Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Väitös: Älykäs tiedonjalostaminen rakennusten monitorointijärjestelmissä ja sovelluksissa

Oulun yliopisto

Väitös: Älykäs tiedonjalostaminen rakennusten monitorointijärjestelmissä ja sovelluksissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.11.2015 klo 13:04
Julkaisija: Oulun yliopisto

Väitöstyössä on kuvattu kehitetty energiankulutuksen ja sisäilman laadun monitorointijärjestelmä. Järjestelmän tuottamaa mittaustietoa omakoti- ja kerrostaloista sekä koulurakennuksista on jalostettu eri loppukäyttäjäryhmiä palvelevaan muotoon. Työssä on myös tuotu esille jatkuvatoimiseen mittaamiseen liittyviä haasteita.

Rakennus- ja kiinteistösektori on suurin fossiilisilla polttoaineilla tuotetun energian käyttäjä. Noin 40 prosenttia kaikesta energiankulutuksesta liittyy rakennuksiin, rakentamiseen, rakennusmateriaaleihin ja rakennuksien ylläpitoon. Ilmastonmuutoksen ehkäisyssä rakennusten energiankäytön vähentämisellä on suuri merkitys ja rakennuksissa energiansäästöpotentiaali on suurin. Tämän seurauksena yhä tiiviimpi ja energiatehokkaampi rakentaminen asettaa haasteita hyvän sisäilman laadun turvaamiselle. Näistä seikoista johtuen sisäilman laadun tutkiminen ja jatkuvatoiminen mittaaminen on tärkeää.

Väitöstyön tavoitteena on myös rohkaista yrityksiä ja organisaatioita käyttämään tietovarantoja monipuolisemmin ja tehokkaammin. Digitaalisen tiedon hyödyntäminen on avainasemassa kehitettäessä uusia informaatiopalveluita. Kiinteistöalalle on kehitetty lukuisia informaatioon pohjautuvia palveluita, mutta ala tarjoaa edelleen hyviä liiketoimintamahdollisuuksia kyvykkäille ja kehittyneille yrityksille sekä organisaatioille. 

- - -

Diplomi-insinööri Jukka-Pekka Skön väittelee Oulun yliopistossa 20.11.2015. Automaatiotekniikan alaan kuuluvan väitöskirjan otsikko on Intelligent information processing in building monitoring systems and applications (Älykäs tiedonjalostaminen rakennusten monitorointijärjestelmissä ja sovelluksissa). Vastaväittäjinä toimivat professori Risto Kosonen (Aalto-yliopisto) ja professori Jarek Kurnitski (Aalto-yliopisto ja Tallinnan teknillinen korkeakoulu). Kustoksena toimii professori Kauko Leiviskä. Väitöstilaisuus alkaa Linnanmaalla Kuusamonsalissa (YB210) kello 12.

- - -

Oppiarvo ja nimi:
Diplomi-insinööri Jukka-Pekka Skön

Syntymäaika ja -paikka:
1978 Pieksämäen maalaiskunta

Yo-tutkintovuosi ja koulu:
1997 Pieksämäen lukio

Nykyinen työpaikka:
Itä-Suomen yliopisto
040 355 3688

Tiedekunta ja laitos:
Teknillinen tiedekunta, prosessi- ja ympäristötekniikka
0294 480 000

Väittelijän yhteystiedot:
040 355 3688

Väitöskirjan www-osoite: http://jultika.oulu.fi/Record/isbn978-952-62-0991-3

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs