Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Valtioneuvosto myönsi toimiluvan Humanistiselle ammattikorkeakoululle

Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Valtioneuvosto myönsi toimiluvan Humanistiselle ammattikorkeakoululle

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 14:54
Julkaisija: Humanistinen ammattikorkeakoulu - Humak

Humanistisen ammattikorkeakoulun pitkäjänteinen työ toiminnan tehostamiseksi ja työelämälähtöisyyden kehittämiseksi palkittiin tänään valtioneuvoston myöntämällä toimiluvalla. Hallitus käsitteli ammattikorkeakoulujen toimilupia tämänpäiväisessä istunnossaan ja lupa myönnettiin kaikille sitä hakeneille, osalle kehittämisvelvoittein.

Humakille ei annettu uusia kehittämisvelvoitteita, joten ammattikorkeakoulun on onnistunut uudistusprosessissaan ja pienten yhteiskunnallisesti tärkeiden toimialojen kehittäminen on jatkossakin turvattu sitoutuneen ja valtakunnallisen ammattikorkeakoulun työn avulla.

”Olemme tietenkin iloisia toimiluvasta”, toteaa Humakin rehtori Tapio Huttula ja jatkaa, sen takana olevan vahva ja sitoutunut omistajayhteistyö, joka on pystynyt tekemään vaikeitakin ratkaisuja Humakin kehittämiseksi.

Henkilökunnan panos on ollut keskeinen uudistuksessa

Omistajien sitoutumisen lisäksi Huttula kiittää asiantuntevaa ja sitoutunutta henkilöstöä, joka on aktiivisesti osallistunut Humakin uuden toimintamallin luomiseen. Henkilöstöllä on vahva näkemys toimialojensa kehittämiseen ja työntekijät ovat lanseeranneet ammattikorkeakoululle entistä työelämälähtöisemmän toimintatavan.

”Itse asiassa vastasimme valtioneuvoston kehitysvaatimuksiin jo etukäteen, sillä ammattikorkeakoulu-uudistukseen liittyvä työelämälähtöinen toimintamallimme on ollut toiminnassa jo syksystä 2013 alkaen”, Huttula kertoo.

Uudistuksen myötä Humak pystyy paremmin yhdessä työelämäkumppaneidensa kanssa ennakoimaan toimialojensa tulevat muutokset ja kehittämistarpeet. Yhteys työelämään on symbioottinen, molempia hyödyttävä, ja rehtorin mukaan sen ansiosta Humakista valmistuu jatkossakin osaavia ja innovatiivisia työelämän kehittäjiä, joilla taito kehittää sekä itseään että vastata alati muuttuvan yhteiskunnan haasteisiin.


Opiskelijat ovat ottaneet uudistuksen myönteisesti vastaan

Humanistinen ammattikorkeakoulu keskittää jatkossa toimintansa neljään alueyksikköön. Tämä vähentää toimipisteiden määrää, mutta lisäsi jäljelle jäävien alueiden koulutustarjontaa luomalla uudenlaiset monialaiset kampukset. Toiminta jatkuu pääkaupunkiseudulla, Turussa, Jyväskylässä ja Kuopissa. Syksyn 2013 opiskelijavalinta toteutettiin jo uuden aluerakenteen mukaisesti.

Opiskelijat suhtautuvat uudistuksiin myönteisesti. Erityisen positiivisena pidetään uutta pedagogista mallia, jonka myötä opintojen loppuvaihe tapahtuu uusissa työelämän keskelle eri yrityskeskuksiin perustetuissa Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiokeskuksissa.

”Monialaiset yksiköt tuovat kosketuksen muiden alojen opiskelijoihin, mikä monipuolistaa valmistuvien osaamista. TKI-keskukset taas tuovat työelämän ja sen verkostot opiskelijoita lähelle jo opiskeluaikana, mikä parantaa valmistuvien työllistymistä”, sanoo opiskelijakunta HUMAKOn hallituksen puheenjohtaja ja Humakin ylläpitäjän hallituksen jäsen, opiskelija Emma Koskimaa.


Lisätietoja

Tapio Huttula
Rehtori / Toimitusjohtaja, FT
Suomen Humanistinen Ammattikorkeakoulu Oy
Humanistinen ammattikorkeakoulu – HUMAK – University of Applied Sciences

Ilkantie 4
00400 HELSINKI

GSM +358 40 5637 944
tapio.huttula@humak.fi

Liitetiedostot

Humanistisessa ammattikorkeakoulu on valtakunnallinen verkostoammattikorkeakoulu, jolla on neljä alueyksikköä ja toistaiseksi kolme muuta toimipistettä. Alueyksiköt ovat pääkaupunkiseutu (Helsinki, Kauniainen ja Nurmijärvi), Turku, Jyväskylä ja Kuopio.

Humak vastaa järjestö- ja nuorisotyön, kulttuurituotannon sekä tulkkausalan kehittämisestä niin valtakunnallisesti kuin paikallisestikin.

Humakissa on 1550 opiskelijaa. Vuosittain opiskelunsa aloittaa 510 opiskelijaa, joista päätoimisia päiväopiskelijoita on 290.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs