Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Uusi Koko kansan unikoulu -kirja opastaa suomalaisia parempaan uneen

Pilgrim Oy

Uusi Koko kansan unikoulu -kirja opastaa suomalaisia parempaan uneen

Tiedote.
Julkaistu: 02.02.2015 klo 08:00
Julkaisija: Pilgrim Oy

IHMISTEN 24/7-ELÄMÄNTAPA RUUTUJEN YHTEISKUNNASSA SYNNYTTÄÄ UNETTOMUUTTA

Unettomuus on Suomessa jo kansantaudin asemassa. Nukumme huonosti ja liian vähän. Terveystoimittaja ja -blogisti Christer Sundqvist kertoo uudessa kirjassaan, mistä uniongelmat kumpuavat ja ohjeistaa siihen, miten niitä voidaan ratkaista.

”Erityisenä ongelmana on nykyinen 24/7-elämäntapa, jolloin olemme tarvittaessa tavoitettavissa ja tietovirtojen ympäröimänä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Todella moni kärsiikin univajeesta, vaikka ei sitä ymmärrä tai hyväksy”, Sundqvist kertoo.

Koko kansan unikoulu on käytännönläheinen opas parempaan uneen. Kirja käsittelee selkeästi, ytimekkäästi ja monipuolisesti hyvän unen salaisuuksia ja keinoja taistella unettomuutta vastaan. Sundqvist on käynyt läpi 55 unikirjaa ja 176 tieteellistä tutkimusta, joiden perusteella hän kirjoitti kansanomaisen kirjan parempaan uneen.

”Uni on tärkeä osa terveyttä. Normaali uni- ja vireystila on elämänlaadun sekä työ- ja muun toimintakyvyn peruspilareita. Sellainen ihminen ei pysy terveenä, joka ei voi nukkua,” kirjan kirjoittaja Christer Sundqvist toteaa.

Tiede kiistelee siitä, mikä on normaali unen mitta. Normaaliksi voidaan ehkä määritellä 7–8 tunnin yöuni. Iän ja olosuhteiden myötä unessa ja valveessa tapahtuu muutoksia, jotka väistämättä vaikuttavat unen määrään.

Parempi uni saavutetaan yksinkertaisin ideoin

Joka kolmas suomalainen on kärsinyt unettomuudesta vähintään kolmena yönä viikossa ja 10 prosenttia on potenut unettomuutta yli kuukauden ajan. Haittaavasta päiväväsymyksestä kärsii joka kymmenes suomalainen. Lähes jokainen meistä kärsii jossakin elämänsä vaiheessa unettomuudesta.

”Uni on tärkeää sekä henkisen että fyysisen palautumisen takia. Kun ihminen on nukkunut hyvin, ovat hänen keskittymis-, muisti- ja oppimiskykynsä sekä tarkkaavaisuutensa valppaimmillaan”, Sundqvist sanoo.

Koko kansan unikoulu on täynnä vinkkejä ja ohjeita paremman unen saantiin. Ohjeiden avulla jokaisella unettomuudesta kärsivällä on mahdollisuus laadukkaampiin yöuniin.

”Unettomuuden hoito on yksilöllistä ja ilmiön taustalla olevat syyt on pyrittävä selvittämään. Tässä kirjassa on tarjolla yksinkertaisia lääkkeettömiä keinoja saada unen päästä kiinni”, Sundqvist lupaa.

Kirjoittajasta

Christer Sundqvist on filosofian tohtori, biologi, terveystoimittaja, ravintovalmentaja sekä Suomen suosituimpia terveys-, ravinto- ja liikuntaluennoitsijoita. Hän käyttää mieluusti taiteilijanimeä turpaduunari, joka ehkä kuvaa Sundqvistia aidoimmillaan: terveysviestintää toteuttamassa huumorin pilke silmäkulmassa.

 

Koko kansan unikoulu. Fitra Oy. 2015. 112 sivua.

Näytekappaleet: Mika Nevalainen, mika.nevalainen@fitra.fi, 0400 882 024

Kirjailijan yhteystiedot: Christer Sundqvist, 040 752 9274, christer.sundqvist@ravintokirja.fi

 

 

Liitetiedostot

Fitra Oy on laadukkaiden hyvinvointi- ja liikuntasisältöjen kustantaja ja tuottaja. Yhtiö kustantaa kuntoilukirjoja, oppaita ja materiaaleja sekä tuottaa erilaisia hyvinvointisisältöjä sähköisiin kanaviin. Sisällöt auttavat suomalaisia muuttamaan liikunta- ja terveystottumuksiaan paremmiksi. Fitra Oy on osa Trainer4You -konsernia, joka on personal training -osaamisen koulutus-, jakelu- ja kaupallistamisryhmä.

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs