Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tutkimus masennuksesta ja ahdistuksesta palkitaan Pohjoismaisella lääketiedepalkinnolla 2014 yhteistyössä Folksamin kanssa

Folksam

Tutkimus masennuksesta ja ahdistuksesta palkitaan Pohjoismaisella lääketiedepalkinnolla 2014 yhteistyössä Folksamin kanssa

Tiedote.
Julkaistu: 21.10.2014 klo 10:00
Julkaisija: Folksam

Pohjoismainen lääketiedepalkinto (Nordiska Medicinpriset), joka 2014 kohdistuu masennuksen ja ahdistuksen tutkimukseen, jaetaan professori Erkki Isometsälle, Helsingin yliopisto, ja professori Gerhard Anderssonille, Linköpingin yliopisto ja Karoliininen instituutti.

 

Pohjoismainen lääketiedepalkinto yhteistyössä Folksamin kanssa on yksi Pohjolan suurimmista lääketieteen palkinnoista ja jaetaan vuosittain. Palkintosumma on miljoona kruunua ja palkitsee tutkijoita, joiden tutkimus suuntautuu ”lääketieteellisiin ongelmiin, jotka suoraan vaikuttavat ihmisten arkeen ja johtavat pitkäaikaiseen työkyvyn alenemiseen”. Tämä pätee erityisen hyvin tämän vuoden palkittaviin, jotka jakavat palkinnon. 

Hallituksen palkintoperustelut:

Pohjoismainen lääketiedepalkinto 2014 jaetaan psykiatrian professori Erkki Isometsälle ja kliinisen psykologian professori Gerhard Anderssonille heidän uraauurtavista tutkimuksistaan, jotka eri tavoilla analysoivat masennuksen ja ahdistuksen yleisyyttä, syitä ja hoitomahdollisuuksia. Palkinnonsaajien tutkimus on muun muassa johtanut siihen, että tieteellisen perustan omaavia kliinisiä hoito-ohjelmia voidaan nyt käyttää näihin yleisesti esiintyviin sairauksiin, jotka vaikuttavat kielteisesti moniin ihmisiin yksityisesti ja työelämässä.

 

Lisätietoa antavat:

Björn Rydevik, professori ja puheenjohtaja, SalusAnsvarstiftelsen, puhelin: +46 705-73 31 39

Erkki Isometsä, professori, puhelin: 09 471 637 28

Gerhard Andersson, professori, puhelin: +46 709-46 52 57

 

Pohjoismainen lääketiedepalkinto jaetaan Ruotsin lääkäriseuran valtakunnallisessa kokouksessa Tukholmassa torstaina 4. joulukuuta 2014.

Tietoa säätiöstä SalusAnsvarsstiftelsen
Säätiön alkuperä on lääketieteellisen tutkimuksen Salus-rahastossa, joka syntyi 1979 silloisen Saluksen 50-vuotisjuhlien yhteydessä.   

Säätiö edistää lääketieteellistä tutkimusta painopisteenä sellaiset alat, joille ovat tunnusomaisia pitkäaikaiset sairaustilat ja työkyvyn alenemat, kuten sydän- ja verisuonisairaudet, selkäsairaudet, kliiniset psykiatriset sekä hammaslääketieteelliset sairaustilat.

Vuodesta 2013 lähtien säätiötä on hallinnoitu Folksamissa.

 

Liitetiedostot

Folksam Vahinkovakuutus Oy on osa ruotsalaista Folksam Sak –konsernia. Folksam Vahinkovakuutus tarjoaa kattavan vakuutusturvan, sekä vapaaehtoisia että lakisääteisiä vahinkovakuutuksia, yksityis- ja yritysasiakkaille sekä maatalouksille. Visiomme on, että ihmiset tuntisivat turvallisuutta kestävässä maailmassa. Olemme henkilökohtaisia, sitoutuneita ja vastuuntuntoisia. www.folksam.fi

 

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs