“Tulevaisuus on jo täällä, kuten kirjailija William Gibson totesi. Niin yritysten liiketoiminnassa kuin omassa henkilökohtaisesssa elämässä kannattaa ryhtyä valmistautumaan digitaalisiin muutoksiin ajoissa, sillä muutostahti on hyvin nopea”, toteaa Suomen Ericssonin toimitusjohtaja Olli Sirkka.

Ohessa trendien pohjalta muodostetut kuusi vinkkiä digimuutokseen valmistautumiseen:

  1. Ole läsnä verkostoissa. Verkostoelämäntapaan kuuluvat olennaisesti yhteisöt, jotka mahdollistavat jakamistalouden ja joukkoälyn. Noin puolet kuluttajista on aktiivisia useammassa kuin yhdessä sosiaalisessa verkostossa, ja joka kolmas osallistuu jakamistalouteen eri tavoin. Joukkoälyn merkityksestä kertoo vahva luottaminen käyttäjien arvosteluihin. Lisäksi lähes puolet kuluttajista uskoo teknologian demokratisoivan koulutuksen.
  2. Ota huomioon digitaaliset mahdollisuudet yhteiskunnassa. Digikehityksessä pienillä muutoksilla on suuri vaikutus alalla kuin alalla. Kodeista tulee aistivia erilaisten sensorien avulla. Yli puolet älypuhelimen omistajista uskoo, rakennusmateriaalit voivat viiden vuoden kuluessa havaita hometta, vuotoja ja sähköongelmia. Julkiseen liikenteeseen kehitetään älykkäitä ja personoituja ratkaisuja. Sosiaalisten verkostojen avulla voidaan olla yhteydessä hätäkeskuksiin ja saada tietoa onnettomuustilanteessa.
  3. Aisti nopeasti muuttuva kysyntä ajoissa. Futuristiseltakin tuntuvat ideat voivat olla jo hyvin kysyttyjä. Joka kolmas uskoo tekoälyn syrjäyttävän älypuhelimet viidessä vuodessa suoran vuorovaikutuksen ansiosta. Kuluttajia kiinnostaa myös terveyden monitorointi kehon sisäisten mittareiden avulla. Kahdeksan kymmenestä haluaisi käyttää kehon sisäisiä sensoreita näkemisen, muistamisen ja kuulemisen apuna.
  4. Älä aliarvioi sosiaalisten verkostojen voimaa. Kuluttajien merkitys yhteiskunnassa kasvaa. Kuluttajat jakavat keskenään enemmän tietoa kuin koskaan ja uskovat, että se kasvattaa heidän vaikutustaan yhteiskunnassa. Kolmannes kuluttajista ajattelee, että korruptoituneen yrityksen mustamaalaamisella sosiaalisessa mediassa on enemmän vaikutusta, kuin yrityksen käräyttämisessä poliisille.
  5. Panosta visuaalisuuteen. Tiedon visuaalinen esittäminen on nouseva trendi. Suoratoistovideot lisääntyvät, ja jo nyt lähes puolet 16–19-vuotiaista käyttää tunnin tai yli aikaa YouTubessa päivittäin. Virtuaalitodellisuutta pidetään suosittuna tapana helpottaa arkea esimerkiksi ostoksia tehdessä. Kuluttajat haluavat virtuaaliteknologian osaksi päivittäistä elämäänsä, kuten urheilun seuraamista ja videopuheluita.
  6. Tehosta tietoturvaa. Tulevaisuudessa kyberhyökkäykset tulevat lisääntymään, mikä vaikuttaa kuluttajien kontrollin tunteeseen. Suurin osa älypuhelimen käyttäjistä uskoo, että hakkerointi ja virukset tulevat olemaan entistä isompi haaste. Tutkimuksesta käy kuitenkin ilmi, että mikäli hyökkäyksen kohteeksi joutunut taho selviää ongelmasta, luottamus tätä kohtaan kasvaa. 

Ericssonin ConsumerLabin globaaliin tutkimusohjelmaan osallistui vuonna 2015 yli 100 000 kuluttajaa yli 40 maassa. ConsumerLabin laaja-alaisin trendi koskettaa 1,1 miljardia ihmistä 24 maassa ja vaikutuksiltaan vähäisimpäänkin trendiin kuuluu jopa 46 miljoonaa älypuhelimen käyttäjää kymmenessä suurkaupungissa.

Linkki raporttiin:http://www.ericsson.com/res/docs/2015/consumerlab/ericsson-consumerlab-10-hot-consumer-trends-2016-report.pdf.

           

LISÄTIETOJA

Outi Vainionkulma-Immonen
Johtava viestintäkonsultti
Viestintätoimisto Drum
Puh. 050 339 7408
outi.vainionkulma@drum.fi

 

Painolaatuiset kuvat ja lähetyslaatuiset videot lehdistön käyttöön:

www.ericsson.com/press

Ericsson on maailman johtava viestintäteknologioiden ja -palvelujen tarjoaja, joka rakentaa eturintamassa verkottunutta yhteiskuntaa. Meillä on pitkät asiakassuhteet maailman suurimpien teleoperaattorien kanssa, minkä ansiosta ihmiset, yritykset ja yhteiskunnat voivat paremmin hyödyntää mahdollisuuksiaan ja luoda kestävämpää tulevaisuutta. 

Palvelumme, ohjelmistomme ja infrastruktuurimme – erityisesti mobiilin, laajakaistan ja pilviteknologian osalta – auttavat tietoliikenne- ja muita aloja menestymään liiketoiminnassaan, toimimaan tehokkaammin, parantamaan käyttäjäkokemusta ja tarttumaan uusiin tilaisuuksiin. 

Noin 115 000 ammattilaistamme sekä asiakkaamme 180 eri maassa tekevät meistä maailmanlaajuisen teknologia- ja palvelujohtajan. Tukemamme verkot yhdistävät yli 2,5 miljardia käyttäjää, ja niiden kautta kulkee 40 prosenttia maailman mobiililiikenteestä. Investoimalla tutkimukseen ja kehitykseen varmistamme, että ratkaisumme ja asiakkaamme pysyvät eturintamassa. 

Vuonna 1876 perustetulla Ericssonilla on pääkonttori Tukholmassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli 33,1 miljardia Yhdysvaltain dollaria (228,0 miljardia Ruotsin kruunua). Ericsson on listattu Tukholman NASDAQ OMX -pörssissä ja New Yorkin NASDAQissa. 

Suomen Ericsson työllistää noin tuhat osaajaa, ja yrityksen päätoimipiste on Kirkkonummella. Toiminta Suomessa pohjautuu kolmeen vahvaan osaamisalueeseen: tutkimukseen ja tuotekehitykseen, paikallisia asiakkaita palvelevaan myyntiin ja palveluorganisaatioon, joka keskittyy sekä paikallisiin että kansainvälisiin asiakkaisiin. Suomen Ericsson sijoittui Great Place To Work -organisaation vuoden 2014 Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa sijalle kolme suurten yritysten sarjassa.

www.ericsson.com 
www.ericsson.com/news
www.twitter.com/ericssonpress
www.facebook.com/ericsson
www.youtube.com/ericsson
www.twitter.com/ericsson_fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs