Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Suunnitelmallisuutta korkeakoulujen laadunarviointiin

Oulun yliopisto

Väitös: Suunnitelmallisuutta korkeakoulujen laadunarviointiin

Tiedote.
Julkaistu: 06.05.2016 klo 11:47
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöskirjatyön tulosten mukaan korkeakoulun eri laadunarviointien strateginen suunnittelu korkeakoulutasolta lähtien voisi edistää arviointitulosten hyödyntämistä ja toiminnan jatkuvaa kehittämistä. Korkeakoulujen rooli tuottavan talouden olennaisena osana on korostunut uudella vuosituhannella. Tästä on seurannut jatkuva tarve osoittaa vaatimustenmukaisuutta ja erinomaisuutta eri sidosryhmille, minkä seurauksena on kehitetty suuri määrä erilaisia sisäisiä ja ulkoisia arviointiprosesseja.

Arvioinnit voivat liittyä opetukseen, tutkimukseen, yhteiskunnalliseen vaikuttavuuteen tai useampaan näistä korkeakoulun kolmesta tehtävästä. Lisäksi ne voivat olla ulkoisten toimijoiden tekemiä, korkeakoulun sisäisiä tai yksittäisen laitoksen tai yksikön toiminnan itsearviointeja. Näiden arviointiprosessien yhdistäminen toiminnan jatkuvaan kehittämiseen on kuitenkin usein osoittautunut haastavaksi johtuen mm. korkeakoulun organisatorisesta monimutkaisuudesta. Väitöskirjassa ehdotettu kokonaisvaltainen näkökulma arviointiin ja arviointikriteereihin voisi ehkäistä osaoptimointia ja varmistaa, että seikat kuten sidosryhmien osallistuminen ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus huomioidaan arvioinneissa.

Integroitu näkökulma laadunarviointiin tukisi osaltaan korkeakoulun johtamisjärjestelmän yhtenäisyyttä ja edistäisi yhteisiin tavoitteisiin pyrkimistä. Erinomaisuuden yleistynyttä käsitettä voidaan pitää yhdistävänä tekijänä integraation toteutuksessa, ja siihen perustuvaa laatupalkintomallia käytettiin työssä esimerkkinä kokonaisvaltaisesta arviointimallista. Väitöskirja tarjoaa käytännön työkaluja laadunarviointitoiminnan organisointiin ja kehittämiseen korkeakoulutuksessa. 

- - -

Diplomi-insinööri Osmo Kauppila väittelee Oulun yliopistossa torstaina 12.5.2016. Tuotantotalouden alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Integrated quality evaluation in higher education (Integroitu laadunarviointi korkeakoulutuksessa). Vastaväittäjänä toimii professori Timo Aarrevaara Lapin yliopistosta ja kustoksena professori Jaakko Kujala. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Wetteri-salissa (IT115) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Diplomi-insinööri Osmo Kauppila

Syntymäaika ja -paikka: 1981 Kajaani

Yo-tutkintovuosi ja koulu: 2000, Kajaanin lyseon lukio

Nykyinen työpaikka:
Oulun yliopisto, teknillinen tiedekunta
0294 480 000

Tiedekunta ja laitos:
Teknillinen tiedekunta, tuotantotalous
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
040 825 7692
osmo.kauppila@oulu.fi

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1186-2

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs