Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Aorttaläpän ahtauman leikkaustulokset

Oulun yliopisto

Väitös: Aorttaläpän ahtauman leikkaustulokset

Tiedote.
Julkaistu: 30.05.2016 klo 10:55
Julkaisija: Oulun yliopisto

Aorttaläpän ahtauma on etenevä sairaus, joka yleensä johtaa vakaviin henkeä uhkaaviin haittatapahtumiin. Aorttaläppäleikkausta, jossa aorttaläppä korvataan proteesilla, on aina pidetty vaikean oireisen aorttaläpän ahtauman hoidon kultaisena standardina. Leikkaus vaatii sydän-keuhkokoneen käyttöä ja aortan sulkemista, joiden kesto on suoraan yhteydessä kasvavaan sairastavuuteen ja kuolleisuuteen. Niinpä tekniikat, jotka lyhentävät aortan sulkuaikaa, voivat mahdollisesti parantaa aorttaläppäleikkauksen tuloksia.

Tässä tutkimuksessa osoitettiin, että ompeleettoman biologisen Perceval-läppäproteesin käyttö vähensi merkittävästi leikkauksen kestoa, oli mahdollista asentaa vähemmän kajoavasta avauksesta, ja oli yhteydessä parantuneisiin lyhyen ja pitkän aikavälin tuloksiin leikkauksen jälkeen. Katetriteitse asennettuun biologiseen keinoläppään (TAVI) verrattuna ompeleeton biologinen Perceval-läppäproteesi oli yhteydessä parempaan laitteen toimimiseen ja pienempään paravalvulaariseen vuotoon. Muut tulokset heti leikkauksen jälkeen ja yhden vuoden seurannassa olivat samanlaisia. Lopuksi tutkimus osoitti, että aorttaläppäleikkaukseen ompeleettomalla biologisella Perceval-läppäproteesilla liittyi erinomainen hemodynamiikka levossa ja korkean työkuorman aikana.

- - -

MD Antonio Rubino väittelee Oulun yliopistossa 3.6.2016. Kirurgian alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Efficacy of the Perceval sutureless aortic valve bioprosthesis in the treatment of aortic valve stenosis (Ompeleettoman biologisen Perceval-aorttaläppäproteesin tehokkuus aorttaläpän ahtauman hoidossa). Vastaväittäjänä toimii dosentti Peter Raivio Helsingin yliopistollisesta sairaalasta ja kustoksena professori Tatu Juvonen. Väitöstilaisuus alkaa Oulun yliopistollisen sairaalan luentosalissa 1 kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
MD Antonino Salvatore Rubino

Syntymäaika ja -paikka: 1982 Catania, Italia

Tiedekunta ja laitos:
Lääketieteellinen tiedekunta, kirurgia
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
antonio.rubino@hotmail.com

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-1228-9

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs