Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » Digia vahvistaa asemiaan BI-markkinoilla QlikTechin innovatiivisella teknologialla

Digia Oyj

Digia vahvistaa asemiaan BI-markkinoilla QlikTechin innovatiivisella teknologialla

Tiedote.
Julkaistu: 21.06.2011 klo 12:13
Julkaisija: Digia Oyj

Lehdistötiedote 21.6.2011

Digia on syventänyt yhteistyösopimustaan käyttäjälähtöisiä Business Intelligence -ohjelmistoja toimittavan QlikTechin kanssa. Uusi sopimus on jatkoa yritysten aiemmin tässä kuussa julkistamalle yhteistyölle, jonka myötä Digia toimii QlikView-tuotteiden jälleenmyyjänä Venäjän markkinoilla. QlikView-ohjelmisto sijoittui tammikuussa maailman johtavien järjestelmien joukkoon Gartnerin Business Intelligence Platform Magic Quadrant 2011 -raportissa. Sopimuksen myötä Digian asema BI-markkinoilla vahvistuu, sen voidessa tarjota asiakkaiden kaipaamaa teknologiaa yhdistettynä Digian vankkaan toiminnanohjaus- ja toimialaosaamiseen.

Digia ja käyttäjälähtöisten Business Discovery -ratkaisujen (BI, Business Intelligence) johtava kehittäjä QlikTech ovat allekirjoittaneet strategisen yhteistyösopimuksen. Digia laajentaa tarjoamaansa QlikView- ratkaisuilla, joita tullaan toimittamaan erityisesti ERP-kokonaistoimitusten yhteydessä.

”Digian toiminnanohjausliiketoiminta on kasvanut viime vuosina ja nyt yhtiömme on johtavien ERP-toimittajien joukossa Suomessa. Viime aikoina olemme kehittäneet tarjoamaamme valituille toimialoille räätälöidyillä toimialavertikaaleilla ja nyt lähdemme asiakkaiden toivomuksesta kasvattamaan palveluvalikoimaamme myös Business Intelligence -palveluilla”, Digian toiminnanohjausliiketoimintaa johtava Roy Nurmi kertoo. ”Jatkossa asiakas saa halutessaan osana omalle toimialalleen paketoitua toiminnanohjausjärjestelmää helposti ja riskittömästi myös BI-ratkaisun.”

Aiemmin tänä vuonna Digia solmi vastaavan sopimuksen Venäjällä, jossa ensimmäiset asiakastoimitukset ovat jo lähdössä käyntiin. Nyt palvelu laajennetaan myös suomalaisten yritysten saataville, joko osana toiminnanohjausratkaisua tai muun järjestelmätoimituksen osana.

Intuitiivista ja käyttäjälähtöistä

”Vahvuutemme on käyttäjälähtöisyys, interaktiivisuus ja assosiatiivisuus. QlikView tarjoaa pääsyn yrityksen tietoihin ja niiden nopean visuaalisen analysoinnin paikasta riippumatta. Liiketoiminta-analyysit valmistuvat silmänräpäyksessä ja hyöty liiketoiminnalle on nähtävissä nopeasti”, kertoo QlikTechin Suomen maajohtaja Jarmo Rajala.

Liiketoimintatietoa tarjoavien ohjelmistojen markkina on läpikäymässä muutoksia. Yksi muutostekijöistä on niin sanottu in-memory -teknologia, joka hyödyntää tietokoneen keskusmuistiin ulkoisten tallennusvälineiden sijaan. Ulkoisia tallennusvälineitä ovat esimerkiksi levyjärjestelmät ja nauha-asemat. In-memory -teknologia mahdollistaa BI-ratkaisun nopean ja tehokkaan toiminnan.

”Yritykset haluavat käyttöönsä yhä helppokäyttöisempiä ja intuitiivisempia BI-ratkaisuja, joiden toiminnan nopeus, tehokkuus ja luotettavuus vastaavat informaatiotulvan asettamiin haasteisiin”, kertoo Digian BI-liiketoimintaa vetävä Marko Montonen. ”Digian ja QlikTechin yhdessä luomat ratkaisut mahdollistavat asiakasyritysten päätöksentekijöille nopeamman reagoinnin.”

QlikView’n Business Discovery -alusta tarjoaa joukon ominaisuuksia, jotka erottavat sen BI-markkinoilla tuottamalla käyttäjälähtöistä tietoa ja analyysejä. Täydellinen integraatio Digian osaamiin ja laajasti yritysmaailmassa käytössä oleviin toimisto-ohjelmiin ja toiminnanohjausjärjestelmiin takaa sen, että uuden järjestelmän käyttöönotto on mutkatonta. Tuttujen käyttöliittymien myötä myös käyttäjien kouluttaminen järjestelmään on nopeaa.

 

Lisätiedot:

Digia Oyj
Roy Nurmi, Vice President, Business Solutions
puh. 050 560 0236
roy.nurmi[at]digia.com

QlikTech Finland Oy
Jarmo Rajala, Maajohtaja
Puh: 040 530 0384
jarmo.rajala[at]qliktech.com

 

Digia lyhyesti

Digiaa ohjaa tavoite onnistumisesta. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen onnistumisia toimintaa tehostavien, asiakaskokemusta parantavien ja myyntiä lisäävien oivaltavien ratkaisujen avulla. Digia on asiakkaidensa mukana tekemässä heistä edelläkävijöitä. Yli 1500 huippuosaajan voimin yhtiö luo asiakkailleen mahdollisuuden hyödyntää markkinamuutokset tehden yhteisestä tulevaisuudesta menestyksekkään. Digia on tunnettu kyvystään omaksua nopeasti uusia teknologioita asiakkaiden hyödyksi.

Digian tarjoaman kärkiä ovat yritysjärjestelmät sekä mobiili- ja käyttäjäkokemuspalvelut ja -ratkaisut. Yhtiön asiakkaita ovat yritykset ja yhteisöt eri toimialoilla, joista keskeisiä ovat julkishallinto, teollisuus, mobiiliteollisuus, kauppa ja palvelut sekä pankki- ja vakuutustoimiala. Digia toimii Suomessa, Kiinassa, Norjassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja Ruotsissa. Yhtiö on listattuna NASDAQ OMX Helsingissä (DIG1V).

www.digia.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs