Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Laaja ja tehokas videovalvonta

Oulun yliopisto

Väitös: Laaja ja tehokas videovalvonta

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 12:52
Julkaisija: Oulun yliopisto

 

Viime vuosikymmen tunnetaan vahingollisista tapahtumista alkaen talouskriiseistä ja ulottuen järjestelmälliseen rikollisuuteen, terrori-iskuihin ja luonnonkatastrofeihin. Tämä tilanne on muuttanut suhtautumista turvallisuuteen. Miljoonia valvontakameroita on otettu käyttöön, mikä on johtanut uusiin haasteisiin, koska kameroihin liittyvät järjestelmät ja toiminnot eivät pysty toimimaan yhdessä lukuisien uusien videokameroiden ja järjestelmien kanssa. Nykyajan valvontahuoneissa voidaan nähdä satojen tai tuhansien kameroiden tuottavan kuvaa ja samalla runsaasti tarpeetonta informaatiota turvallisuusvirkailijoiden katsottavaksi.

Väitöstutkimuksen tarkoitus oli luoda uusi videovalvontajärjestelmä, jossa on automaattiset analyysimekanismit, jotka mahdollistavat turva-alan toimijoiden ja niiden operaattoreiden suoriutuvan informaatiotulvasta. Automaattisen videovalvontaprosessin avulla videovalvonta muokattiin proaktiiviseksi tietojärjestelmäksi. Teknologian kehitys ja kasvanut turvallisuusvaatimus osoittautuivat olevan merkittävä ajuri turvallisuusteknologian tutkimukselle, kuten tämä tutkimus oli. Tämä tutkimus hyödyttää yksittäisen ihmisen henkilökohtaista vapautta, elämää ja omaisuutta sekä yhteisöä estämällä rikoksia ja terroristihyökkäyksiä.

Luotujen artefaktien arvo voitiin todentaa arvioimalla ne kahdessa reaalimaailman ympäristössä: kansainvälinen lentokenttä, jonka laajamittaisessa toteutuksessa on korkeat turvavaatimukset, ja turvallisuuspalveluntuottaja, joka tarjoaa moninaisia videopohjaisia palveluja videovalvontakeskuksen avulla käyttäen tuhansia kameroita.

- - -

Diplomingenieur Stephan Sutor väittelee Oulun yliopistossa 17.10.2014. Tietojenkäsittelytieteen alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Large-scale high-performance video surveillance (Laaja ja tehokas videovalvonta). Vastaväittäjänä toimii professori Doug Vogel (City University of Hong Kong) ja kustoksena dosentti Raija Halonen. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Wetteri-salissa (IT 115) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Diplomingenieur Stephan Sutor

Syntymäaika ja -paikka:
1983 Wien, Itävalta

Nykyinen työpaikka:
KiwiSecurity Software GmbH
+43 199 71039

Tiedekunta ja laitos:
Tieto- ja sähkötekniikan tiedekunta, tietojenkäsittelytieteiden laitos
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
+43 699 112 57510
stephan@music-obscure.com

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0561-8

 

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs