Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Upea tietokirja vieraslajeista valloittaa

Into Kustannus

Upea tietokirja vieraslajeista valloittaa

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 10:51
Julkaisija: Into Kustannus

Seppo Turusen ja Maia Raitasen Valloittavat lajit – Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin julkaistaan ensi tiistain aamukahvilla, tervetuloa!

Aika ja paikka: 16.6.2015 kello 10 Gaudemus Kirja&Kahvi, Vuorikatu 7, Helsinki

VALLOITTAVAT LAJIT on professori Seppo Turusen ainutlaatuinen tietokirja muualta tulevista kasveista, eläimistä ja sienistä – kottaraista, pesukarhua, agakonnaa ja syylälinnunhernettä unohtamatta. Upeaa teosta ryydittävät Maia Raitasen kekseliäät värikuvat. Kirja jäljittää huikean määrän kiinnostavia vieraslajeja Suomen luonnosta trooppisiin sademetsiin.

Vieraat valloittajat aiheuttavat tauteja, kilpailevat muiden lajien elintilasta, ovat tehokkaita saalistajia. Joskus ne ovat syynä sukupuuttoihin. Useimmat vieraslajit ovat kuitenkin harmittomia. Voiko niistä olla jopa hyötyä? Entä voiko omaa puutarhaa tarkastelemalla oivaltaa jotain olennaista ihmisen osasta? Miten vieraat lajit ovat levinneet maasta ja maanosasta toiseen? Suurilehtinen etelänruttojuuri luokitellaan Suomessa haitalliseksi, mutta onko se todella sitä? Miksi saarnensurman kaltaiset kasvitaudit ovat maamme vaarallisimpia lajeja? Mitä voi tehdä, kun miljoonat villiintyneet siat tappavat lampaita ja kauriiden, kilpikonnien ja maassa pesivien lintujen poikasia, kaivavat viljelyksiä ja syövät istutuksia? Miksi siili on Australian haitallisimpia lajeja?

Seppo Turunen on Korkeasaaren eläintarhan entinen johtaja, professori ja Helsingin yliopiston eläinfysiologian dosentti, jonka aiempia kirjoja ovat Paviaaneja, punaviiniä ja puutarhanhoitoa (Tieto-Finlandia-ehdokas, Tammi 2007), Lemmikkielämää (Gaudeamus 2011) ja lukion oppikirja Biologia: Ihminen (WSOY 1995–2014). Kirja pohjautuu usean vuosikymmenen kasvi- ja eläinharrastukseen, jonka yksi kohde on puiden, pensaiden, perennojen ja erilaisten eläinten puutarha läntisellä Uudellamaalla.

Maia Raitanen on kuvituksen sekatyöläinen, freelancer vuodesta 1980. Hän on kirjoittanut ja kuvittanut teokset Sano muikku! – Suomen viehättävin kalakirja (Into, 2012), Valas, valas! – Maailman viehättävin valaskirja (Into, 2013) ja Fish From Finland (Yrityskirjat, 2008). Raitasen töihin lukeutuu tietokirjoja, luontokirjoja ja ala- ja yläasteen oppikirjoja (aiempaan yhteistyöhön Turusen kanssa kuuluu Biologia: Ihminen).

Turunen Seppo & Raitanen Maia
Valloittavat lajit – Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-370-4, 320 sivua.
Lataa kansikuva
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@arvostelukappaleet.fi

Lisätietoja:
www.intokustannus.fi
Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillittömän kiinnostavaa kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs