Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Uusia hiilipohjaisia nanorakenteita elektroniikan ja sähkökemian sovelluksiin

Oulun yliopisto

Väitös: Uusia hiilipohjaisia nanorakenteita elektroniikan ja sähkökemian sovelluksiin

Tiedote.
Julkaistu: 18.06.2015 klo 10:34
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöskirjassa tutkittiin moniulotteisia hiilinanoputkirakenteita, joihin yhdistettiin erilaisia aktiivisia materiaaleja. Näistä valmistettujen elektrodien soveltuvuutta arvioitiin kenttäemitterissä, sähkökemiallisissa energian varastointiin tarkoitetuissa komponenteissa ja sähkökemiallisissa anturi- ja katalyyttikomponenteissa.

Moniulotteisia hiilipohjaisia aktiivisten materiaalien nanokomposiitteja valmistettiin useilla menetelmillä, esimerkiksi kasvattamalla suoraan kolmiulotteisia hiilinanoputkirakenteita, tai valmistamalla kaksiulotteisia hiilinanoputkipapereita dispersiosta.

Väitöskirjan tulokset osoittavat, että hiilipohjaisten ​​nanorakenteiden ja orgaanisten/epäorgaanisten materiaalien yhdistäminen on toteutuskelpoinen ja monipuolinen lähestymistapa elektrodien valmistamiseksi useisiin sovelluksiin. Työssä esitetyt tutkimukset voivat tuottaa alalle uusia teknisiä innovaatioita ja synnyttää lisää kehitystyötä alan tutkimusten kaupalliseksi soveltamiseksi.

- - -

Master of Science Jhih-Fong Lin väittelee Oulun yliopistossa torstaina 25.6.2015. Sähkötekniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Multi-dimensional carbonaceous composites for electrode applications (Moniulotteiset hiiltä sisältävät komposiitit elektrodisovelluksiin).
Vastaväittäjinä toimivat professori Albert G. Nasibulin (Skolkovo Institute of Science and Technology, Venäjä ja Aalto-yliopisto) sekä tekniikan tohtori Tanja Kallio (Aalto-yliopisto). Kustoksena toimii tutkimusprofessori Krisztian Kordas (Oulun yliopisto).
Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla OP-salissa (L 10) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Master of Science Jhih-Fong Lin

Tiedekunta ja laitos:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, sähkötekniikan osasto
0294 480 000

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0845-9

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs