Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Valtakunnalliset Kasvatustieteen päivät Oulussa 20.–21.11.2014: Opettajankoulutusta kehitettävä vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin

Oulun yliopisto

Valtakunnalliset Kasvatustieteen päivät Oulussa 20.–21.11.2014: Opettajankoulutusta kehitettävä vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksiin

Tiedote.
Julkaistu: 13.11.2014 klo 11:19
Julkaisija: Oulun yliopisto

Valtakunnalliset Kasvatustieteen päivät järjestetään tänä vuonna Oulun yliopistossa 20.–21.11.2014. Päivät ovat maan laajin vuotuinen kasvatusalan tapahtuma, joka kokoaa tänä vuonna Ouluun yli 500 osallistujaa.

Päivien teemana on ”Kasvatuksen ja oppimisen ympäristöt – entä arvot?” Oppimisympäristöjen monipuolistuminen haastaa opetusta ja kasvatusta uudistumiseen sekä samalla pohtimaan arvojen merkitystä opetuksessa ja oppimisessa. Mitkä ovat ajankohtaisia tutkimuskohteita nykyisissä ja tulevaisuuden oppimisympäristöissä? Teemaa tarkastellaan ja arvioidaan päivien aikana niin koulun ja opettajankoulutuksen kuin informaalien ympäristöjen ja elämänlaajuisen oppimisen suunnasta.

Paneelikeskustelu opettajankoulutuksen nykytilasta

Paneelikeskustelussa ”Tutkimusperustainen opettajankoulutus – rohkeita visioita ja uusia avauksia?” pohditaan opettajankoulutuksen nykytilaa ja opettajankoulutuksen tärkeitä uusia avauksia. Paneeli pidetään perjantaina 21. marraskuuta 2014 klo 13.45–14.45 Oulun yliopiston päärakennuksen Saalastinsalissa (Pentti Kaiteran katu 1).

Opettajankoulutus tarvitsee samanaikaisesti korkeatasoisen opettajankoulutuksemme säilyttämistä ja rohkeita uusia ratkaisuja.

”Suomalainen akateeminen opettajankoulutus on maailman huippua. PISA-tutkimusten tulokset kuitenkin haastavat myös opettajankoulutusta. Nykyisen opettajankoulutuksen on muututtava, jotta se pystyy vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin”, toteaa paneelin puheenjohtaja, professori Sanna Järvelä Oulun yliopistosta.

Opettajankoulutus on erityisen ajankohtainen aihe tutkimuksessa ja sitä on alettu aktiivisesti kehittää eteenpäin. Oulun yliopistossa tutkimusperustainen opettajankoulutus on strateginen kehittämisala, mikä tuo esille asian painoarvoa ja vahvistaa opettajankoulutusta.

”Opettajankoulutuksen tulee perustua korkeatasoiseen tutkimukseen”, korostaa professori Sanna Järvelä.

Opettajankoulutuksessa tulisi opiskella nyt sitä, miten kouluissa tulevaisuudessa opetetaan. Paneelissa keskustellaankin muun muassa seuraavista aiheista: Millaista on tulevaisuuden opettajankoulutus? Millaiset ratkaisut edistävät opettajankoulutuksen kehittämistä? Tuotammeko sellaista opettajankoulutusta ja tutkimusta, joka tukee tulevaisuuden koulujen opetustyötä ja vastaa koulujen todellisuutta?

Median edustajille haastattelumahdollisuus

Median edustajilla on mahdollisuus haastatella paneelin puheenjohtajaa, professori Sanna Järvelää ja panelisteja perjantaina 21. marraskuuta 2014 klo 11.30–12.00 paikkanaOulun yliopiston päärakennus, sali HR142 (Pentti Kaiteran katu 1).

Paikalla ovat Sanna Järvelän lisäksi panelistit: professori emeritus Jorma Enkenberg Itä-Suomen yliopistosta, professori Päivi Häkkinen Jyväskylän yliopistosta, professori Kirsi Pyhältö Oulun yliopistosta ja professori Eero Ropo Tampereen yliopistosta.

Pyydämme toimittajia ilmoittamaan osallistumisestaan haastattelutilaisuuteen Jenni Kaistolle (jenni.kaisto@oulu.fi) viimeistään keskiviikkona 18.11.2014.

Lisätietoja:

Suunnittelija Jenni Kaisto, Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta, puh. 050 572 8865, sähköposti: jenni.kaisto@oulu.fi

Professori Sanna Järvelä, Oulun yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta, puh. 040 5777 164, sanna.jarvela@oulu.fi

Kasvatustieteen päivien verkkosivut:
http://www.oulu.fi/ktk/kasvatustieteen-paivat-2014

Kasvatustieteen päivien ohjelma:
http://www.oulu.fi/ktk/kasvatustieteen-paivat-2014/fi/ohjelma

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs