Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Tiede ja tutkimus » Tutki-Kokeile-Kehitä 35 vuotta - Keksintöjä, tutkimuksia ja innovaatioita

Kehittämiskeskus Opinkirjo

Tutki-Kokeile-Kehitä 35 vuotta - Keksintöjä, tutkimuksia ja innovaatioita

Tiedote.
Julkaistu: 22.01.2015 klo 09:15
Julkaisija: Kehittämiskeskus Opinkirjo

Osallistumalla tiedekilpailuun nuori tuo esille omaa osaamistaan, arvosanoista riippumatta. TUKOKE -kilpailu on jo 35 vuoden ajan esitellyt koululaisten tutkimuksia, keksintöjä ja projekteja kaikilta tieteenaloilta. Se on ainoa kilpailu, joka on avoin kaikille alle 21-vuotiaille lapsille ja nuorille. Osallistua voi myös pari- tai ryhmätyöllä tai koko koulun projektilla. Monelle nuorelle osallistuminen on ainoa mahdollisuus saada palautetta ja kannustusta tiedeharrastukselleen. Kilpailuun osallistuminen on maksutonta.

Kilpailussa on kolme sarjaa:

•          alle 10-vuotiaat (esi- ja alkuopetus)
•          10–15-vuotiaat (3-9 luokkalaiset)
•          16–20-vuotiaat (lukiolaiset ja ammatillinen koulutus)

Kaikki kilpailuun saapuneet työt saavat asiantuntijalausunnon. Asiantuntijalausuntojen lisäksi uutuusideoita sisältäville töille haetaan lausunto Patentti- ja rekisterihallituksesta. Lausuntojen perusteella kilpailun arvovaltainen neuvottelukunta valitsee 20–30 työtä loppukilpailuun. Loppukilpailussa tuomaristo päättää esitysten ja haastattelujen perusteella sarjojen voittajatyöt. Osallistujille jaetaan rahallisia palkintoja lähes 13 000 euron arvosta. Myös ohjaajia palkitaan.

Kilpailutöitä voi lähettää ympäri vuoden, mutta jos haluaa mukaan kuluvan vuoden lopputapahtumaan, työt täytyy lähettää 1.2.2015 mennessä. Kilpailun finaali järjestetään Helsingissä Kumpulan kampuksella yhteistyössä Helsingin yliopiston LUMA-keskuksen kanssa 26.–27.3.2015

TUKOKE on hyväksytty merkittävien kansainvälisten tiedekilpailujen verkostoon. Kolmannen sarjan voittajat edustavat Suomea European Union Contest for Young Scientists (EUCYS) ja International Science and Engineering Fair (ISEF) -kilpailuissa.

TUKOKE-kilpailun järjestävät vuosittain yhteistyössä Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Tekniikan Akateemiset TEK. Lopputapahtuman järjestelyihin osallistuvat edellisten lisäksi Helsingin yliopiston LUMA-keskus ja Tekniikan museo.


TUKOKE-kilpailu on esillä Educa-messuilla Opinkirjon osastolla 6d58.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Merike Kesler, Kehittämiskeskus Opinkirjo
merike.kesler@opinkirjo.fi, p. 050 432 2058

www.tukoke.fi

Liitetiedostot

Opinkirjo on lapsi-ja nuorisotyön palvelujärjesto, joka toimii koulutuksen ja kasvatuksen alalla.

Opinkirjo on oppimisen aktivoija, uudistaja ja tuki ohjaajuudelle. Etsimme ja kehitämme uusia tai jo hyväksi todettuja tapoja edistää oppimista, tietoja ja taitoja. Missiomme on tarjota kouluille ja opettajille tukea ja sisältöjä maksuttomien materiaaliemme ja palvelujemme kautta. Opinkirjon erityisosaamisaloiksi on valittu teema-alueita, joita kehittämällä kompetenssit, kuten luovuus ja innovatiivisuus, kriittinen ajattelu ja päättely, vahvistuvat.

 

Hae kategoriasta

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs