Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Uusia lahjoituksia Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan

Oulun yliopisto

Uusia lahjoituksia Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.06.2015 klo 13:30
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Tiedote
8.6.2015

Uusia lahjoituksia Oulun yliopiston varainhankintakampanjaan

Oulun yliopiston meneillään olevan varainhankintakampanjan uusimmat yhteisölahjoitukset ovat Inari ja Reijo Holopaisen säätiön 100 000 €, Kaleva Oy:n 75 000 € ja Pohjois-Suomen opiskelija-asuntosäätiön 15 000 €. Lahjoitusten pääoma on yhteensä 190 000 euroa. Valtion yksityisille lahjoituksille lupaaman vastinrahoituksen kautta näiden kokonaisarvo yliopistolle nousee jopa 760 000 euroon.

Inari ja Reijo Holopaisen säätiö luovutti lahjoitukseensa liittyvän lahjakirjan yliopiston rehtori Jouko Niinimäelle maanantaina 8.6. Säätiö haluaa lahjoituksellaan tukea korkeatasoista pohjoissuomalaista yliopistokoulutusta. Lahjoituskohteena ovat lääketieteen ja tekniikan koulutusalat. Reijo Holopainen oli yksi oululaisen, kansainvälistä rakennusvientiä harjoittaneen OMP-Yhtymän perustajista ja toimitusjohtaja vuosina 1964–84. Säätiön puolesta lahjoituksen luovuttivat Kari Holopainen ja Kirsti Hagelberg.

Kalevan toimitusjohtaja Jukka Haapalaisen mukaan Oulun yliopisto ja sen toiminta usealla eri koulutusalalla palvelee aluetta ja suoraan myös Kalevan intressejä. ”Kaleva haluaa lahjoituksellaan kantaa osansa yhteiskuntavastuusta. Lahjoitus Oulun yliopistolle on lahjoitus Pohjois-Suomen kehittämisen puolesta.”

PSOASin toimitusjohtaja Juha Aitamurto kertoo säätiön lahjoituksen olevan tuki sen keskeiselle yhteistyökumppanille. ”Se on ennen kaikkea lahjoitus oululaisen opiskelun ja tutkimuksen hyväksi sekä samalla esimerkki muille alueen yhteisöille osallistua meneillään olevaan kampanjaan.”

Oulun yliopisto toteuttaa valtion vastinrahoittaman varainhankintakampanjan 1.11.2014–30.6.2017. Tänä aikana kerätyille yksityisille lahjoituksille valtio maksaa kolminkertaisen vastinrahoituksen.

Oulun yliopiston sijoitetun varainhankinnan pääoman markkina-arvo oli vuoden 2014 lopussa 46,2 miljoonaa euroa. Salkun tuotto vuonna 2014 oli 4,6 miljoonaa euroa (11,1 %). Nyt meneillään olevan varainhankintakampanjan tavoitteena on kasvattaa pääomaa yhteensä 21 miljoonalla eurolla.  Varainhankinnan tuotoilla yliopisto toteuttaa avainrekrytointeja, uudistaa tutkimus- ja oppimisympäristöjä, edistää opiskelijoiden ja tutkijoiden kansainvälistä liikkuvuutta sekä vahvistaa yrittäjyyttä ja innovaatiotoimintaa.

Kampanjaan on kertynyt tähän mennessä 260 lahjoitusta, joista 230 on yksityisten henkilöiden tekemiä lahjoituksia. Keräykseen voi osallistua tekemällä lahjoituksen osoitteessa https://lahjoita.oulu.fi tai maksamalla lahjoitus tilille: FI08 8119 9710 0170 23.

Lisätietoja:

Yhteyspäällikkö Sakari Jussi-Pekka, Oulun yliopisto, 040 546 6866

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs