Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Utställningen Intelligent stad utmanar besökaren på Heureka

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Utställningen Intelligent stad utmanar besökaren på Heureka

Pressmeddelande.
Publicerad: 16.06.2014 kl. 13:32
Utgivare: Heureka, suomalainen tiedekeskus

MEDDELANDE
16.6.2014

Utställningen Intelligent stad utmanar besökaren på Heureka

Den nya helheten Intelligent stad öppnas tisdagen den 17 juni i anslutning till huvudutställningen på Heureka. Utställningen visar hur en stad fungerar i informationseran på ett nytt och intressant sätt. Centrala drag hos en intelligent stad är allestädes närvarande informationsteknik, öppna datakällor och aktivering av stadsborna i utvecklingen av staden. 

Utställningen Intelligent stad visar hur informations- och kommunikationsteknik utnyttjas för att utveckla till exempel trafiken, säkerheten, energieffektiviteten och miljövänligheten. På utställningen kan besökaren bland annat ta del av aktuella trafikdatabilder av luftfarten i Europa, fartygstrafiken på Finska viken och kollektivtrafiken i huvudstadsregionen samt hur GPS-positionering fungerar. I körsimulator 2.0 kan besökaren köra längs den nya strandleden i Tammerfors assisterad av ny intelligent bilteknik. Och i räddningsbåtsimulatorn gäller det att söka efter en person som hamnat i vattnet utanför Helsingfors.

Intelligent stad är en del av huvudutställningen på Heureka. Andra aktuella utställningar är Det susar i tarmen, Myntets väg och Skydda dig ! Med samma inträdesbiljett kan besökarna dessutom se utställningarna Barnens Heureka, Heureka är från vettet som handlar om psykiskt välbefinnande samt Heureka-klassiker och vetenskapsparken Galilei.

Intelligent stad har producerats i samarbete med ITS Finland ry, Kommunikationsministeriet, Trafikverket, Trafiksäkerhetsverket Trafi, Trafikskyddet, Vaisala och Festo. Utställningens mediesamarbetspartner är Vantaan Sanomat.


Närmare information
Utställningsproducent Vesa Lepistö, Heureka, tfn 040 9015 397, vesa.lepisto@heureka.fi
Upplevelsedirektör Mikko Myllykoski, Heureka, tfn 040 9015 244, mikko.myllykoski@heureka.fi

 

Upptäck resten av företagets pressmaterial

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs