Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tietokoneet » AMK:n opiskelijat harjoittelussa – apua tarjolla tietoteknisiin kysymyksiin

Turun ammattikorkeakoulu

AMK:n opiskelijat harjoittelussa – apua tarjolla tietoteknisiin kysymyksiin

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2015 klo 09:42
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn koulutusohjelmassa harjoitellaan opastamista ja kouluttamista. Opiskelijat auttavat viikosta 9 alkaen Turun alueen asukkaita erilaisissa nettiin ja laitteisiin liittyvissä asioissa, ja saavat itse samalla kokemusta ja varmuutta kouluttamisesta.

Tulevat IT-tradenomit ovat oppitunneilla harjoitelleet koulutuksen suunnittelua ja opastusta. Nyt laitetaan teoria käytäntöön kohtaamalla oikeita asiakkaita:

– Opastamme sekä pääkirjaston Nettitorilla että Auralassa, kertoo lehtori Virpi Raivonen Turun AMK:sta ja kehottaa ihmisiä käyttämään avun hyväkseen.

Miten tämä toimii? Kuinka Facebookiin pääsee? Mitä netissä kannattaa tehdä?

Edellisvuosista on huomattu, että ihmisillä on runsaasti erilaisia ongelmia ja kysymyksiä, joihin opastuspäiviltä voi hakea apua. Yleisimpiä asioita ovat tietokoneen käyttö yleisesti, taulutietokoneen ja älypuhelimen käyttö, sähköpostin (esim. Gmail) käyttö, Windows 8 sekä selaimen ja internetin käyttö.

Aiempina vuosina toteutettuun tapahtumaan on oltu tyytyväisiä. It-tradenomit saavat tilaisuuksissa tuntumaa siitä, millaista on opastaa aivan eri-ikäisiä ihmisiä. Koulutettavat taas ovat kokeneet virkistävänä ohjauksen saamisen nuorelta polvelta.

– Sekä pääkirjastossa että Auralassa toteutamme ATK-tukipisteen, missä asiakkaat saavat henkilökohtaista ohjausta. Laitevialliset koneet ohjataan Turun AMK:n Kansalaisen mikrotukeen osoitteeseen Lemminkäisenkatu 30, kertoo Raivonen.


Opastuksen aikataulut:

Pääkirjastossa henkilökohtaista opastusta torstaisin 26.2., 5.3., 12.3., 19.3. ja 2.4. klo 14 – 16. sekä keskiviikkona 25.3. klo 13 – 15

Auralan koulutuspäivät ovat tiistaisin klo 13 – 15.30. Opastuspäivämäärät ovat: 24.2., 3.3., 10.3., 17.3., 24.3. sekä 31.3.


Lisätiedot:

Ohjaava opettaja, lehtori Virpi Raivonen, Turun AMK, p. 044 907 4977

Opiskelija-projektiryhmäläinen, Simo Karjalainen, nettipysäkki, p. 050 527 5548

Liitetiedostot

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs