Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Atomien, molekyylien ja nanoklustereiden, erityisesti suolojen, elektronirakenteen tutkimus

Oulun yliopisto

Väitös: Atomien, molekyylien ja nanoklustereiden, erityisesti suolojen, elektronirakenteen tutkimus

Tiedote.
Julkaistu: 09.01.2015 klo 10:34
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöskirjassa on keskitytty erityisesti suolojen tutkimukseen. Höyrystetyistä suoloista on tutkittu miten niiden elektroniverhon rakenne käyttäytyy valon kohdistuessa niihin. Valolähteenä on käytetty kiihdytinpohjaista lähdettä, nk synkrotronia, ja mittaukset on tehty rekisteröimällä näytteestä irronneita elektroneja elektronispektrometria käyttäen. Kokeellisia tuloksia on mallinnettu laskennallisin menetelmin.

Väitöskirja on tehty Elektronispektroskopian (ELSP) ryhmässä. Ryhmällä on pitkät perinteet kaasujen ja höyryjen tutkimuksessa elektronispektroskopialla. Nykyään tutkimus on suuntautunut atomien, molekyylien ja nanoklustereiden elektronirakenteen ja -dynamiikan tutkimukseen.

- - -

Master of Science Alexander Karpenko väittelee Oulun yliopistossa 16.1.2015. Laskennallisen fysiikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Exploring electronic structure of alkali bromide molecules by means of electron spectroscopy and relativistic computations (Alkali-bromidimolekyylien elektronirakenteen tutkimus elektronispektroskopiaa ja relativistisia laskentamenetelmiä käyttäen). Vastaväittäjänä toimii Edwin Kukk Turun yliopistosta ja kustoksena professori Helena Aksela. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Arina-salissa (TA 105) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Master Alexander Karpenko

Syntymäaika ja -paikka:
1987 Ukraina

Nykyinen työpaikka:
Aalto-yliopisto

Tiedekunta ja laitos:
Luonnontieteellinen tiedekunta, fysiikka
0294 480 000

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs