Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Wärtsilän toimitusjohtaja: toimivasta t&k-verkostosta leikkaaminen oman oksan sahaamista

Teknologiateollisuus ry

Wärtsilän toimitusjohtaja: toimivasta t&k-verkostosta leikkaaminen oman oksan sahaamista

Tiedote.
Julkaistu: 04.11.2015 klo 10:25
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Wärtsilän toimitusjohtaja Jaakko Eskola ottaa Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa voimakkaasti kantaa julkisten t&k-panosten leikkauksiin.

– Julkinen tutkimuspanostus – ja erityisesti juuri SHOK-järjestelmä – on luonut erinomaisen verkoston valituille strategisille alueille. Toimialan huiput on tuotu yhteisen tutkimusagendan ääreen. Samalla tutkimuksesta on tullut teollisuusvetoisempaa ja ketterämpää. Tulokset ovat olleet hyviä ja luovat vankan pohjan myös tulevaisuuden työlle, Eskola kirjoittaa. 

Oman oksan sahaamisesta puhuva Eskola onkin huolissaan siitä, että tämä verkosto on vaarassa kadota, kun tutkimukseen käytettäviä varoja ollaan leikkaamassa. Leikkaukset tuovat t&k-puolelle hitautta ja inertiaa, johon Suomella ei ole varaa. Trendit maailmalla ovat päinvastaiset: nopeuden merkitys kasvaa, aamuvirkut linnut palkitaan.

Hyvin toimivasta verkostosta Eskola nostaa esiin Vaasan seudun energiaklusterin ja akateemisen maailman yhteistyön: Vaasan yliopisto reagoi tutkimus- ja koulutustarpeen kasvuun investoimalla uuden tutkimus- ja tuotekehityslaboratorion toteuttamiseen. Uutta Energy Research Centeriä tekemässä ovat myös Tekes, Vaasan kaupunki ja alueen energia-alalla toimivat yritykset, Wärtsilä näiden joukossa.

– Ilman vankkaa tutkimus- ja kehitystyötä olemme täysin vailla suuntaa ja särmää, Eskola korostaa.

Lue kirjoitus kokonaisuudessaan Teknologiateollisuden Toimitusjohtajablogista

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs