Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » YK –palkittu Liisa Kauppinen luennoi Kuopiossa YK:n päivänä 24.10.

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

YK –palkittu Liisa Kauppinen luennoi Kuopiossa YK:n päivänä 24.10.

Kutsu.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 11:06
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

YK:n ihmisoikeuspalkinnon viime vuonna saanut järjestöneuvos ja kunniatohtori Liisa Kauppinen luennoi YK:n päivänä 24.10. vammaisten ihmisoikeuksista Studia Koivumäessä Pohjois-Savon opistolla.

Luento "Hyvä yhteiskunta - hyvä elämä", YK:n vammaisten oikeuksien yleissopimuksen merkitys (vapaa pääsy) alkaa klo 10.15 ja päättyy ruokailuun (omakustanteinen) klo 11.45. Tilaisuudessa on yleistulkkaus.

Liisa Kauppinen on ensimmäinen suomalainen, joka on saanut joka viiden vuosi jaettavan YK:n ihmisoikeuspalkinnon. Aiemmin saman palkinnon ovat saaneet muun muassa Martin Luther King ja Nelson Mandela.

Kauppinen on tehnyt pitkän kansainvälisen uran kuurojen oikeuksien puolesta. Hän on toiminut Kuurojen Liiton toiminnanjohtajana vuosina 1976-2006, Kuurojen maailmanliiton WFD:n puheenjohtajana 1995-2003 ja YK:n neuvonantotehtävissä 1995-2006. Lisäksi Kauppinen on työskennellyt erilaisissa tehtävissä muun muassa terveysjärjestö WHO:ssa ja Unescossa.

Kauppisen tärkeä saavutus on YK:n vammaisten ihmisten oikeuksia koskeva yleissopimus, johon hän on onnistunut neuvottelemaan kaikki keskeiset viittomakieltä ja kuurojen oikeuksia koskevat asiat.

Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) ja Pohjois-Savon opiston yleisölle avoin luentosarja, Studia Koivumäki keskittyy yhteiskunnallisiin aiheisiin sekä monikulttuurisuuteen- ja kielisyyteen. Lähtökohtana ovat Humakin ja Pohjois-Savon opiston toimialat: nuorisotyö, järjestötyö, viittomakieliala sekä vapaa sivistystyö.

Pohjois-Savon opisto on kansanopisto, joka sijaitsee Kuopion Hiltulanlahden Koivumäellä ja Humakilla on siellä toinen Kuopion toimipisteistään.

Tervetuloa Studia Koivumäkeen!

Osoite: Kansanopistotie 32

www. humak.fi ja www.psko.fi

Yhteystiedot

Pohjois-Savon opisto                                                      Humanistinen ammattikorkeakoulu

Rehtori Ensio Vatanen 040 1460201                             Lehtori Hanna-Kaisa Turja 020 7621 322

 

 

Liitetiedostot

 

Humanistinen ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista nuoria on 290.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs