Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tutkijoiden yö – Suomi mukana Euroopan laajuisessa tiedetapahtumassa

Tieteellisten seurain valtuuskunta

Tutkijoiden yö – Suomi mukana Euroopan laajuisessa tiedetapahtumassa

Tiedote.
Julkaistu: 11.05.2016 klo 14:11
Julkaisija: Tieteellisten seurain valtuuskunta

Tutkijoiden yö järjestetään syyskuun viimeisenä perjantaina (30.9.2016) yhtä aikaa noin 300 kaupungissa ympäri Eurooppaa. Tänä vuonna tapahtumaan voi osallistua Suomessa kolmellatoista eri paikkakunnalla. Vuodesta 2005 saakka järjestetty tapahtuma tekee tiedettä ja tutkimusta tutuksi suurelle yleisölle. Yhden illan ja yön aikana lapset, aikuiset, nuoret ja vanhukset pääsevät tutustumaan tieteeseen esimerkiksi työpajojen, tutkijatapaamisten, tiedeluentojen ja laboratoriovierailujen kautta!

Tutkijoiden yön ohjelmaa järjestetään syyskuussa Helsingissä, Joensuussa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Savonlinnassa, Sodankylässä, Tampereella, Turussa ja Vantaalla. Ohjelmasta vastaa 12 yliopistoa ympäri Suomen sekä Tiedekeskus Heureka, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Teknologian tutkimuskeskus VTT ja European Forest Institute. Tapahtuman järjestämiseen on saatu kaksivuotinen rahoitus Euroopan unionin Horisontti 2020 -ohjelmalta, jolla rahoitetaan eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita.

Tapahtuman teema vuonna 2016 on Muutos. Tiede ja tutkimus tarjoavat erinomaisia välineitä muutoksen tarkasteluun. Siinä missä historia ja yhteiskuntatieteet voivat avata yhteiskunnassa tapahtuneita muutoksia, voivat luonnontieteet tutkailla muutosta esimerkiksi evoluution kannalta. Myös sairauksien hoito muuttuu, kun käsitykset niiden synnystä tarkentuvat. Tapahtuneiden muutosten lisäksi tiede katsoo tulevaisuuteen ja kysyy, minkälaisia muutoksia voidaan ennustaa?

Tutkijoiden yötä voi seurata sosiaalisissa medioissa. Löydät tapahtuman sekä Facebookista että Twitteristä kirjoittamalla hakukenttään ”Tutkijoiden yö”. Voit myös keskustella tapahtumasta somessa käyttämällä hashtagia #tutkijoidenyö2016.

Lisätietoja:

Viestintä:                                                                        
Mandi Vermilä                                                               
Tieteellisten seurain valtuuskunta                                           
mandi.vermila@tsv.fi / (09) 228 69 221

Tapahtuman koordinointi:
Janne Pakarinen
Jyväskylän yliopisto
janne.pakarinen@jyu.fi / 040 8054900

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs