Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Yhteistyösopimus tehostaa digitaalisten kansalaiskeskeisten terveyspalveluiden kehittämistä

Oulun yliopisto

Yhteistyösopimus tehostaa digitaalisten kansalaiskeskeisten terveyspalveluiden kehittämistä

Tiedote.
Julkaistu: 23.04.2014 klo 15:40
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopiston, Centre for Health and Technology
Estonian HealthTech Cluster
Tiedote 23.4.2014

Yhteistyösopimus tehostaa digitaalisten kansalaiskeskeisten terveyspalveluiden kehittämistä

Centre for Health and Technology -innovaatiokeskus ja Estonian HealthTech Cluster allekirjoittavat yhteistyösopimuksen tänään 23. huhtikuuta edistääkseen yhteistyötä terveys- ja hyvinvointipalvelujen alalla. Sopimuksen osapuolet tulevat työskentelemään yhdessä kehittääkseen digitaalisiin terveyspalveluihin liittyviä liiketoimintaedellytyksiä, tutkimusmahdollisuuksia ja palveluiden toimittamista.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittavat Tallinnassa Estonian HealthTech Clusterin projektipäällikkö Urmo Pakkas ja Centre for Health and Technologyn johtaja Maritta Perälä-Heape. Allekirjoittaminen on ajoitettu samaan aikaan Tallinnassa 23.–24. huhtikuuta järjestettävän eHealth-konferenssin 19th Finnish National Telemedicine and eHealth Conference Towards Effective eHealth kanssa. Konferenssiin kokoontuu tutkijoita, yrityksiä ja julkishallinnon edustajia.

“Yhteistyösopimus edistää tiedon, ideoiden ja asiantuntijuuden jakamista innovaatioekosysteemissä”, Maritta Perälä-Heape sanoo. “Verkostoituminen on välttämätöntä, jotta pystymme vastaamaan terveysalan kohtaamiin globaaleihin haasteisiin. Tarvitsemme uusia, terveyden ylläpitoon ja ennaltaehkäisyyn keskittyviä ratkaisuja, jotka hyödyntävät olemassa olevaa teknologista osaamista.”

Urmo Pakkas jakaa Perälä-Heapen näkemyksen ja korostaa yhteistyösopimuksen merkitystä tulevaisuuden mahdollisuuksien suhteen. ”Haluamme rakentaa vahvan kumppanuuden kahden maan välille, mikä vahvistaa sekä Viroa että Suomea globaalissa kilpailussa”, Pakkas toteaa.

Kalevi Virta, Centre for Health and Technologyn kansainvälisten suhteiden koordinaattori, on tyytyväinen sopimukseen ja sen luomiin mahdollisuuksiin terveysteollisuudelle. “Ensimmäiset askeleet yhteistyön luomiseksi Viron vahvan eHealth-yhteisön ja aktiivisen Oulun alueen välille on nyt otettu, ja yhdessä meillä on hyvät mahdollisuudet kehittää toimivia ratkaisuja kansainvälisille markkinoille”, Virta kertoo.

Oulun Innovaatioallianssin alainen Centre for Health and Technology (CHT) -innovaatiokeskus rakentaa ja koordinoi monialaista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvää tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa OuluHealth-ekosysteemissä. CHT:n tavoitteena on luoda uutta osaamista ja liiketoimintaa yksilöllisen terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Estonian HealthTech Cluster yhdistää Viron yrityksiä, yliopistoja, sairaaloita ja tiedepuistoja rakentaen liiketoimintaa ja tutkimusta yhdistäviä kumppanuuksia. Estonian HealthTech Clusterin tavoitteena on kehittää terveys- ja sosiaalialan liiketoimintaympäristöä sekä terveys- ja hyvinvointialan tutkimustoimintaa.

Lisätiedot:

Kalevi Virta
Koordinaattori
Centre for Health and Technology, http://cht.oulu.fi
kalevi.virta@oulu.fi
+358 44 5515602

Urmo Pakkas
Projektipäällikkö
Estonian HealthTech Cluster
+372 50 28715

 

 

 

 

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs